Punto 2 1.9ds - muke po lucas pumpi

Autor Skankhunt42, 26 Siječanj 2022, 13:21:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Skankhunt42

Poštovanje i pozdrav još jednom svim članovima.

Imam problem sa lucas pumpom na svojem Puntu i koliko sam čuo, poprilično je uobičajen za taj auto pa bi volio čuti iskustva od članova koji su imali iste probleme i dal su ih ikako riješili.

Auto trokira na laganom gasu u 4. i 5. brzini. Na full gasu i iznad 2000 okretaja trokiranja - NEMA! Isprobane su 3! pumpe koje sam kupio polovne na otpadu i na svakoj ista stvar, auto jednostavno trokira. isto tako, kod paljenja pokaze crvenu lampicu motora i skoro uopce ne prima gas. Nakon 3 puta okretanja kljuca i gasenja, auto cudom proradi normalno i normalno prima gas ali i dalje trokira. Napravljen komplet servis, svi filteri i ulje, sve osim toga je u vrhunskom stanju na autu.

Na dijagnostici pokazuje P0254 - senzor pozicije rotora (protok na maksimumu) i leptir protoka (koji je također promjenjen).

Purić kaže za reparaciju pumpe 5800 kuna a auto vrijedi malo više od toga i još napominju da ne garantiraju za posao. Stvarno mi je to previše a niti jedna polovna pumpa ne pomaže.

Pomozite mi ako možete jer sam stvarno očajan. Hvala unaprijed.

Memphis

Nema previše pomoći jer ne postoji takva ispravna. Problem je u senzoru koji mjeri položaj. Jedino pripasat od nečeg drugog. Mislim da Pežo 1.9 D isto ima lucas pumpe

Skankhunt42

Hvala na odgovoru. Pripasat samo senzor ili komplet pumpu od Peugeota?

Memphis

Cijelu pumpu. Senzor ne možeš zamjenit tek tako jer ga treba kalibirat na stroju. Najbolje bilo stavit neku klasičnu bosch pump na sajlu. Al treba napravit nešto modifikacija.

Pogledaj na ovom forumu ima svakavih iskustava i "riješenja" vezano za problem lucas pumpe.
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/42094-fiat-punto-19d-lucas-pumpa/page/6/