Zamjena zadnjih opruga-federa na Bravu

Autor Cr4ckFox, 01 Listopad 2015, 21:42:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Cr4ckFox

Nasao sam tutorial koji pokazuje zaista super jednostavnu demontazu i montazu u 3 koraka zadnjih opruga. Da li je neko radio ovo i da li je problem izbiti oprugu kad se odspoji amortizer i otpusti hidraulicka dizalica (posle koraka 2. i 3. u tutorialu)

http://www.fiatforum.com/grande-punto-guides/182134-how-replace-stock-springs-front-back-gars2.html#content_start

Stilo M

Pa da
Pod vilicu se stavi dizalica i odsarafi amortizer
I samo otpusti lagano dizalica
Napne se vilica i izvadi opruga
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Cr4ckFox

Imam eibach sportline i prokit opruge . Prokit ( 30/30 ) ce mi majstor montirati ali posto svi pricaju da su prokit zadnje malo visoke mislio sam da sam probam ubaciti nazad sportline (50-40 ) koje su nize za 10-15mm od prokita.
Nadam se da ce ta kombinacija biti ok. Ima li netko savjet?

Stilo M

Zasto nebi odmah sportline stavio sve 4 opruge i bok
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Cr4ckFox

Zato sto sportline generalno ne mogu ici sa fabrickim standardnim amortizerima jer spustaju naprijed oko 55mm a  a prokit idu samo 30mm. Nazad nije velika razlika izmedju sport i prokita pa samim tim mislim da nece biti ni problem sa fabrickim amortizerima. A svi pricaju kako je prokit naprijed odlicna visina a nazad da fali 10-20mm dolje . Zato mi je pala na pamet ta kombinacija za koju ne moram placati majstora nego sam odraditi. Jedino me brine da li je ta varijanta sigurna ?

Stilo M

Ja imam na stilu na serijskim amortizerima sportline
I nikakve greske

Ovo ako zadnje budu nize odmah ce i biti tvrÄ'e od prednjih pa bi mogo zadnji kraj jace skakutat od prednjeg
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Cr4ckFox

Po specifikacijama za sportline stoji 50/30 a prokit 30/30 i ispada da su zadnje iste ali ipak u stvarnosti sport spuste za 10-15mm vise, taman da bude kako treba. Uporedio sam ih i izmjerio jednu pored druge i stvarno je razlika  10-ak mm . Nadam se da nece biti poskakivanja jer je jako mala razlika , ali kao sto sam zapoceo temu vjerujem da cu to sam moci zamjeniti i odraaditi najbolju varijantu.

Stilo M

PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

skrooz

Stavi slike prije i kasnije, namjeravam na svog stavit sportline pa me zanima kako bi to izgledalo. Koja ti je dimenzija felgi?

Cr4ckFox

#9
Hocu naravno... Imam 17 originalne bravo sport sa zimskim gumama i 18 takodjer od brava sport za ljeto, sa 20mm distancerima.

Posto mi je sportline prenizak naprijed a prokit previsok nazad mislim da bi ovo trebalo biti savrseno za mene , barem po slikama sa neta kako koje opruge izgledaju. Vjerujem da bi i sa gewindama nastelovao tako kako ce mi biti u toj kombinaciji a sto se tice ulaganja bice jedno 3x manja investicija pogotovo sto sam sportline iskopao jako jeftino na oglasima.

Sto bi reko drugar Stilo M "Probaj pa ces vidit"  :formula:

skrooz

Gume na 18 su ti 225 40 i na to distance od dva cm i nista ne struze? Sportline sad imas na autu? Cekam slike

Cr4ckFox

#11
Da, na autu su mi trenutno 225/40 r18 sa 20mm distancima i nista ne cese. Fabricke opruge su na autu ali me prokit i sportline cekaju doma. Prvo cu montirati od nedjelje  prokit pa cu vidjeti ostalo. Ako se odlucim da ostavim prokit, sportline ce biti na prodaju .

On ovako izgleda sad sa fabrickim oprugama,  parkiran je nizbrdo pod rucnom pa je malo legao.