Zamjena kvacila Bravo 1.9 JTD 88kw

Autor boriggy, 13 Lipanj 2016, 11:37:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

boriggy

Pozdrav svima. Pacijent je Bravo 1.9 jTD 88kW 2010 godina 54000km. Da li je moguce da je kuplung vec otisao kvragu? Prvi vlasnik sam, auto se doduse vozi po gradu gotovo iskljucivo, osim 2 puta more godisnje, tu i tam kakva viksa i sl. Auto se ne drapa, normalno se vozi stvarno, a kuplung hvata full visoko. Pocne on hvatati lagano pri sredini, ali kompletno uhvati jako visoko. Ne proklizava nista jos za sada, nije tvrda papucica nista posebno da bi bilo sada nesto alarmantno. Koja je cijena seta i sto ukljucuje (vidio sam da neki setovi ne ukljucuju druklager) i da li se mora mijenjati zamasnjak? Mislim, cisto zbog kilometraze. Nesto sam vidio po netu da se mozda moze sistem hidraulicni ozraciti, da to zna biti problem. Mozda ulje promijeniti? Ne znam, skroz mi je to moram prizati cudno. Auto nisam nikada "silovao"!

topolino

Ako ti kvacio pocne hvatati na pola onda je ok. Obicno potpuno uhvati na 3/4 hoda.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

boriggy

ma strah me sto je to sad vec podosta visoko a imam tako malo kilometara, a i taj zamasnjak, cujem da ako se ne mijenja zamasnjak da ne da nitko garanciju na zamjenu.. jel to moguce? imao sam peugeota 205 cti dva puta mijenjao set, nikada mi nitko nista po pitanju zamasnjaka nije niti rekao da bi se trebalo mijenjati.

Mike20

Zamašnjak počne prvo ružiti na leru, kad je pri kraju, i to se jako čuje, onda počne trzati kod kretanja ili lupi kad puštaš kvačilo. U krajnosti se razleti. To je krajnost.
Ulje u kočnicama osobno mijenjam svake 2 godine, i nikad nisam imao problema sa kočionim cilindrima ili cilindrima kvačila. Promijeni kočiono ulje, posebno dobro ispumpaj staro ulje iz cilindra kvačila

boriggy

HVala, isprobat cu izmjeniti ulje u sistemu. Bas se spremam promijeniti diskove i plocice, pa cu i to rijesiti. Da, nema nikakve buke nakon sto pustim kvacilo, nema razlike u zvuku, pa mi i dalje nije jasno kako to da mehanicari uvjetuju da promijene i zamasnjak kod izmjene kuplung seta. Al ajde, mozda proizvodac djelova to uvjetuje. Tko zna..

topolino

Jedan razlog je veca zarada, a drugi sto nitko nemoze sa sigurnoscu reci da nece prolupati za 10 000km. Onda kudis majstora sto nije zamjenio kad je vec skidao. Skuri zamasnjak je lako. Nekoliko jakih startova na uzbrdici sa prikolicom i eto veselja.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

bos

Ako ti lovi tako visoko onda ti je najbrže otišla samo lamela, po meni gradska vožnja to može uzrokovati. Zamašnjak ne moraš mijenjati, ali na tako malo kilometara nećeš znat u kakvom je stanju dok se ne skine dole i provjeri koliko ima hoda. Ako uzimaš novu lamelu, zajdno s njom ti ide i korpa, a potisni isto kupuješ posebno.

boriggy

da, hvala na odgovoru.. druklager je nekad bio sastavni dio seta.. da, ok.. morat cu mijenjati mehanicara u tom slucaju.. jer ovaj sada mi to ne zeli raditi bez da mi izmjeni zamasnjak.. a frend mi je, radi u jednom ducanu da sada ne reklamiram, pa kaze da proizvodac ne da garanciju ako se ne zamjeni zamasnjak. skroz mi je to cudno i nikad to nisam cuo moram priznati.. pricekat cu jos sa svime, pa prvi puta kada proklizi lamela budemo jos vidjeli.. vjerujem da ima jos mesa.. ima neko nekog majstora za preporuciti? ono.. rabati, kvaliteta, brzina i sl.. ne interesiraju me kojekakvi noname dijelovi, vec ako ne originalni, valeo ili luk.. ne znam sto se stavlja u fiata tocno.. i sto je najkvalitetnije za preporuciti..

Mike20

Potisni ležaj je unutarnji i košta 500+ kuna
Lukov set zamašnjaka, korpe, lamele i lagera je 5500-6000kn s nekim popustom, bez zamašnjaka 2000-2200kn