Kontakt brava Fiat Tempra

Autor DJTempra, 20 Studeni 2014, 20:55:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DJTempra

Palim auto normalno, bez problema ali kada ga idem gasit, neće ga iz prve ugasit, nego moram opet "dat" kontakt pa ugasit. To je 80% slučaj, kad duže auto radi. Ponekad ga odma ugasi, ali znalo se dogodit da ni iz druge nije dao ugasiti, već sam morao pustit kuplung da se ugasi auto...

Električar mi nudi da mi stavi prekidač, da tako ugasim auto kada neće ugasit na normalni način. Svi potrošači su ugašeni (koliko ja znam) prije gašenja auta, tako da vjerojatno nije ni to.

Izmjena brave ili?

I joÅ¡ jedno, prekidač za grijače zadnjeg stakla neće ostat stisnut  :D bi se dalo to nekako sredit, kak bi se razdvojila ta ručica, bez da strgam neÅ¡to? Ili moram mjenjat cijelu tu ručkicu?

Hvala!

FileFixer

sa lijeve strane nasuprot kontakt brave se nalazi uložak sa kontaktima. Skineš taj uložak, rastaviš ga, očistiš kontakte u njemu I vratiš ga nazad.
Meni se auto znao ugasiti u vožnji... To sam rastavio I sredio I od tada. nikad više nije zaštekao.
Za rućicu imaš ovdje na forumu kompletno uputstvo kako to rastaviti... Mislim da je bilo nešto oko ugradnje LED lampica u nju...

                          E=mC^2 +/-3dB

tipo 1.7d

Problem ti je u elektro ventilu na pumpi, pojela se gumica i ne može zatvoriti gorivo, da bi skinuo el. ventil moraÅ¡ skinuti pumpu i ima joÅ¡ jedan dodatni ventil s druge strane koji ne otvara ako kod ključa nije prepoznat. Novi ventil je oko 100â,¬ ali se i ovaj da reparirati.
Jesi probao kad isključiš kontakt tapnuti po gasu.

DJTempra

@filefixer gledao sam tu temu s ledicama, ali je dosta stara i ne vide se više slike...muči me kojim redoslijedom ide skidanje ručkice..kako skinut ovaj prvi dio koji se rotira za brzine brisača?

@Tipo Znaš možda cifru reparacije tog ventila kod mehaničara? Nedavno sam pljunul dva somića da se "sve" sredi na autu pa mi se ne daje za novi 100 evra i još ruke, jer sumnjam da bi ja to sam mogao odradit...

Nisam probao tapnut gas...probam pa javim...

Zab sam napomenut, lampica od akumulatora se upali i ostane gorit i kad oću ugasit, kao da se čuje neko blago zujanje...

Hvala!

DJTempra

Nisam joÅ¡ promjenio. Par njih mi je reklo da je u pitanju vjerojatno elektroventil. E sad, neki su me pitali da li je Bosch ili Lucas pumpa. Kak da to znam? Ili jel netko zna koja je pumpa u Tempri?  :)

Hvala

cupavica lorena

ovisi koja godina ti je auto,ali 99 posto lucas
ako nemate hobi,kupite fiat

DJTempra


cupavica lorena

da li je turska ili original talijan
ako nemate hobi,kupite fiat

DJTempra

#8
Turska

Sad sam u zadnje vrijeme primjetio da kada sam u rikvercu i u toj poziciji mjenjača idem gasit auto, uvijek iz prve ugasi! Da li je to slučajnost ili po vama ima neke logike? Na kužim jer ako je auto u brzini, bilo kojoj, ako je stisnut kuplung zar ne bi trebalo bit isto?

Probat ću gasit auto stalno u rikvercu pa ću vidjet :P

EDIT: Zaboravio sam na ovo. Uglavnom, auto se gasi iz prve samo u rikvercu. Čak sam i provjerio, tako da sam ga ostavio u prvoj, idem gasit, okrenem ključ, neće ugasit, ostavim tako ključ, prebacim ga u rikverc i odmah ugasi, bez da sam dirao ključ ili bilo šta. :hm: :hm:

FileFixer

Probaj sa upaljenim svjetlima ugasiti auto u brzini, ne u rikvercu.

                          E=mC^2 +/-3dB

topolino

Ostedi si vrijeme i provjeri elektro ventil na pumpi (sumjnam da je on) i nadi drugu kutiju sa osiguracima
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

DJTempra

Citat: FileFixer  u 10 Kolovoz 2015, 15:55:43
Probaj sa upaljenim svjetlima ugasiti auto u brzini, ne u rikvercu.

da, gasi se i tako...

FileFixer

Morat ću pogledati električnu shemu paljenja. Moguče da je negdje nekakav kondezator otišao i više ne "otpušta" napon kako treba pa prilikom gašenja, tj. kad odvrneš ključ u bravi, napon još neko vrijeme ostane u njemu i to je dovoljno da ti auto ostane upaljen.
Zašto sam ti rekao da to probaš sa upaljenim svijetlima...?!
Zato jer u tom slučaju potrošači "posisaju" taj napon koji je zaostao negdje u sistemu, a večinom to bude u kondezatoru. Zato si auto mogao ugasiti u rikvercu, jer ti je rikverc svijetlo tada bilo upaljeno. ;)

                          E=mC^2 +/-3dB