Termostat ili ?

Autor alister, 14 Listopad 2021, 08:14:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alister

Pozdrav svim znalcima, treba mi Vaša pomoć.
Punto 2, 1,3jtd motor i počelo mi se dešavati da u otvorenoj vožnji kazaljka temperature stoji na crtici prije sredine (nekih 3-4mm prije sredine). Grijanje radi uredno i tu nema problema, na autocesti je kazaljka na sredini, u gradskoj vožnji je isto na sredini.
Da li to može biti bilo što drugo osim termostata? Da ne mijenjam bezveze?

the-rider

provjeri sa dijagnostikom i sa termometrom ako pokazuje tocno sat, ali za tako malo se nemoj zamarati, kad se pogorsa mijenjaj
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Tooutman

to ces tek sad vidjeti kad nastupe malo hladniji dani za test. Znam dok meni bilo dok bio na autocesti i vozio nekom umjerenom brzinom npr 100 km onda je još pala temperatura po skali. Kad sam ga stisnuo cca 140 onda se dizala  do 90, ali kad opet pustio vozio umjereno je opet pala na cca manje od 1/4 skale tj cca 65 - 70 stupnjeva... Uglavnom temperatura ti mora biti zakucana na neku vrijednost (cca 90) bez obzira na režim vožnje. Naravno zagrijat motor moraš.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

alister

Čudno mi se ponaša jer dizanje temperature i samo grijanje unutar vozila radi uredno. Pa da ne jurim odmah mijenjati termostat, a možda nije on. Jer mi nekada kada siđem s autoceste kazaljka ostane na sredini kako i treba.
I prije mi se dešavalo da kada je hladno, pa stojiš na semaforu ili silazim s autoceste po zimi kada je grijanje na max, temp padne pa se u vožnji vrati. No to je radio i ženin grande punto isto.

Bero

Termostat umire, zamijeni ga i problem riješen.
Ili ne opterećuj s time (ni sebe ni nas  :grin:)  dok ti grijanje i sve ostalo normalno radi
Samo boxer bajo moj :)