Punto mk1 cukanje, gutanje knedle

Autor wudo, 08 Veljača 2016, 02:06:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

wudo


wudo

Ej ljudi, da se ja malo javim, prije nego kaj sam isel vadit van pumpu, uzel sam komplet novu pumpu sa plovkom, jer ksk to biva da hocu puknut izlazi zs gorivo na njoj pa reko ak se kaj desi da imam odma drugo sve doma. I tak ja izvadim pumpu i zagledam se u rezervoar i nista, nema naznaka smecu.... otvorim catch tank a tam nesto sitno trunja nekakvog, kao hrÄ'a oljustena ali fina ko pijesak, mozda je bilo za nokat iste, znaci jako malo. Sito skoro pa cisto...gledam konektore na pumpi i plus stopica malo labava, stisnem ju i vratim na mijesto.  Pumpa je walbro unutra, znaci nije neki krs.. posto je sve to bilo sumnjivo jer aiti koji su znali cukat ko i moj imali su puno sito svacega, od hrÄ'e do nekakve sluzi i dlaka a sve to od tankanja doma iz karnistera... nije mi nekaj dalo mira pa sam ipak stavil tu novu komplet pumpu sa plovkom koja je valjda original jet je fiatov znak pobrusen a sifra je ostala.. i zakljucak je da auto vise ne cuka!!! Kak sam ga god vozil, preko bilo cega, nema ni najmanjih naznaka trzanju!! Sve ide glatko i konacno mogu opet uzivat u voznji!! Znaci problem je rijesen!! Hvala vam puno svima na pomoci i uputstvima a posebno Franji kaj je odma ciljal na ono kaj je ocito, malo me i sram kaj nisam i sam odmah posumnjal na to... ljep pozdrav i hvala jos jednom!!!

Memphis


mario1984

Evo da se i ja javim s problemom cukanja. Znaci, auto pali normalno, krecem normalno prva i kad saltam u drugu do 2000 rpm, e tu nastane problem. Pocne cukat i kad ode preko 2000 u obrtaje, sve u redu. I tako i 3 i 4. A niskim obrtajima. Bobine sam stavio nove, sutra cu kablove i svjecice. Zelim rec da se ja normalno i sve,ali to cukanje malo zivcira. Pa dal ima tko kakvu ideju?
Huawei P10

vlatko11


franjo-fritz

Faza motora, pumpa goriva. Procitaj moje gornje komentare
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Memphis

Meni se dogaÄ'a kad pustim gas da mi zacukne .... samo prilikom puÅ¡tanja gasa na nižim okretajima. Pritisak ok, svjećice nove ... faza ok ...  ne znam kaj bi moglo viÅ¡e bit. Inače dobro ide i lijepo radi. Ne trokira.

Jedino ako nije do lamele jer je već pri kraju ... ili možda injektori?

Mihajlo90

Kod mene su bila kada sam ga kupio svječice ali sam odmah promjenio kablove i bobine. Od onda sve ok.

Mihajlo90

Meni se sad javio drugi problem a to je da mi povremeno ne prima gas. Stisnem lagano gas a ono niÅ¡ta, niti obrtaji ne mrdaju, stoje na mjestu gdje jesu. DogaÄ'a se u 2,3 i 4 brzini koliko sam primjetio. Kada malo jače stisnem, onda povuče... Å to bi moglo biti ?

Hvala !

Memphis


Mihajlo90


topolino

Zamjena, kad je mjenjan filter goriva?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mihajlo90

ProÅ¡le godine zima. Nekako mi se tada čini pri otpuÅ¡tanju gasa kao da netko koči, nije kao prije da klizi. DogaÄ'a se slučajno nevezano u kojoj je brzini. Pri ubrzavanju kada se to dogodi, ubrzava jako slabo i osjetim lagano treskanje. Sumljam u svječice mada su promjenjene proÅ¡le godine prije oko 10 000 km. Sad ne znam.

Hvala na odgovoru.

topolino

Poznat osjecaj. Prekidi su onako nekako tupi, dokle svjecice i prekid iskre ima brze prekide skoro pa da ih neosjetis, ali ih cujes.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

topolino

http://www.autostart.co.rs/senzor-prigusnog-leptira/
Provjeri crijeva vakuuma prije. Skini ih i presavi, ako ima pukotina mjenjaj. Cjevcica mora malo teze ici na prikljucak i nesmije biti labava. Provozaj neko vrijeme, pa vidi kako se ponasa.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: