Punto mk1 - prednja kočnica, klip se ne vrača

Autor Miha., 06 Lipanj 2015, 21:33:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Miha.

Fiat Punto 1.1 55
Nutarnja pločica potroÅ¡ena ostalo 3mm, vanjska ko nova. Lajtunzi mjenjani prije  dvije godine, kočnice odzračene prije par mjeseci, ulje uvjek ATE..Probam ispustit malo ulja i udarat čekičem po cilindru, ali ne vrača se.

Å ta najbolje napraviti?Reparirati? Jel u setu dolazi i klip?

vlatko11

Po tvom opisu zaglavio klip.Isteraj ga van stiskajući papuču kočnice.Sasvim finim vodobrusnim šmirglom očisti klip i cilindar,stavi nove gumice (obje),odzrači i furaaaaaaj.
Doduše nemoj iskljičit mogučnost da je riknila gibljiva cijev kočnice ili neka druga nepodopština u cijevima kočnice pa kad tiskaš papuču pod pritiskom ulje prolazi a kad pustiš kočnicu samo se nemože vratit. A i čekičem po cilintru???????????????? :hm: :bravo

Miha.

Jel ga smijem okretat? Buduči da se vjerojatno zapeklo teško će samo tako van..
[/URL]

vlatko11

Okretat smiješ.A,malo je vjerojatno da neće izaći pritišćeš li papuču kočnice.Naravno čeljust trebaš oslobodit od disk pločica i skinuti sa nosača.(neskidajući crijevo od ulja,kad ispadne klip gripcangama uštipneš crijevo da ti se ne prosipa ulje bez veze i odšarafiš crijevo i laganice na stolu napraviš čišćenje)

Miha.

Mislim da sam našao uzrok problema, naime klip se nije vračao, jer se nije imao kud više vračat. Čeljusti se nisu micale nutra-van izgleda da su bile blokirane skroz van. Malo sam proradio gornju polugu jer je bila zapečena i nove gumice idu na nju. ;)


Edit:
Sve rastavljeno, ipak je klip bio zahrÄ'avio pa je iÅ¡ao samo van, a ne i unutra do kraja..Klip ispoliran  i stavljene nove gumice :formula:

gokiSP

Dobro očisti vodilice i stavi novu mast u gumice i vodilice. Lajtung ni slučajno stiskati gripcangama jer to oštećuje isti.