Savijeti pri kupnji Punto mk2

Autor lucky-strike, 17 Ožujak 2013, 14:00:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

lucky-strike

Poštovani kolege fiatisti

U posjedu imam Tipa koji je već lagano na izdisaju, izganjan i nepouzdan, jednom završio u jarku sa odvaljenim prednjim lijevim kotačem, otad je prošlo već dvije godine kroz koje planiram kupiti noviji auto, ali još ništa konkretno po tom pitanju nisam napravio osim besciljnog haranja po njuškalu.
Došlo je vrijeme da uzmem nešto novije i odlučio sam izbor ograničiti na Fiata.
Pošto mi je budžet ograničen na 4, nategnuo bih možda 5000 eura, tu mi ne preostaje ništa drugo nego naći što boljeg puntića. Iako bih radije Grande punta, bolje mi je možda uzet običnog što boljeg, nego lošeg do prosječnog Grande punta.

Zanima me koja su vaša iskustva i savijeti glede dvojke?
1.4 benzinac 2005 godina, iako radim oko 17-ak tisuća godišnje, nekakvu klimu da ima i ne treba mi ništa više.

cupavica lorena

za 4-5 tisuca mozes kupiti i stila 2005,sa svime stu hoces,jedino ako inzistiras da bude punto
ako nemate hobi,kupite fiat

Mairon

Valjda misliš na sporting 1.4 16v punto, takvih je samo dva, jedan na njuškalu trenutno od kolege s foruma za 6000 eur 2005. god koji se ne žuri prodati i ima nerealno visoku cijenu. Drugi ovaj http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-punto-1.4-16v-sporting-oglas-7313617 2003.

Više bih savjetovao za 5000 eur, stilo 2005. 2006. 1.4 16v 6 brzina. Ima ih sa ispod 100tkm očuvanih.

cicili

sto se tice 1.4 motora u puntu smatram da je to najpogodeniji motor sto je ikad stavljen u punta sto se tice potrosnje odrzavanja i voznih karakteristika...
problema nebi trebalo biti ni sa ovih 165 tkm ako je redovno odrzavan jos je i napravljen veliki servis ostalo je samo kvacilo koje bi moglo biti pri kraju na toj kilometrazi. vjerujem da je ostalo ok ako je normalno odrzavan i vozen. e sad sta ce bit sa autom na 200 tkm to neznam.

ja sam imao tri kvara na tom autu 2x crkla bobina (ima 4 svaku na svojoj svijecici) i servo je bio crko cim sam ga uzeo, ali eto prosli vlasnik je sanirao jer ga je mjenjao netom prije prodaje pa su mu priznali. kod mene 30tkm.

lucky-strike

Da, vidio sam na njuškalu da ima trenutno samo 2 komada sa 1.4 motorom. Na tipu imam 1.4 ,nekako najbolji omjer snage i težine,pa tako mislim da bi i puntiću pasalo.
Neznam, dominiraju 1.2 motori u puntu, nekako se grozim 1.2 motora. Ko motor od kosilice *** miša.
Za stila sam čuo da imaju problem nekakvi sa elektronskim tim ubrizgavanjem, ne sjećam se točno, ali mi je jedan čovjek koji ima Stila pričao da ga je znao ostavljat na cesti iz čista mira u nekoliko navrata zbog toga. Inače fenomenalan auto kaže, ali to im je kao greška.
Jednostavno stane i amen. Dijagnostika ne javlja ništa, niko ne zna što je, onda je kod jednog majstora uspio saznat o čemu se radi i popravit to i usput saznao da je to redovan problem na Stilu.
Najveći strah koji imam je da me auto ostavi u *** materinoj u pola noći, tako da me to automatski odbilo od Stila. Iako mi se sviÄ'a auto i hvaljen je. Ne znam u pm.

Mairon

Punto 1.2 8v od 60 konja ide skoro isto  kao tvoj tipo. A ima i 16v verzija od 80 konja, ta ide jako jako dobro za taj autić gradske klase. Nema neke potrebe ići na skupu verziju 1.4 16v. No tvoj izbor. Ja bih raÄ'e 1.2 16v sporting pikirao nekakvi.

DinoG

Ja sam prošlo ljeto uzeo punta dvojku redizajn sa 1.3 mjet motorom sa 125 000 km po satu. Ciljano sam tražio dizelaša jer auto vozimo otac i ja tako da je skoro cijeli dan u pokretu, evo u malo više od pola godine 10 000 km je prešao.
Auto je izašao 3 000 eura, a od opreme ima klimu, el podizače, el retrovizore, podesivi volan i 2 zračna jastuka, napravljen redovni servis i samo vozi.
Ja bi preporučio njega jer je potrošnja i više nego zadovoljavajuća, troškovi registracije i održavanja nisu neki, sve u svemu puno se dobije za relativno malo novca, jedino ako ti baš nije želja benzinac.
Mane bi jedino bile što kad je hladno treba mu dulje vremena da se zagrije i relativno je bučan.

lucky-strike

Ma na benzincu se nema što sje.at, iako prelazim godišnje dovoljno kilometara da bi mi se dizelaš isplatio, moj bi izbor možda ipak bio benzinac štajaznam.
Ne može valjda trošit više od 8 litara kombinirano ko moj Tipo sad.


cupavica lorena

ima ti o tome tema na rubrici stila,kvar je a nije,sve zavisi o tome kako vozis auto,ako mora dati sve od sabe onda je definitivno 1.2 preslab,ali 1.2 16v je vec bolji,sve zavisi za sta ce ti sluziti auto,ako je za stalnu voznju na posao i takve stvari da se normalno vozis 1.2 ti je dosta,a i manja ti je rega i odrzavanje jeftinije,ali ako vozis ostro onda jaci motor svakako bolji
ako nemate hobi,kupite fiat

lucky-strike

Ma do posla da doÄ'em ko čovjek, eventualno dva tri puta godiÅ¡nje nekud dalje otić u krugu od 300 km i to je to. Da ne moram strepit konstantno jel ću kući doć bez problema ili ne.
Konstantna napetost.
Sa tipom ne mogu ni na 30 km od kuće bit siguran kako ću kući. Ogavan filing.
*** sirotinju

cupavica lorena

onda trazi punto 1.2,da ima od opreme sto ti treba i cim manje kilometara,i to je to
ako nemate hobi,kupite fiat

DinoG

Sve zavisi u kakom ga stanju kupiš, možeš kupiti benzinca katastrofalno zapuštenog pa da budeš stalno na servisima,a možeš uzeti održavanog dizelaša i nemati nikakvih problema.
Kod polovnih je jedina prednost Å¡to je razlika u cijeni izmeÄ'u dizelaÅ¡a i benzinca relativno mala naspram novijih auta :)

Mairon

Citat: DinoG  u 17 Ožujak 2013, 19:05:12
Sve zavisi u kakom ga stanju kupiš, možeš kupiti benzinca katastrofalno zapuštenog pa da budeš stalno na servisima,a možeš uzeti održavanog dizelaša i nemati nikakvih problema.
Kod polovnih je jedina prednost Å¡to je razlika u cijeni izmeÄ'u dizelaÅ¡a i benzinca relativno mala naspram novijih auta :)

Prije je obrnuto, zapušten dizelaš, a ok benz. Za punto je bolji izbor sigurniji benzinci ti 1.2 8v ili 16v. Tko puno putuje 1.3 jtd, makar tko se puno vozi neznam šta radi u gradskoj klasi....

lucky-strike

A tko kupuje dizelaša sigurno ga kupuje jer se planira vozit pun k, samim time mogu očekivat motor u lošijem stanju sa pun k kilometara ili sa spuštenim kilometrima. Tako da benzinac i u tom pogledu nosi pobjedu

cupavica lorena

sve nosi svoje prednosti i nedostatke njuskalo i njuskaj,i ne brzaj sto te zanima pitaj,tko pita ne skita
ako nemate hobi,kupite fiat