osvježivanje plastike na originalnom crnom braniku silikonom

Autor bodycount2, 14 Svibanj 2012, 15:43:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Green Punto

Cuore Sportivo   :wiii:

zg hrc


DJTempra

Silikon sam probao prije par mjeseci stavit samo na lajsne na vratima. Ok je efekt ali sad sam skužio da se počeo ljuštit...planiram ga skinut skroz, nekak lagano zgulit...

Ima od Arexonsa "boja" za plastiku...nanese se na spužvu i proÄ'e po plastici. Ja imam onak samo dio crnog na branicima i bilo mi je ta piksa dosta za 2 premaza i joÅ¡ retrovizore. (ostalo mi je taman joÅ¡ malo za lajsne da proÄ'em, al tek kad skinem silikon).

Super stvar, ne znam koliko će držati ali stvarno je crno i sjajno čak...poslikam, pa stavim ali nemam ono prije /poslije ali kuži se na oko da je crno. :)

40 kn :D

FileFixer


                          E=mC^2 +/-3dB

DJTempra

Ne, na ovo:

http://arexons.it/en/products/car-washing-cleaning-and-touch-ups/wax-bodywork-touch-ups/spoiler-restorer-black

Unutra je crna boja koja se može razmazat spužvicom...u paketu se dobije jedna, ali je bzvz...ja sam s najobičnijiom spužvicom za suÄ'e premazivao. A one teže dijelove s kistom. Meni je ta bočica bila dovoljna za sve plastike, branike 2 premaza, retrovizore 2 premaza, lajsne 1, kvake 1, i one plastike na donjem dijelu branika 1 i joÅ¡ mi je ostalo toga oko 1 dcl. Po meni je ok stvar, stvarno se vidi da je crno i skoro pa kao novo, da nema ogrebotina na plastici bilo bi kao novo.  :)

tomislav_vg

Better one day in FIAT then a life in VOLKSWAGEN!!!!


                                                          Punto Freak!

DJTempra


Antonijo

Na bivšoj Fiat tempri sam crne plastike vrtio u život s industrijskim fenom.
Prvo sam oprao plastike i posuÅ¡io ih, zatim sam ih  industrijskim fenom zagrijavo dok se nije plastika počela sjajiti a apÅ¡isana povrÅ¡ina nije nestala. Držalo je dosta dugo vremena, nisam koristio nikakve sprejeve jer tad kad sam ja to radio prije cca 15 godina nije ih baÅ¡ bilo u ponudi.
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Antonijo

Valjda si koristio primer za plastiku prije bezbojnog  :mjuza:
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Lefix


Klaudio_car

Ja sam vise puta branike i lajsne mazao sa najobicnijm uljem za friganje, odlicno izgleda ali kratko traje. Prasina se lako uhvati na njih i kisom i pranjem se lagano ispere.  Al ja to nakon svakog pranja (svaka 2 tjedna) ljepo namastim sa uljem cca 10 minuta posla i izgledaju ko novi!

AntonioK