Punto mk2 b stražnji brisač

Autor tupi kut, 12 Rujan 2019, 09:10:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tupi kut

Pozdrav,

motorić stražnjeg brisača mi ne radi,probao sam ga direktno sa akumulatora provjeriti i spojim na njemu crvenu i crnu žicu sa plusom i minusom na akumulatoru i motorić ne radi.
Nije problem zamjeniti će se,muči me što ni žice dovodne nemaju struje u sebi.
Nije vrag da je sve pocrkalo ili jednostavno nemam sreće.Osigurač je ispravan.
Ima li netko kakvu ideju što bi moglo biti,ručica ili nešto treće??
miki ZD

Tooutman

Ionako moraÅ¡ kupiti motorić pa to probaj s drugim (ispravnim). A ovako probaj da li ti relej, za koji veliÅ¡ da je ispravan, Å¡kljoca kad uključiÅ¡. Ako Å¡kljoca  onda je ručica i canbus ok. onda dalje provjeri od releja prema motoru da li imas kontakta. Možda ti samo masa slaba.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

tupi kut

Nikakav zvuk se ne čuje nikakvo škljocanje relija.
miki ZD

Tooutman

Onda znaš da je od osigurača kutije prema BC-u tj ručici. Ovo da si siguran da dobra instalacija od kutije osigurača prema motoru možeš testirati na PINu 87 od osigurača prema motoru. To ti onaj konektor otprilike na sredini
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

tupi kut

Pašu li motori brisača prednji i zadnji sa punta mk 2a na mk 2b
miki ZD

Mike20


tupi kut

a ručkice za brisače i žmigavce
miki ZD

punto1976

Jesi provjerio žice izmeÄ'u vrata i Å¡asije, tamo najčešće pucaju. Provjeri jel ti i na grijač dolazi struja.

tupi kut

miki ZD

punto1976

Ja sam već preko nekoliko tih stržnjih motorića rastavio kad nisu radili i većina ih se dala očistiti i ponovno rade. Problem je kod njih Å¡to kad ne rade neko vrijeme onda zacvikaju jer s vremenom nakupe nečistoče, na zadnjem kraju ih ima viÅ¡e nego naprijed, i onda osovina zacvika i zato ga treba rastaviti i počistiti i to je to. Na vrhu je gumica koja propusti i voda ulazi i stvara se hrÄ'a.
Probaj ga rastavit da vidiš situaciju unutra.

tupi kut

njega sam direktno spoio na akumulator i ne radi,probati ću ga očistiti,al nema ni struje u dovodnim žicama,ponekad kad poÅ¡pricam stakla prednjim brisačima krenu i zapnu na pola Å¡ajbe,a kada briÅ¡e po kiÅ¡i rade normalno...poluditi ću možda je i ručkica u pitanju...u biti kao da je sve neispravno   XD
miki ZD

punto1976

Samo sam ti htio objasnit da ga ne moraš bacit i kupit novi ako je slučajno u njemu problem (što je česti problem kod auta 10+ godina i kad se ne koristi) nego se da spasiti u većini slučajeva ako se zubi nisu pojeli ili ispucali u motoriću.
Kod tebe je možda i drugi problem.

Mike20

Radi ručica ti neće prednji brisača ostati na pola šajbe jer u sebi ima sklop koji ga vraća na početni položaj

forsage

malo jače zakočiš kad je iza tebe blizu neki veći bus ili kamion i očisti ti stakla izvrsno...jedina je mana što to staklo teba onda često mijenjat a i lampe stražnje odbojnik, haubu...ali vrijedi...toliko je čisto i dobro se vidi natrag da je to nevjerojatno i niti ti taj brisač onda ne treba...e da i malo puše u kabini dok ne staviš drugo staklo..al to su sad već detalji.Odšarafi onaj vijak na sredini brisača stražnjeg sve rastavi dobro očisti i malo podmaži pa sastavi kad riješiš dovod struje...prljavština to ubija i zacvika se...na fiatima je to poznata bolest.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

Tom

Meni na Tipu a i na Alfi zadnji brisači rade samo kad se uključi pranje, kad ide tekučina oni rade, kad bi ga htio uključiti da samo obriÅ¡e... niÅ¡ta  :wtf:
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...