Linea naslon za ruke

Autor scholaya, 28 Lipanj 2016, 12:24:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

scholaya

Evo jedan, na izgled glup, projekat, ali funkcionalan. Posto nemam fabricki naslon za ruku, postavio sam onaj univerzalni sa limovima koji se zavrcu sa strane, pa se moze podesiti visina. E bas ti limovi, u kojima su sarafi, su mi izgrebali plastiku, a i citav naslon se stalno pomjera. Odlucio sam napraviti neko drugo postolje, a iskoristiti postojeci naslon.
Izvadio sam plastiku oko rucne i gledao sta bi bilo najpametnije odraditi, a da je ne sijecem i ne busim.



Onda sam krenuo ubacivati, oblikovati i lijepiti karton. (to je trebao biti neki sablon ili kalup za nesto)









Zatim sam krenuo ojacavati unutrasnjost i poceo razmisljati da to ostavim tako





...isjekao sperplocu i zalijepio



Zatim, isto tako, krenuo sa gornjim dijelom:








...preliminarni izgled





...pa ojacavanje drugog dijela, dodavanje stubica





Poravnavanje ostrim skalpelom



Spajanje, farbanje



...i na kraju:







Sve je veoma cvrsto, nigdje se ne klima i ne skripi, moze se sve izvuci po potrebi. Leglo je kao fabricki, kostalo, skoro nista jer sam sve imao, a enterijer sacuvan. Nista nije buseno ili rezano.
Nisam jos ucvrstio sam naslon, razmisljam da li da stavim poluge za naprijed-nazad ili baglame za podizanje i spustanje, ili oboje. Ali sve to mi je privremeno rjesenje dok ne nabavim originalni naslon sa ventilacijom. A razmisljam i da ga napravim sam.



...ali ne od kartona.





Tooutman

Svaka čast na projektu, jako lijepo i praktično obraÄ'eno. SviÄ'a mi se Å¡to nisi buÅ¡io. Ja takoÄ'er na bravotu nemam taj naslon pa razmisljao zapuniti rupu i neku tkaninu gore nabacit tek toliko da mi mekano buduci da je dosta već podignuto, valjda radi zadnje ventilacije. Uglavnom svaka čast i mali offtopic: pa zar je tak malo vozača lineje ili pa niko nema forum buduci vidim da takav super projekat nije bio popračen pohvalama. Samo tako dalje!!!
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699