Promjena kočionog ulja - koliko često i kako?

Autor kerber, 15 Studeni 2007, 00:19:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Orbital

Da ne otvaram novu temu, ako se posudica ulja isprazni nakon nekog vremena da li ulje curi na kočionom cilindru i di još može curjeti? Znam da ulje isparava, ali ne toliko.

zgsale

 :bounce: :pink: :bounce: Ulje se gubi u relativno zanemarivoj kolicini, tako da ako nema ulja u posudi nije jaoooo dugo kontrolirano, ali sumnjam da je to uzrok. Vise vjerojatno da je koja gumica na celjustima,cilindrima, gumenim crijevima koja idu na kotac ili cesto pri koroziji kod fiata, na regulatoru sile kocenja na zadnjem mostu. Ujedno tamo znaju puknuti ti lajtunzi kad istrunu. A ako nemas vidljivih tragova gubitka ulja, kocnica je u redu, provjeri i jel ti gubi na samoj posudi ulje, na spoju u koc cilindar. Rijetko da se dogodi da tamo propusti gumica, ali ako se i desi, ne obracamo paznju jer je cesto sve masno od motora pa se previdi. Prvo provjeri kocione cilindre, klijesta, zatim gumene vodove, a zatim lajtunge na zadnjoj osovini.

Orbital

Navodno je bilo tragova ulja na jednoj felgi (zadnjoj) pa sam to povezao sa kočionim cilindrom. Budem malo detaljnije pogledao auto, a ako ću imati još pitanja javim se.
Hvala na odgovoru!  :beer:

mikeg20

Prvo što najčešće propiša i propusti kočiono ulje su stražnji cilindri bubanj kočnica.
Treba ih zamijeniti.
Problem je Å¡to iscurjelo ulje će jako oksidirati sve dijelove na koje doÄ'e

Orbital

Zamijeniti ću samo jedan cilindar, mislim da je drugi dobar.