Skidanje ventilatora kabine

Autor Mihajlo90, 27 Listopad 2016, 21:00:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mihajlo90

Pozdrav,

kako se skida ventilator kabine na Fiatu mk1 ? Upao mi neki list s grane pa sada struže po ventilatoru. Kako je uspio uletit ? Fali mi možda negdje filter ili ?

Hvala !

Devil

Nalazi se ispod instrument table kod suvozaćevih nogu,drže ga mislim 3 Å¡erafića,ali moraÅ¡ malo zaleć pod tablu.  :haha7:  Punto mk1 mislim da nije imao filter kabine,nisam nikad ni na jednom vidio.

Mihajlo90

Tnx. A kako da popravim ručku stražnjih vrata jer mi se ne vrača u prvobitni položaj nakon otvaranja, nego moram ručno vratit ?


cvike19

rastavi je, mozda je neka oprugica pukla
ili je samo jako prljavo pa ocisti sa necim

al to ces naci i polovno jako jeftino

Mihajlo90


eLaCiD

Citat: Mihajlo90  u 30 Listopad 2016, 19:16:24
Hvala a kako se rastavlja ?

U udubini školjke ručice imaš šaraf. Odšarafi i školjkicu pomakni u stranu (desno ili lijevo ovisno koja su vrata) tako da njeni zubići više ne drže tapecirung. Onda školjkicu "svuci" dole sa ručkice. Ručkica ostaje zakačena za horizontalnu šipkicu koja je povezuje sa bravom. Kod ručkice ta šipkica je svijena pod 90° i drži je jedna bijela kopčica koju trebaš zarotirati da je oslobodiš. U biti kad skineš školjku ručice sve će ti biti jasno. U ručici ti je najvjerojatnije pukao feder. Dešava se na gotovo uvijek. Trebaš izvući mesinganu osovinicu koja spaja ručkicu sa podlogom i zamijeniti feder. Prije nego vadiš mesinganu osovinicu dobro zapamti i skiciraj si položaj federa.
098  38 77 11
elacid@net.hr