Pukao nosač gibljive cijevi

Autor Fyodorovich Dragunov, 07 Ožujak 2016, 00:20:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Fyodorovich Dragunov

Puntić mi je imao čudan zvuk već danima, danas sam se spustio ispod i vidio da mi je pukao nosač Å¡to drži gibljivu cijev od katalizatora do grane. Sad nisam uspio vidjeti je li negdje Å¡to Å¡uplje, ali auto je dosta glasniji i ima neki zvuk kad je upaljen kao da neÅ¡to grebe. Prvo sam mislio da je neÅ¡to oko maÅ¡ine, ali nisam uspio niÅ¡ta naći. Pretpostavljam od vibracija drma cijev? Ovako u razgovoru s jednim čovjekom Å¡to radi u auspuh servisu mi je rekao da bi mi druga cijev bila 300 kn (valjda s rukama) jer da mi ovo ne može variti jer je stara i tanak je materijal. Jedino ako bi mi fiksnu cijev stavljao da je riskantno jer ako se neÅ¡to zaje... da bi mi i granu sje... Nisam viÅ¡e pametan Å¡to da napravim. Ovako u vožnji mi baÅ¡ i ne smeta, ali čim izaÄ'em ima grozan zvuk.
Prva potpis druga i u oblaku si dima

the-rider

fleksibilna mora biti, ne smije biti fiksno
ako je pregnjilo za variti onda se zavari komad nove cijevi i nosac za nju
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Fyodorovich Dragunov

Dobro, ali jel je to od toga tako glasno? Jasno mi je za ovaj dio sto kao da struze bude od vibracija, ali da je glasnije kao da je otvoreniji ispuh bas i ne osim da je suplje nesto.
Prva potpis druga i u oblaku si dima

the-rider

zavisi kako je puklo, ako se sa nosacem odlomio i komad cijev normalno da buci
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Fyodorovich Dragunov

Vozio sam danas auto. Bio je na dizalici. Nosač će mi zavariti ali mrežica gdje je pukla nema što bez da zamjeni, a za taj komad crijeva novi ja nedam 300 kn. Ima tko kakvu ideju kako riješiti problem, osim fiksnog komada cijevi koji može napraviti dar mar i štetu? Koliko bi koštao polovni dio?
Prva potpis druga i u oblaku si dima

Mihajlo90

Ja sam platio komplet prije par mj tu gibljivu cijev te sve do kraja sa srednjim i zadnjim loncem sa poslom 700 kn.

Fyodorovich Dragunov

Ja imam novi zadnji, srednji lonac i cijevi do te gibljive. Probati cu naci polovnu.
Prva potpis druga i u oblaku si dima

Mike20

Kupit ćeš polovni, isto napuknutu ili bude skoro pukla. Kod mene su za Punta takvoga 200 kuna s montažom. To su stvari na kojima nema šparanja.

TOMMYmk1

Danas upravo iÅ¡ao pitati za nju jer i meni treba 100 kuna sa popustom daÅ¡ netkome da ti ju zavari i za 150 kuna si rijeÅ¡il problem  :ok:

Fyodorovich Dragunov

TOMMYmk1 odakle si? Možeš mi riješiti onda jednu ako je nova za stoju i poslati?
Prva potpis druga i u oblaku si dima

scholaya

I ja sam imao isti problem na Puntu. Ja i stari nesto improvizovali, pa nije uspjelo, onda stari zavario da bude fiksno, pa je citava izduvna grana vibrirala i lupala, a onda opet, brzo puklo na mjestu vara. Na kraju, ipak kod majstora na zamjenu flexibilnog crijeva, koliko kosta da kosta. Trajalo oko 2 godine pa opet prosviralo. Sad mi majstor umjesto tog flexibilnog crijeva zavario neku cijev sa pomicnim zglobom i rekao da ce trajati vise od flexibilnog crijeva. Traje vec 2-3 godine, a izgleda da ce trajati jos toliko.

topolino

Scholaya: Vjerojatno su nosaci motora dosli mekani pa ti potrga flexibilnu. Meni je pukla zamjenska nakon 1.5g. radi nosaca motora.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

scholaya

Ma ne, flexibilno se jednostavno istrosilo. Izgorilo, zahrdjalo i ispucalo. Mada i jedan nosac motora je bio otisao tad, Mozda si u pravu. U glavnom, sad je zglob umjesto cijevi.

TOMMYmk1

Izmjeri koji je fi cijevi ja sam uzeo fi 45 bila je 97 kuna ali sam iÅ¡ao mjeriti cijev na autu tj od katalizatora na koju se vari i bila je oko 50 tak da sam ju zamjenio za ovu fi 50 nadoplatio sam joÅ¡ nekih 20 i nkj kuna i to je to 122 mi se cini da je bila i joÅ¡ 30 varenje i problem rijeÅ¡en  :85565: ako ti se isplati javi mi se pa budemo sredili nekaj