tekućine za pranje stakala/vjetrobrana

Autor forsage, 20 Lipanj 2021, 09:36:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

forsage

Ovdje možete podijeliti svoja iskustva s tekućinama za pranje stakala.UÅ¡li smo u ljeto i naravno svi se borimo sa sasuÅ¡enim ostatcima na vjetrobranskom staklu a kad doÄ'e zima isto tako svi gledamo kako naći tekućinu koja doista i pri minus 5 i minus 10 neće samo napraviti tanki film po staklu koji se odmah u vožnji zaledi i pritom nastaje opasna situacija za sigurnost vožnje.
ja ću eto prvi krenut:
Dakle isprobao sam sam puno tekućina i ljetnih i zimskih...većinom jeftinijih od one koju sad koristim, neke su samo dobre ljeti, neke su samo dobre zimi, nailazio sam i na katastrofalno loše.
Kod tekućine za pranje vjetrobrana bilo ljetna ili zimska osobno ne gledam samo učinkovitost čišćenja već i utjecaj na gumice metlica brisača ali i posljedice koje ostavlja na laku boje karoserije.
Iako sam godinama izbjegavao poznatu tekućinu autoglas od ine koristim je sad već dvije godine i to ljetnu i zimsku jer se zimska ne smrzava na minus 10 , ljetna prilično djelotvorno čisti ostatke kukaca iako ne može tu činiti čuda kad se sasuše (a sasuše se jako brzo)...i što mi je najvažnije više ne primjećujem oštećenja na laku od preagresivnih sastojaka a i metlice brisača ne nagrizaju.
Ima nekih djelotvornijih ali te tekućine su previše agresivne odnosno možda i pokoja od njih bolje očisti staklo od npr kukaca ali štetu koju napravi gumicama brisača i laku vozila ne vrijedi toga.
Nemojte očekivat prevelika čuda od nekih tekućina pri uklanjanju sasušenih ostataka kukaca jer takve stvari treba rješavati kombinacijom posebnog sredstva za uklanjanje kod pranja vozila ili ako ste na putu na svakoj benzinskoj skoro ima posudica sa kakvom takvom vodom pa namočite malo prije i sastružite gumenom lopaticom a onda tek može špricanje po staklu i brisanje brisačima.
Dakle moj je favorit nakon dugo godina izbjegavanja radi cijene ipak autoglas jer vrijedi svake kune-bilo ljetna ili zimska verzija.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

Mike20

Godinama koristim Lidlovu zimsku, kad je na akciji.

gandi

Samo sonax koncentrati koje sam razrijedim sa demi vodom u omjeru koji mi treba.

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

FranZ

Voda s malo sapuna za ruke iz konzuma, po zimi čekam da se od topline motora odmrzne tank.

Imam naviku prije vožnje oprat staklo ručno (ako imam minutu) jer volim kad je cijelo čisto a ne samo kud idu brisači tak da pranje u vožnji skoro nikad ne koristim, a i metlice su mi zahvalne.