Svetlo u gepeku

Autor lakicevic, 22 Prosinac 2014, 17:39:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

lakicevic

Imam problem sa svetlom u gepeku, sve sam prekontrolisao (osigurac, siijalicu, mikroprekidac) sve ispravno samo ne radi sijalica i dalje. Izvucem onaj deo gde stoji sijalica reko da proverim dal stize struja uopste do sijalice i tamo primetim ovo (slika dole). E sada dal je to mozda neki osigurac ? Mozda on pravi problem ?

Jel zna neko ulogu ovog (pretpostavljam osiguraca) ?





niko33

I mene je j... ista stvar,provjeris dali uopce imas napon na sijalici,ako nemas onda vidi kod mikroprekidaca dal imas na dvije zice napon(meni je bilo samo na jednoj-onoj koja signalizira da li je gepek otvoren-zatvoren - pa sam ukrao od nje)

A ovo malo crno nemam tak da nazalost ne mogu pomoci oko toga,ali sumljam da je osigurac

Multijet

Prema slici to bi trebala biti dioda, znači propušta struju u smjeru strelice. Moguće da je ona pregorila jer vidim da je za struje do 1,5 ampera, tko zna šta je bilo priključeno.Koja je uloga iste u tom strujnom krugu nije mi poznato.
0989739290

lakicevic

Nista ja nisam tu menjao tj nista nije dodavano niti bilo sta  kaceno, kako vidim to je originalno tu, ta kako kazete dioda je sastavni deo tog kompleta sa sijalicom,

Ovako izgleda to u kompletu


Multijet

Ok, probaj da li imaÅ¡ struje na jednoj žici, probaj kratko spojiti  obadvije žice bez diode i ako svijetli znaÅ¡ di je problem.

Kada bolje pogledam sliku pitam se je li dioda uopće u strujnom krugu sa svjetlom u prtljažniku?
Možda je ona samo kao osiguranje na onoj priključnici od 12 volti - radi li ona?
Nemam takvo što na svojem autu pa ne mogu točno reći.
0989739290

lakicevic

Probacuu to danas da spojim da vidim dal ima promena. Pa kako vidim da su ove dve zice gde se nalazi "dioda" idu od crvene zice koja idde na sijalicu od gepeka. Izvod 12V radi.

Sen

Evo me malo ta vratimo temu u zivot,imam iza u gepeku zaruljicu ona radi ali izgleda da nema struje tamo malo sam cackao nisam nista primjetio da uopce ima kakvih zica u tom utoru pa neradi ja sam prvo mislio da je uopce nema htio nesto ubaciti i naletim na to,zaruljicu sam isprobao kuci i radi.
Na slici je isto to kuciste(prva slicica) i unutra zaruljica jel se tko igrao sa tim,kako dovukao struju i da se pali samo pri otvaranju gepeka?


Tono92

A najbolje bi ti bilo da skines prekidac sa drugog auta i da ga prebacis onda na svoj , samo dofuras stalni plus a minus negdje na sasiju prikopcas