Fiat vijesti - općenito

Autor zzip, 19 Ožujak 2008, 10:40:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

sinek

#165
FIAT/Chrysler rast prodaje US do 30% u odnosu na prošlu godinu

http://www.italiaspeed.com/


sinek

Chrysler de Mexico objavljuje rast prodaje  automobila, Fiat i Alfa Romeo do +277% u odnosu na proÅ¡lu godinu.

http://www.italiaspeed.com/


zzip

sinek.. aj napiši cijelu vijest, kad već linkove stavljaš, pa da ju i objavimo na portalu... :ok:

sinek

Nisam ti ja za pisara, predugo vremena mi to oduzima, jedva to što stignem ubaciti koje dobre vijesti, par crtica i to je to, kratak sam s vremenom. Kad smo već kod dobrih vijesti
http://www.italiaspeed.com/

Fiat Punto Multijet turbodiesel 90 KS napada rekord izdržljivosti koji se vozi u Indiji, radi se o 6,041km u 75 sati, dosad  drže rekord od 2,000km non-stop.U igri je i Palio diesel koji iza sebe isto ima 24-satnu torturu.


sinek

Fiat možda nema planove od Ferrarija napraviti brand koji će velikim brojem modela ganjati konkurenciju s ciljem pokrivanja Å¡to većeg tržiÅ¡ta, ali će zato proizvoÄ'ač iz Maranella za ostatak Fiat obitelji raditi zahtjevan razvojni posao. Prema posljednjim informacijama Ferrari će razviti i izraditi dva agregata koji će se kasnije ugraÄ'ivati u Alfine, Lancijine i Maseratijeve automobile…
Negdje tamo krajem prošle godine nasljednik Alfe Romeo 159 vraćen je ponovno u ladicu iz jednostavnog razloga što Fiat nema motor koji bi pokretao takav model. Nakon 380 milijuna kuna investicija Alfa 159 i ini modeli sa znakom Maseratija i Lancije imati će što skrivati ispod svojeg poklopca agregata jer će Ferrari uskoro krenuti s razvojem dvaju pogonskih motora namijenjenih upravo njima.
Prvi takav motor je navodno V6 biturbo koji bi trebao razvijati oko 450 KS, dok je drugi V8 atmosferac s maksimalnom snagom od 500 konja. Ta dva potpuno nova benzinska motora proizvodit će se u novom postrojenju u Italiji koje Fiat radi samo za tu svrhu. Uz Alfu 159 ti motori pokretat će vjerojatno i Maseratijev crossover Kubang koji nam stiže sljedeće godine.
http://www.automotoportal.hr/


zvrk

Napokon!  ;D

Možemo odahnuti...  :wiii:

Ipak se neÅ¡to kreće....sada samo treba pričekati i vidjeti....  ;D

Obje vijesti su stvarno dobre  :super:

sinek

Napisao sam ja nedavno da će se oni pobrinuti za Alfu, treba pričekati malo, neće oni samo tako dignuti ruke od nje ,previÅ¡e je tu toga u igri, drago mi je da se FIAT vraća na puteve stare slave  ;)

zvrk

Nemam vremena, pa samo na brzinu...

Fiat u Americi prodaje oko 3000 kom. Abartha 500 mjesečno! Zapravo, potražnja je takva da kupce stavljaju na listu čekanja za model 2013.

http://www.nydailynews.com/autos/fiat-500-arboth-sells-customers-waiting-list-2013-version-article-1.1090953


Elra

Viaggio za Evropu



Kineski Viaggio


Miha.

#174
Znči ići će u europu, u čemu je razlika? :)
Skratili su ga, čemu :facepalm:

sinek

Ferrarijevi inženjeri predano rade na razvoju novih pogonskih strojeva koje će Fiat koristiti u modelima s Alfinim, Lancijinim i Maseratijevim modelima. Novi V6 biturbo i V8 atmosferac Pojavit će se u nizu modela spomenutih brandova, a posljednja informacija kaže kako će V6 biturbo pokretati i novi GranSport koji Maserati priprema…
Alfin model 4C bit će osnova za Maseratijev kupe koji će konkurirati Porscheu 911. Alfina tehnologija i Ferrarijeva motorizacija trebali bi olakšati posao Maseratijevim stručnjacima koji su trenutno zaposleni pripremanjem novog Quattroportea i crossovera Kubang. Osim ispod njihovih haubi Ferrarijev V6 prema posljednjim informacijama skrivat će se i u tom kupeu koji neće na tržište prije 2015. godine.
Solidnih 450 KS unutar karbonske konstrikcije trebali bi od ovog automobila napraviti pravu zvijer pogotovo kada Maserati planira njegovu težinu zadržati na nekih 1.180 kg. Možda će težina biti slična onoj Alfine varijante, ali će zato Maseratijev kupe imati duži meÄ'uosovinski razmak i Å¡iri trag kotača, a cijelu priču trebao bi začiniti Ferrarijev sedam-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom. Tako posloženi GranSport do stotke bi trebao stizati za 4 s i postizati maksimalnu brzinu od 305 km/h.

http://www.automotoportal.hr


sinek



Fiat Auto dalje broj jedan na Brazilskom tržiÅ¡tu u prodaji novih vozila, negdje oko 3500 automobila  ispred glavnog rivala VW
http://www.italiaspeed.com/

Jay-Z


Apolon

SviÄ'a mi se  :cafe
[/quote]

Gemist Nino

 :cafe,to je to,to se traži!!!