Italia-corse forum

Fiat => Bravo / Brava / Marea / Coupe / Barchetta => Limarija / ovjes => Autor teme: YoungButOld u 12 Siječanj 2014, 14:00:13

Naziv: Bravo 1.6 16V - Plavi dim
Autor: YoungButOld u 12 Siječanj 2014, 14:00:13
Pozdrav ! Nakon ovog kraćeg perioda moje idile dok sam si složio napokon protočni auspuh i kupio radio i sve to malo posložio na mjesto  :bravo: , moj me bravo opet iznenadio , ali ovaj put sa malo viÅ¡e stvari  :facepalm: . Naime , nakon Å¡to sam promjenio ulje prije 1k km auto mi je malo čudno radio . Imao sam trenutaka kada je radio na tri klipa , pa smo složili kablove pa je i to proÅ¡lo , no jučer popodne mi je motor izbio čep od ulja , Å¡tangicu od ulja i prosmrdio je benzin na sve strane kod motora i na ispuh  :tres:. Jutros sam iÅ¡ao sve to pogledat (dok mi je svjetla i dok je dan jer mi je garaža malo uvučena meÄ'u zgrade ) i naÅ¡ao sam sljedeće . Vode nema uopće , benzin smrdi lagano ispod haube ( pogledano sve da ne curi negdje no nisam nigdje vidio iÅ¡ta mokro ) , na auspuh užasno smrdi benzin , i auto nije htio normalno upaliti , a nakon Å¡to je iz 4. pokuÅ¡aja upalio bacio je plavi dim lagano i čuo sam joÅ¡ da mi je katalizator prozveckao  :zuma: . TakoÄ'er zvuk u motoru je nekako grubi pa neznam ni Å¡to bih po tom pitanju mogao reći  :82:, ali definitivno nije zvuk kao da je sve ok  :lol .

Meni sve to smrdi da je motor kihnuo , a i cijenio bih ako bi mi mogli u grubo napisati ako je netko radio polugeneralku ili generalku na tom motoru cijene , pa da imam barem neki iznos sa kojim da baratam kroz računice .
Naziv: Odg: Fiat Bravo 1.6 16V Plavi dim
Autor: fiatuno u 12 Siječanj 2014, 19:31:38
najjeftinije je drugi motor ako ne radis sam
Naziv: Odg: Bravo 1.6 16V - Plavi dim
Autor: dox666 u 14 Siječanj 2014, 12:31:51
Citat: fiatuno  u 12 Siječanj 2014, 19:31:38
najjeftinije je drugi motor ako ne radis sam
potpisujem
inače ako radiš polugeneralku računaj oko 2000 - 2500 kn ako ces sve radit kako spada
meni je neko na forumu nudio motor za 1.6 sa 120 tkm, mislim da je to bio doko1717
Naziv: Odg: Bravo 1.6 16V - Plavi dim
Autor: doko1717 u 14 Siječanj 2014, 13:48:57
da ima prijatelj motor, koji bi prodao sa 100 i neÅ¡Å¡  sitno tkm..ako te zanima javi se u p.m cijena ok..

Naziv: Odg: Bravo 1.6 16V - Plavi dim
Autor: YoungButOld u 14 Siječanj 2014, 18:32:46
Nakon Å¡to vam svima kažem hvala za info o ovoj vrsti radova  :ok: , mogu vam reć da je bravo ponovo oživio . OdÅ¡lepao sam ga mehaničaru jučer ujutro i prognoza za auto je bila kao Å¡to su i svi rekli  :( ( motor je mrtav ) . Danas oko 11 me ponovo mehaničar zvao i reko auto opet vozi  :lol . Dakle , katalizator se začepio kompletno , kompjuter je izbacio sve i jednu greÅ¡ku za kaj je mogao ( barem ja tak mislim jer je popis bio poprilično velik ) , motor se po rječima mog mehaničara previÅ¡e nalio gorivom i usto sve su mi opet kablovi kihnuli pa to objaÅ¡njava zaÅ¡to nije htio upaliti . Sve skupa sam dao zamijeniti svo remenje osim zupčastog , vodenu pumpu i neka crijeva koja su slinila , veliki kiler , zadnje lajtunge kočnica , i meni 6.-ta po redu najdraža lambda sonda ( ovaj put kupio novu boschovu  ;D ) . Ovaj problem sam uklonio uz pomoć svog dragog mehaničara i svog novčanika iz kojeg mi je lagano ispalo 1900kn za sve to skupa . Auto mi se sad bez kata i s onim protočnim loncem kojeg imam čuje podosta jako , pa za dalje samo moram vratit trokutasti lonac koji sam hitil jer je strunul gore i to bi ja mislim bilo to od tog dijela , a za drugi mjesec planiram jos samo set kvacila rjesiti jer čim ima viÅ¡e od dvoje ljudi u autu i poželim malo brže krenut ( ne  :P Å¡lajdrati ) osjetim kak ljepo kvačilo kliže .