Problem s radom motora

Autor Rakan123, 06 Studeni 2012, 10:41:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rakan123

Posjedujem Tempru 1,6 62kw 98.god. karburator (obicni),,sve je lijepo ljeti ali kako dolaze sve hladniji dani imam problema naime auto pali na zub (naravno čok)i kad malo podigne tem.uredno ga ugasim te tada radi s pojacanim gasom sve dok se ne ugrije na radnu tem.i on automatski spusti rpm na cca 900-1000 te normalno radi,,mada sad po hladnom vremenu kada pustim cok on opet radi s pojacanig gasom mada na nekih 70 stupnja pocne da krepava i ugasi se bilo da je na mjestu ili u voznji,,i kad ga opet upalim on nastavi normalno radit (dok se ugrije)do 90 stupnjeva i uredno spusti opet na 900-1000 te dalje sve ok.Karburator je repariran prije cca 1 god.nove svijecice razvodna kapa,razvodna ruka,kablovi,filter zraka,termostat..Naime on nema kompjuter ispod suvozacevih nogu samo digiplex2..Sumnjam na el.diznu na karburatoru pa akoi je itko imo slicni problem neka se javi svaka je pomoc dobrodosla????   

vdaljev

el dizna na fergazeru treba škljocnuti.....a i nemora biti to problem..imaš jednu diznu za čok tj. gumenu membranu sa zadnje strane fergazera i iz nje ide jedna poligica dižine cca 6 cm ona je spojena na klapnu gasa..a iz tog kučišta ti ide jedna cijevčica koja treba istodobno biti spojena sa isto jednom gumenom membranom i one obadvije su spojene na termo ventil na usisnoj grani..provjei da se nije možda jedna od tih cijevčica od starosti i od temperature motora raspala ili napukla pa vuče falš zrak..to su gumene cijevčice sa platnenim ojačanjem..a guma mjenja svoje svojstvo odnosno o temperaturi..kad je hladno guma je kruta a na večim temperaturama se guma zagrije pa je mekša.
ABARTH
JEDNOM FIAT..UVIJEK FIAT

Rakan123

el.dizna skljocne znaci da radi(hvala na savjetu)e sada ako bi mi mogli reci dali su ova vakumska crijeva ispravno pospajana(crveno zaokruzeno)i cemu sluzi ovo bijelo zaokruzeno,cemu ovo plavo zao.i zeleno jel sumnjam da mi neki senzor za toplinu rashladne tekucine nevalja posto mi se ljeti i ventilator kasno pali a termostat novi

speedy-zg

sliku nisi stavio, nevidim je
a termoprekidač imaš 2 vrsti
koji ranije otvara ili kasnije, nisu svi isti
:drive:


Rakan123

istina znam za to zamijenjen je termostat a nije moguce da se ventilator pali tek na 110 tu je problem vjerovatno termoprekidac na hladnjaku,,moje misljenje problema je da kod.karburatora negdje ne ocitava dobru tem..pa zato skroz radi pojacani gas do 90 pa se prelije benzin i ugusi ga,,a kad ga opet upalim kao da sve proradi to mi se desava samo kad je motor potpuno hladan npr.rano ujutro

speedy-zg

110 *C je malo too much
sad je pitanje da li dobro pokazuje vurica unutra
odeš u dučan sa dijelovima i pitaš za termoprekidač koji imaju sa najranijim otvaranjem
neznam napamet, mislim da je 85*C

Rakan123

ajd ako neko zna koja zica i sklop sluzi cemu na slici

Rakan123

 dali neko zna koji je promjer tih vakumskih crijeva jedna je napukla na dva mjesta pa da je zamijenim i koliko bara bi trebale drzat

topolino

Samo je skini i odnesi u autodjelove i kupi cjevcicu. Najcesce je 6 ili 8 mm
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Rakan123

crijeva vakuma uredno zamijenjena ali nije do toga kvar,,dali je netko ikad imo ovakvih problem

Fiat1.6

I ja imam takav problem i neznam sta se desava probo sam sve zivo i nis a sto se tice termostata isti ti je ko od jugica meni je gore na tipu

top gear

Ludnica! Da se i ja nadovezem, iste simptome  imam sa temprom 1,6: Za *** vise, trazim po otpadima te vakuum indikatore.Kod mene to zgleda malo drukcije,budem stavio slike.

Pola motora sam vec pospricao sa wd-om, i kao ono bolje je, ali ipak nista. Ista stvar.

Mada mi se ucinilo da je u ovim nasim slucajevima problem sa bobinom koju su ugradivali. Kad stavim na pinove malo wd-a auto ide bolje neko vrijeme, poslije opet sve ispocetka sranja.

Uzeo sam bobinu od unica, malo su drugaciji parametri otpora pa cu probati u petak,pa vam javim.

top gear


Evo ovak to izgleda, ustvari isto je, ali neznam kak izgleda kad izvadim te vakuum indikatore. Nezelim ih dirati dok ne nabavim druge da mi ne puknu, ima ih dva komada, jedan je od coka.



http://img832.imageshack.us/img832/7159/img20130125174916.jpg


Pa vas molim za detaljan opis kak se mijenjaju... Hvala




top gear

Molio bih nekog tko zna da nam bjasni kaj je kaj na slici, kaj bi trebalo promijeniti i kak se mijenja....jer ovak prckati u prazno nema smisla :cool1: