Novi Bravo t-jet 150 disk pločice

Autor speljac, 24 Ožujak 2010, 09:18:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

speljac

Jučer sam skidao zimske gume, i pogledam prednje disk pločice i vidim da su pri kraju (42 000 km). S obzirom na moj način vožnje, još su dugo i izdržale. Prva ugradnja su bosch pločice. Sad sam uzeo textar pa ću vidjet koliko će one izdržat.

get


speljac

Prednje textar su me ispale 180 kn sve 4:) Usporedba, za frendov Jaris su 320 kn:)
Ne znam njihovu regularnu cijenu, al dobro je imat poznanstva svugdje:)
A što se tiče ovih aftermarket diskova, ja sam sa serijskim kočnicama, ova solucija je vjerojatno bolja, al kad se sistem zagrije. Tako da to ne namjeravam mjenjat

Tomislav

Pozdrav,

Evo imam sličan problem. Istrošile mi se pločice ali i diskovi tako da sada kupujem komplet. Odlučio sam se za Open Parts diskove:

http://www.exoautomotive.com/openparts/discor.do?id=9&idDes=72316&tipoDisco=1

Komplet diskova (prednji + pločice) oko 2500 kn a ugradnjom. Navodno su dosta kvalitetni. Ako netko ima iskustva slobodno opiše.

Pozdrav

get


Meni link ne radi, ili je do njih greška.

Inače, koliko KM si odvalio??

speljac

To si u auto kreši gledao? Meni je frend nudio te open parts i brembo. Brembo su nešto skuplji. Kaže on da su ti open parts ok, ali sam malo skeptičan.
I ja sam morao promjenit diskove, tokarenje nije uspjelo, treslo mi je još više nakon tokarenja.
U ac-u postoje 2 varijante diskova za t-jet, jedni su 650 kn komad, drugi su 750 kn komad. Treba vidjeti po broju šasije. Ova tvoja cifra mi se čini dosta skupa. Ne znam koliko su pločice u servisu i koliko radnih sati ti stave, ali računaj da 1500 kn diskovi+rad + pločice.
Ja sam uzeo trw diskove ( i rješio problem) i textar pločice. Sve skupa me ispalo dosta jeftino preko poznanstava, prošao sam ispod 850 kn za 2 prednja diska i pločice

speljac

Ali da su mi trešnju htjeli priznati pod jamstvo prošao bi još jeftinije. 3 puta sam pokušao to reklamirat, ali ništa..Ja im lijepo kažem, trese kod kočenja pri većim brzinama..A oni ga probaju na 60, 70 km/h..I prave se blesavi. Nisam htio riskirat neki daljnji kvar i tako se vozit, pa sam par dana nakon tokarenja odmah stavio nove diskove i sve 5. Pitao sam u ac, koji diskovi su prva ugradnja, i čovjek mi je rekao da misli da su trw..Ugl, raspitaj se i za druge marke i cijene. Intercars drži trw, bosch i sl.

gandalf

špeljo, a ona razvikana kombinacija Ate power diskovi + EBC green stuff pločice?
btw, da probate reneu (raptor6767) poslati pp za pločice i diskove?

speljac

Nisam se raspitivao za tu kombinaciju. Gledao sam da proÄ'em Å¡to jeftinije a opet da ne stavim neki Å¡rot na auto. Jer ovo je neplanirani izdatak, pločice sam ionako namjeravao mjenjat jer su skoro potroÅ¡ene do senzora.  Sad ću valjda bit miran. Ali da nisam naÅ¡ao tu kombinaciju, vjerojatno bi zvao Renea.

gandalf

pa iz onoga što sam uspio pročitati na myhrawebu, kombinacija je dobra, a cijena je isto ok. još kad rene da popust.
btw, mene su trw stabilizatori balans štange kod njega koštali manje nego u bilo kojoj butigi u rijeci.

epotr

Ček, pa kako mogu diskovi otići?? ...na koliko je to km?

Tomislav

Evo opet mene.

Vidim da puno ljudi piše o trešnji auta i buci prilikom kočenja. Koliko sam osobno došao do zaključka to je upravo zbog serijskih kočnica. Naime, Bravo je poprilično težak auto koji k tome dobro (čitaj brzo) ide. Osobno sam primjetio sa standardnim setom kočnica da se prilikom usporavanja sa većih brzina (cca 180 na sat) javlja velika buka u kabini, lupanje i trešnja. Ali to je samo zbog velikog zagrijavanja diskova. Naime sada sam stavio one iznad navedene Open part perforirane diskove i mogu vam reć da je auto kao novi. Neki dan sam morao naglo usporiti i nema nikakve buke, nikakve trešnjave, apsolutno ničega, a auto koči kao bebica.
U glavnom, preporuka. Kada morate mijenjati diskove, svakako izdvojite malo veću svotu novaca i stavite perforirane diskove (bilo narezane, bilo sa rupama). Osječaj prilikom kočenja je puno puno bolji.
A što se cijene tiče, e pa, tko voli jaču vožnju mora nešto i uložiti, zar ne?

Pozdrav ekipi...

dodo999

mijenjao pločice na 50000 tkm u ovlašteno servisu, cijena 750 kuna

mikeg20

Ova jaka buka kod kočenja je radi loših/pregrijanih pločica, a kad još trese onda su diskovi


bubinho

dizem temu..

jel bi mogao netko onda podijeliti iskustva sa disk plocicama koje je stavljao?

koje su ajmo rec best buy?