Bilstein B8 vs KYB Ultra-SR

Autor somthing_ugly, 16 Siječanj 2017, 15:03:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

somthing_ugly

Zanima me kakva su iskustva s navedenim amortizerima i jel vrijede Bilstein 1350 kn vise od KYB?
Konkretno mi treba za Punto mk1, ali sumnjam da itko ima na Puntu tako da sam stavio u opcenito, pa ako netko ima iskustva na bilo kojem autu neka se raspise...

M.P.

Ma ne isplati se to nikako, radije dva nova Starline-a za cca 400kn i nekom ih poslat da ih preuredi za niske opruge. Koštat će te max 100 eura cijela investicija. Tako sam ja imao davno, ako se sjećaš, i auto se vozio perfektno. To ću napravit i na Alfi budem li išao na niže. Sve drugo je bacanje para za te stare drloge

Nizak boli glava, ko karting se vozio, a istovremeno i dovoljno udoban ( najbolji primjer je kod poprečnih ležećih - auto ih je upijao kao serijski - bez poskakivanja, sve bi ostalo dole na opruzi i amortizeru )

somthing_ugly

Ma na ovom ne stedim, idem all out, inace bi vec bili ta technix za soma kn gore :)

Vjerojatno ce bit KYB i Vogtland opruge, sve novo, ali kopkaju me ti B8 s obzirom da su najbolje sto trenutno ima za Punto.
Ili druga solucija AP Gewinde, ali to mi je komplikacija na tehnickom, a atest ne dolazi u obzir dok ne pojeftini i ne pojednostavne proceduru.

DiscoVolante

Bilstein B8 i ekvivalent u vidu Konija Sport sam imao priliku isprobati na par automobila, gradske i kompaktne klase, i osjećaj je uglavnom kao da se u pepeljari voziš. Smanjuju naginjanje na minimum, ali svaka rupa izbija bubrege. Mislim da su KYB bolji što se toga tiče.

ludaman

B8 +eibach opruge su jako poznat "kit" u svijetu. I ustvari je vrhunska komba. Bolja od KW V1..
Koristi se kad zelis vozit auto po cesti i napravit izlet na stazu. Znaci kompromis izmedu udobnosti i drzanja.
Gewinde ce nerijetko biti losije od te kombe, jer ustvari placas mogućnost stelanja visine (dali je to bas tako potrebno?). A gewinde ne znace da je to dobar amortizer unutra. :)
Motorsport, because all other sports require only one ball...!!!

DiscoVolante

Jeftinije gewinde imaju isto tijelo amortizera i za Punta, i za Golfa, i za BMW-a, i uz krivu kilažu opruga to ne funkcionira bajno.

KW je kvalitetan proizvod, samo treba naći nekoga da uskladi rad istih, prijatelj ih je imao na Audiju i tvrdi da su udobnije od tvorničkog S-Line ovjesa.

Osobno ipak mislim da je Bilstein preekstreman izbor za svakodnevnu vožnju, i ako nije idealan asfalt ovjes koji više radi je bolji, ali svatko zna što mu najviše odgovara.

somthing_ugly

hvala na komentarim, na kraju narucene kayabe, ako ce koga zanimat napisem dojmove za koji mjesec