Stilo 1.9 JTD - zamjena zarulje u lijevom faru

Autor pum, 02 Kolovoz 2011, 19:25:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pum

kratko pitanje:

kako da zamjenim halogenku u lijevom faru?
moram li unajmiti 10-godisnjeg sina da sa svojom rucicom zamjeni zarulju,ili da skinem kotac ili da skinem far?

upomoc

:trus

Feri

zakreni kotac skini plastiku ili neka ti netko pomogne i povuce plastiku branika
...oni koji neprobaju nikada nece ni znati...

mjet

ili maknes akumulator i promijenis,meni je tako najlakse..

Stilo MW

Skini kotač, skini plastiku i imaš lijepi pristup faru (10 min. posla). Ja sam upravo prekjučer mijenjao žarulju kratkog lijevog svjetla, prvo sam probao pored akumulatora (skinuo samo poklopac) raskrvario ruku (a nije ko u mede),pa mi ispala kopča od žarulje i nisam je od tuda mogao vratiti (ne vidiš šta radiš). Na kraju skinuo kotač i plastiku i za 10 min. sve gotovo.
Sretno.

pum

sutra cu ipak skinuti akumulator jer mislim da on zadaje najveci problem


.....pa kud puklo da puklo.....


:tres:

pum

skinuo akumulator i zamjenio...

15 minuta posla

:wiii:

tempradrifter

jel se na istu foru može doć do pozicije one druge

Stilius

Ja danas nakon dugo vremena mjenjao u oba fara.Ništa nisam skidao.Pogotovo kod ljevog fara (akumulatora).Jedini problem što mi je ispala žićica koja drži sijalicu.E tu sam podivljao dok sam je našao.Do sada koristio Xenon_mega_white


Uploaded with ImageShack.us
i pokazale se dobre - izdržljive

prci9999

ja sam danas mijenjao zarulju kratkog svjetla u lijevom faru tako da sam skidao kotač i onu plastiku iznad kotaca,ali sam morao i odÅ¡arafiti onaj vezni lim koji mi je ispred poklopca od fara i tek sam onda mogao prići zaruljama,zanima me da li i vi  skidate taj vezni lim kad mijenjate zarulju u lijevom faru??? :crveni:

pum

pa zašto jednostavno nisi skinuo akumulator i zamjenio žarulju?meni je to sad takva rutina da bih mogao zavezanih očiju skinuti akumulator.prije mi je trebalo 15 a sad 4 min .ovo skidanje kotača,plastike itd mi je too much posla.

prci9999

frka me skidati akumulator zbog onog coda,imam ja tu karticu sa codom,al me je svejedno frka-jedino radi toga,bojim se da ne bih znao ukucati taj code,ustvari uopće nisam niti guglao da vidim kako to ide,a i neznam dal se stilo uopće i resetira ako odpojim kleme akumulatora!!??? :ie:

dgudan

Vezano za famozni kod koji je neke ljude sa foruma auto traži poslije skidanja i vračanja klema na akumulatoru neznam što bih rekao... :neznam:
Ja sam bezbroj puta skidao klemu zbog kojekakvih razloga i nikada me nije tražio kod... Valjda zato Å¡to je i auto svjestan da bi to bio problem jer ga nemam pa...  ;D

A vezano za žarulje, svatko ima svoj sistem promjene ali sve se svodi na gore navedene ili servis
Ja osobno radije skinem kotač pa tako promijenim nego da skidam akumulator samo zato što uvijek teško pogodim oba šarafa od kučišta akumulatora pa mi je nekako brže od ispod...
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

prci9999

@dgudan- a jel možeš prići zaruljama od onog veznog lima koji stoji ispred poklopca fara,ili skidas i njega kad mijenjas zarulju?

dgudan

Prvo sam vadio akumulator i kućiÅ¡te ali kako sam napisao problem mi je bilo vračanje kućiÅ¡ta/narihtat sve rupe za vijke. Uvijek je jedan vijak bio problem. Kasnije sam skužio da je to vjerojatno bilo zbog toga Å¡to je auto bio na dizalici a ne na ravnome pa je vjerojatno dobio mali progib i zezao me ma ono za stotu da ne primi navoj. Sada viÅ¡e ne vadim akumulator, samo skinem kotač i nutarnju oblogu blatobrana. Kada otvorim poklopac fara njega treba malo jače cuknuti/napeti da proÄ'e pored kućiÅ¡ta akumulatora da ga makneÅ¡ da imaÅ¡ prolaz do žarulje. Ne moraÅ¡ se bojati napeti/zgurati ga ili Å¡to već, zavisno u koju stranu ideÅ¡ sa njime jer se niÅ¡ta ne može strgati. On je tvrda plastika a ostalo je lim i željezo... Ako ovako napraviÅ¡ poklopac fara ti je kompletno dostupan od ispod i niÅ¡ta ne smeta za promjenu žarulje.
Meni treba cca pola sata da sve napravim.
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

Genius10

Heh, ja sam isto danas mijenjao žarulju u lijevom faru po prvi puta. 30 minuta posla, bez skidanja kotača ili akumulatora. Samo unutarnja obloga blatobrana van, zakreneš kotač na desno i mijenjaš.