Fiat Stilo - prednji lijevi kotač struže

Autor Vedran, 28 Prosinac 2013, 23:57:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Vedran

Bok,evo o čemu se radi, u vožnji prilikom motanja u desno s prednjeg lijevoga kotača čuje se zvuk struganja znači kao da nešto struže od nekakav lim, (uglavnom ništa nemelje kao da je otišao kinetički) kad smotam volan u lijevo ništa se ne čuje samo u desno, gledao sam onaj lim oko diska sve je u redu mislim da bi strugao u kojm god smjeru da se kotač okreće, felga isto ne struže od kliješta neznam što bi moglo biti ima li tko ideju :hm:

dgudan

Ako si siguran da nije zaÅ¡titni lim, da ti nije upao kamečić ili neÅ¡to izmeÄ'u, i ako su ti diskovi sa rubom i dosta hrÄ'e na njima probaj sa grubom turpijom skinuti sav viÅ¡ak i po obodu diska i po manjem radijusu (poluosovina) sa vanjske a posebno sa unutraÅ¡nje strane auta.
Ja sam imao iste simptome i majstor mi je riješio na ovaj način.
Jer kad su diskovi i pločice dosta potrošene čeljusti su sve bliže disku a kod skretanja pogotovo na prednjem dijelu ovjesa sve "radi" i dodatno se približava jedno drugome pa se znaju dešavati ovakve stvari.
Kažem, ne mora biti do toga ali i ovaj slučaj koji sam napisao je jako čest.
Javi kad riješiš šta je bilo...
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

2mario2

pogledaj si plastike one oko kotača da ti se nije pomaknula... meni je strugalo i isto nikak skužit, pa je žena motala i ja sam gledao i vidim da mi jedan onaj plastični šaraf otpao i plastika se primaknula bliže kotaču i strugalo je pri motanju...

Vedran

Nije plastika, nego je struganje metal od metal samo nisam još ništa riješio jer nisam imao vremena ovih dana poslje blagana ću

pelepelezg


mlugaric2

Imam sličan problem, doduÅ¡e sa desnim kotačem. samo kod mene struže pri kretanju, odnosno prilikom neznam cca. 10km/h, nakon toga se gubi i naravno prilikom motanja volana u puni lijevi (govorim o desnom kotaču  :trus).

devaST

Citat: mlugaric2  u 01 Travanj 2014, 11:08:12
Imam sličan problem, doduÅ¡e sa desnim kotačem. samo kod mene struže pri kretanju, odnosno prilikom neznam cca. 10km/h, nakon toga se gubi i naravno prilikom motanja volana u puni lijevi (govorim o desnom kotaču  :trus).

tako je i meni. samo se nezamaram time nego pusta da pjeva. ps. meni su novi diskovi i plocice tako da je moguce zastitni lim

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk