Å iber

Autor Emil, 27 Prosinac 2015, 16:30:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Emil

Ugradio bi šiber, pa zna li neko da li je uopće moguće naknadno ugraditi šiber, radi li to itko i da li je rezultat zadovoljavajući?

ludaman

Moguće je, samo moraš mijenjati cijelu oplatu krova. Jako upitna isplativost.
Motorsport, because all other sports require only one ball...!!!

vlatko11

#2
Moguće. Ja sam to radio na Tipu.
I nisam mjenjao krovni tapecirung.
Trebaš pažljivo izmjerit gje ga stavljaš,u odnosu na zakrivljenost krova.poprečna ojačanja krova i oblika tapecirunga (ako ga misliš iskoristit da nekupuješ drugi).
A ovo za isplativost,nemoj baš puno obraćat pažnju,ako želiš udri.
Na njušalu se može naći dobrih,mislim sa ispravnom brtvenom gumom.

http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=26812.240

ludaman

Jedna stvar je ugraditi prozor na krov, druga stvar je ugradnja sibera. Funkcionalnog izgledom, namjenom i konstrukcijom.
Ako si vidio kako izgleda okvir na krovu od sibera, nosaci za vodilice i sam taj mehanizam vidis da to nije bas tako kak velis.

P.S. pod oplatu nisam mislio na tapecirung :)
P.P.S. Oplata krova zajedno sa lijepljenim sajbama su jedno od konstrukcijski najvaznijih dijelova automobila, razlog radi kojeg su kabrioleti u pravilu vise od 100kg tezi od obicnog :)

Motorsport, because all other sports require only one ball...!!!

vlatko11

A,je. Nisam skužio. :facepalm:
On treba imat komplet mehanizam.
Ako je sa istog auta nebi trebalo biti veliki problem. Vjerujem da postoji nešto slično kao priprema na svim modelima. Pa da mu je jedino malo problematično izrezat točno krovni lim. A i onaj vražji tapecirung onda definitivno neodgovara.

Tihich

Prijatelju, imam šiber na puntu imao sam i na nekim drugim autima, jedina prednost je kaj imaš više svjetlosti u autu a sa druge strane stvar koja ti može donest nepotrebnu glavobolju.

franjo-fritz

Ma maznes nekom krovni prozor za kuce i majka... Najbolji suboni velux imas na njima i roletice a po potrebi i žaluzine
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Emil

Krovni prozor kako ga je neko nazvao nije mi bitno otvaranje, bitno mi je jedino da je prozirno, u svakom slučaju hvala na odgovorima  ;D