Fiat vijesti - općenito

Autor zzip, 19 Ožujak 2008, 10:40:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

sinek

Chrysler grupa je posvetila 25.000 četvornih metara trening centra u predgraÄ'u Detroita s ciljem koriÅ¡tenja  nagraÄ'ivane FIAT SpA proizvodne metode za poboljÅ¡anje kvalitete u Chrysler pogonima Sjeverne Amerike.

IZVOR:  http://www.autonews.com/



http://www.autonews.com/article/20120123/VIDEO/301239775/1219

A ovaj intervju daje CEO fiata i chryslera,  serÄ'o je ljut na chrysler/fiat zastupnike u SAD-u, veli da je usluga to jest odnos izmeÄ'u prodavača i klijenta jadna,   fuj, fuj....... on veli  :G: 

zvrk

 :lol

Å¡to se serÄ'o ne ljuti na ove tu kod nas....  ;D

vjerujem da bi 'rvati kupili viÅ¡e 500-tki nego cijela amerika  :rofl

winch

Autocommerce Hrvatska, kao ovlašteni uvoznik vozila grupacije FGA (Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat komercijalna vozila i Jeep) pokreće akciju 5 godina jamstva (ili 100.000 km) na kompletan program svih marki novih vozila u Hrvatskoj.

Jamstvo je besplatno putem Fiat Financiranja u kojem je partner Hypo Banka, a uz jamstvo se nudi i vrlo povoljna kamata od 5,99%, dok je uz leasing tu i povoljni kredit za klijente. Akcija kreće krajem siječnja 2012. i nema vremensko ograničenje.

Danielg


zvrk

Fiat napokon udružuje snage s Citroënom i Peugeotom?

ProÅ¡log je tjedna opet aktualizirano pitanje spajanja Fiatove i PSA grupacije. Brak o kojem se nagaÄ'a već godinama postao je izgledan jer obje strane razmiÅ¡ljaju o ujedinjenju.
Čelnik Fiata Sergio Marchionne izjavio je da pažljivo osluškuje poteze PSA grupacije, a o konkretnim koracima odlučit će se u bližoj budućnosti.

Njegov je cilj “rušenje” Volkswagenove dominacije na europskom tržištu budući da Nijemci trenutno uzimaju 23,3 posto kolača. Odgovor iz Citroëna i Peugeota bio je jednostavan. - Mi smo otvoreni za sve opcije, no najvažnija je stvar izbor idealnog partnera - zaključio je Frederic Saint-Geours iz PSA grupacije.

Budući da je čelnik Fiata prošle godine izjavio kako će na svijetu za nekoliko godina postojati samo mali broj automobilskih grupacija, a da će manji brendovi biti prisiljeni na udruživanje, opcija spajanja PSA i Fiata

_____________
autoklub

zzip

Kako piše Tanjug, ukupan neto profit kompanije Fijat, uključujući podatke za američkog partnera Krajsler, iznosio je 1,7 milijardi evra u 2011. godini.

Grupa Fijat je u 2011. više nego udvostručila zaradu, zahvaljujući tome što je Krajsler ostvario profit prvi put od 1997. Prihod je porastao za 66 odsto, na 59,5 milijardi.

Italijanska kompanija upozorava i da će profit u ovoj godini verovatno biti niži usled "neizvesnosti" na evropskim tržištima.

Ta kompanija je saopÅ¡tila da u 2012. predviÄ'a profit od 1,2 do 1,5 milijardi evra.

"Italijansko-američka grupa Fijat-Krajsler je završila 2011. tako što je ostvarila ili premašila sve svoje ciljeve", navedeno je u saopštenju kompanije u kome je dodato da je poslovanje bilo dobro uprkos "slabim" uslovima na evropskom automobilskom tržištu u drugoj polovini prošle godine.

Prodaja putničkih automobila i kombi vozila je opala za 2,4 odsto u 2011. na 2,03 miliona vozila. Rast od 7,6 u prodaji kombija, Å¡to nije uspelo da kompenzuje pad od 4,6 odsto u isporuci putničkih automobila. MeÄ'utim, prodaja je u Brazilu porasla za 1,5 odsto u odnosu na 2010.

Ferari, koji je deo Fijat grupe, zabležio je rast prihoda od 17,3 odsto na 2,3 milijarde evra u 2011. godini.

Autor: Tanjug.rs

Elra

U zadnjem broju Auto Kluba gledam prodaju automobila i Fiata ni na mapi  :zuma:

Zatupnik u Srbiji pokrenuo akcijsku prodaju Panda Classic (klima, ABS) je od 8000 eura, Punto Actual od 8500, Linea od 9000 eura, Bravo 1.6 Mjet Dynamic 15900 eura. Mada ni to nije dalo rezultate, VW je prodao 248 komada, Fiat 135.

zvrk

Nažalost..to je tako. Fiata više nema na ljestvicama prodajnih rezultata.
Jako je pala prodaja, a to može biti posljedica nekoliko stvari.
A to su: kriza...mala prodajna moć....loši...zapravo katastrofalni generalni zastupnici (barem u HR), velike cijene Fiata u odnosu na konkurenciju....itd...itd...


Max Abarth

na to sve nadodati činjenicu da fiatova sestra alfa trenutno radi samo dva modela -

mito i giulietta  :/

i imaju najavu za 4C

nova Panda naprimjer u velikoj britaniji je dočekana kao dobro osvježenje što podupire činjenica da ju je ekipa iz Top Geara uvrstila u svoju zadnju emisiju ;)

Elra

Da, Pandu je zabavno voziti, jer se uvijek vozi na granici mogucnosti  ;D

Panda je super autic.

sinek

Fiat će možda morati zatvoriti dvije od svojih pet tvornica u Italiji zbog slabe europske potražnje, ako se planovi izvoza na američko tržiÅ¡te ne ostvare, kazao je izvrÅ¡ni direktor Sergio Marchionne.  Marchionne je zasad odbio imenovati te dvije tvornice koje su u opasnosti od zatvaranja. Na piku su  tvornice u;  Mirafiori, Torino i Cassino, srediÅ¡nja Italija, svibanj je dan D.
Tvornica Mirafiori kapaciteta 200.000 jedinica  gradi Alfa Romeo Mito i Lancia Musa. Tu bi se trebao proizvoditi novi kompakt Jeep, kodnog imena B-SUV, počevÅ¡i u 2014, koji bi se prodavao u Sjedinjenim Državama, Europi i na drugim tržiÅ¡tima. Ciljana godiÅ¡nja količina, uključujući Fiat verziju koja zamjenjuje  Sedici, je 280.000.

Cassino, koja ima godiÅ¡nji kapacitet od 300.000, proizvodi Alfa Giuliettu, Fiat Bravo i Lancia Deltu kompakte. Nova generacija Giuliette koja bi se trebala izvoziti u SAD, ima nekih naznaka  proizvodnje  u toj tvornici, plan koji povisuje izglede  opstanka te tvornice.



Elra

Sporo ide to stvaranje novih modela na zajednickim platformama Fiat-Chrysler. Vjerovatno je razlog, nedostatak novca.
Problem Fiata je previse fabrika u Italiji, koje su pravljenje kako bi se cuvao socijalni mir u centralnom i juznom dijelu zemlje. One su zastarjele i neefikasne.

PS U Sarajevu Autocomerc vise ne posluje, zastupnistvo Fiat Grupe preuzela forma IAAM koja zastupa i Ssang Yong.

zvrk

@elra - potpuno si u pravu...  :good:

autocommerce propada i u hr....recimo u Rijeci je zatvoren salon...

DoÅ¡la su neka druga vremena, i valjda treba proći par godina da stvari doÄ'u na svoje mjesto i da Fiat opet bude meÄ'u Top 5 prodanih....

Čekam totalno novi zaokret u dizajnu...pa me zanima smjer u kojem će se ići...

javasluk

Citat: zvrk  u 21 Veljača 2012, 10:07:00
Nažalost..to je tako. Fiata više nema na ljestvicama prodajnih rezultata.
Jako je pala prodaja, a to može biti posljedica nekoliko stvari.A to su: kriza...mala prodajna moć....loši...zapravo katastrofalni generalni zastupnici (barem u HR), velike cijene Fiata u odnosu na konkurenciju....itd...itd...

S tim da ovo o zastupnicima i nije baÅ¡ neÅ¡to previÅ¡e novo! (A.E.C. zadarcomerc, Autocommerce). PreviÅ¡e nedosljednosti i improvizacija u cijeloj priči, neki lokalni zastupnici na amaterskoj razini... Samo ono Å¡to me čudi da niÅ¡ta bolje nije npr. niti u MaÄ'arskoj, posjetio sam njihov salon u Szeksradu, prilično veliki plac, s dosta automoibla na skladiÅ¡tu, ali osim Puntića i Pandi jedino joÅ¡ Linea na počasnom mjestu uz cestu E-73 uz popriličan broj "jednogodiÅ¡njaka" Ne znam kako je u Budimpesti ili Pečuhu, možda je neÅ¡to bolje, premda sudeći po onome Å¡to vidim na stranicama i nije baÅ¡ neÅ¡to.

Kako ide s prodajom "dostavnjaka"? je li tu nešto značajniji udio?

A konkurecija, hmmm... po meni previÅ¡e zapostavljena neka tržiÅ¡ta, dobro, lako je fiatistu prodati FIAT-a, ali treba ga prodati nekom tko nije naklonjen baÅ¡ FIAT-u. DugogodiÅ¡nja zapostavljenost D segmenta, praktički joÅ¡ od ranih devedesetih, neÅ¡to Å¡to bi bilo pandan Epici, Sonati,Superbu ali indirektno i BMW-ovoj "trici", Audiju A4, Insigniu i Mondeo da ne spominjem. ali i preuska  ponuda paketa i dodatne opreme npr. na HR tržiÅ¡tu, za razliku od ranih dvijetisućitih kada je ponuda bila kao i ostalim zemljama i pratila konkurenciju. ÄŒuo sam da je rok isporuke priča za sebe. Konkurencija je i u vlastitim dvoriÅ¡tu premda ne u pravom smislu riječi, ali i to utječe na "Å¡paranje". Zatim promidžbene kampanje, dok će možda marketinÅ¡ki stručnjaci pohvaliti rad na hit-modelima, previÅ¡e je tajnovito kad neki model "odlazi u mirovinu", nikad se ne zna Å¡to će smisliti i koliko će neki model trajati, samo se s odmakom od nekoliko mjeseci konstatira kako model xy nije viÅ¡e u ponudi (dobro nije to Fićo i Å umadija da rade good-bay party, ali ipak neka obzirnost prema kupcima i fanovima!?). Tako ima sitnica, i nakupi  se.....


zvrk