Novi Bravo-Aux ulaz za autoradio

Autor Papcina, 14 Siječanj 2009, 20:34:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

get

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Izvadih kazić i vidjeh da je tu već nakalemljen USB :(

To nisam predvidio :(

Sada moram vidjeti kaj ću.

Stari pametan vidio slobodnih rupa pa viko na mene zakaj ih ne ubacim tamo. I tak, posvaÄ'ao se sa starim i otiÅ¡o doma . . .

Kabel nisam probao, budem preko vikenda, p da vidim jel sve lijepo radi. Sada moram vidjeti koje su sve mogućnosti . . .

Ako odustanem bude kabel na prodaju pa će netko drugi uživati . . . :)

Sutra ćemo razraditi mogućnosti

Živjeli . . .


speljac

Pitanje je da li bi split signal radio, da kad ne koristiš usb kazić prima signal od mp3-a.

get

Citat: Å¡peljac  u 16 Lipanj 2010, 21:40:15
Pitanje je da li bi split signal radio, da kad ne koristiš usb kazić prima signal od mp3-a.

To mi je takoÄ'er palo napamet. Da napravim poseban switch, ili da nakalemim i ovaj signal i samo da pazim da u istom trenutku nisu oba spojena. Jedini problem Å¡to vidim u tome je kada telefon zazvoni, tada blue&me to neće moći stopirati.

Dalje sam razmišljao, da li bi mogao uvesti audio signal na usb (3.5mm to USB) jer po logici stvari meni ne treba napajanje. Negdje sam bio i našao na netu, imaju dva neka tipa, onaj koi dozvoljava audio in i out, i onaj ubičan koji samo šalje audio signal na usb. Jer u toj varijanti blue&me nema kaj dekodirati jer je to već audio signal kojeg treba samo propustiti na kazić.

Moja pretpostavka da je iPod nove generacije promijenio tip podataka, i da tu konverziju radi onaj skupi adapter.

Ma uglavnom, probat ću još par varijanti, ako kome padne kakva ideja :) dobro je došla.



get

NaÄ'oh kako je netko rijeÅ¡io stvar . . .

Ne baš najsretnije rješenje, ali radi

Citat:
Re: Can I have Aux in - On Blue & Me
It can be done! With alot of effort! lol!

Basically when you take out the headunit there is already a plug going into the head unit for the blue and me, therefore you need to make an AUX cable and splice the wires in along with the existing Blue & Me Cable.

Once we had connected the Blue and Me cables and our newly made AUX Cable and switched to 'Media Player' it recognised both inputs so started playing songs I had on my memory stick and songs I had on my phone and the same time! lol!

I thought the solution would be to just plug out the blue and me and therefore, I could plug my AUX Lead in and switch to media player and it would play it.. Sure, I would loose Blue & Me but surely it would work? But it doesn't work like this, when you switch to Blue and Me it finds the AUX input and you can hear the song playing for 3 seconds before it says 'No Media Found' and switches back to FM Radio.

Solution? Well, we looked through the various options and none would allow the car to remain in 'Media Player' mode for any more than 3 seconds! I then came up with the idea of creating a short 10 second Silent MP3 file and looping it.. So the 'Media Player' option would stay enabled as before. It would therefore still play both my memory stick song and Aux input at the same time, but if the only thing on the memory stick was this silent file then all you can hear is whatever you connect to your Aux Cable

Problem solved. Credit goes to Dad for 99% of it, Silent MP3 idea I'm taking the credit for! lol!

I realise that is hard to follow but if anyone wants I can make a guide in more clear terms.

The main jist of this is basically Blue and ME has no option for AUX but you can trick it into using the exisiting 'Media Player' option as a way of playing your AUX input.

speljac

Lol, dobro se sjetio..Get ti možeš u pozadinu na usb stavit talijansku himnu:))))

get


:rofl

Mislim da ću taj zahvat raditi nakon mora. Ne bi bilo lijepo da idem na more bez muzike :D

Mislim da ću izvaditi taj kabel pa da mi kolega na poslu ih lijepo poveže.

Inače za drugu temu imam nešto, ali su ovdje ljudi dosta neaktivni pa mi se neda :)

Možda na kraju popizdim pa kupim i adapter . . .  tko zna

Ali mislim da ipak vrijedi još i ovo. Ustvari problem je samo što bi trebalo izvaditi kabel da se to lijepo spoji.

Sada tražim po netu fine detalje za auto i naÅ¡ao sam neke super gej stvari  :rofl


Dac

#96
Dakle, iskemijao nekakve "noževe", izvadio radio, uzeo par malih stopica http://www.chipoteka.hr/artikl/14677/faston-z-280 i malo mikrofonskog kabela, spojio prema shemi



ali bez otpornika na kontaktima 13-15 jer to kod nas ne treba. Pinovi 19 i 20 su signal lijevi-desni, 18 u sredini je masa. I radi. Osim vaÄ'enja radija treba samo izvaditi "kožu" oko mjenjača, zbilja nema puno Å¡arafanja :)


Jedini problem kod AUX-a je naći pogodan i kvalitetan 3,5mm stereo konektor "za šasiju". S obzirom da nam je Čipoteka najjači distributer takvih stvari:

http://www.chipoteka.hr/artikl/2682/uticnica-35mm-stereo-za-sasiju-i-plocicu - ima maticu ali prekratak navoj za plastiku kod upaljača, ne može se namontirati

http://www.chipoteka.hr/artikl/2683/uticnica-35mm-stereo-za-sasiju-metalna - taman ali konektor je loše kvalitete, ima lufta unutra i ako nije dobro namješten desni kanal može izgubiti kontakt. Inače radi

Vjerojatno bi bilo najbolje uzeti ovo: http://www.ebay.com/itm/3-5mm-jack-plug-lead-extension-flush-car-socket-aux-input-MP3-iPhone-CT29UV02-/121086244612?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item1c314d7704

Apolon

Ja napravio noževe od lima (po mjerama sa net-a) ali radio neće vani. IzaÄ'e oko 2cm ali dalje ne ide  :(
Za sada sam odustao  :hm:

Dac

Ako je izaÅ¡ao 2 cm mislim se je otkačio. Ako je treba joÅ¡ samo sila*krak  :D


Apolon

Ovaj bez navoja može da izleti kad stavljaš utikač http://www.conrad.ba/artikel.php?ks=732893
Koji si stavio?

Dac

Ma da, ovo bez navoja ne valja... osim ako imaÅ¡ neku drugu ideju za montažu. Ja sam otprilike kako je i orÄ'inale, izbuÅ¡io rupu u plastici pored upaljača. Pa treba matica da ga drži na mjestu... uzeo sam obadvije verzije iz čipoteke, naravno jer ova prva nije valjala  :D a koliko vidim i ovo Å¡to si naÅ¡ao u drugim trgovinama isto neće valjati. Onaj metalni prolazi, al vjerojatno ću kupiti neki bolje na eBayu.

Na eBayu ima zanimljivih verzija, sa poklopcem i sa integriranim USB-om za napajanje (ali to je samo kabel i konektor), koštaju 30-ak $. To mi je puno, s obzirom da sam na DX-u nekad kupio obični USB punjač za nekih 2$, a sad sam uzeo i dupli USB za 4-5$... čekam to i bluetooth audio receiver :)

Ono što me najviše od svega živcira je što nema neko normalno i prirodno mjesto gdje bi se mogao smjestiti telefon/plejer/navi a da ne smeta i nema nekih radikalnih zahvata. :/

ilija.r

jel moze slika koji idu pozadi prstenovi il nosaci zvucnika.
only FIAT

Dac

#103
Mod, ovaj gornji post treba obrisati jer je isti napisan i odgovreno je ovdje http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=8338.15




DoÅ¡ao mi je bluetooth receiver: http://dx.com/p/bluetooth-v2-0-edr-usb-drive-audio-receiver-w-3-5mm-audio-male-to-male-cable-black-163694  :yahoo:

Moram priznati da nisam primijetio da se čuje loÅ¡ije u odnosu na kabel  :zbunj a moglo bi bit zanimljiva i relativno jeftina nadogradnja svima. Jednostavno se uÅ¡teka u USB punjač kao ovaj http://dx.com/p/mini-car-cigarette-powered-1000ma-usb-adapter-charger-black-dc-12v-48925 , ili ima i dupli http://dx.com/p/dual-usb-car-cigarette-powered-charger-black-12-24v-72998 pa se može puniti ili napajati i neki plejer, telefon, Å¡tajaznam. Ima i blutut modela sa baterijom, pa da se ne gasi kad se ugasi kontakt.. čuda kinezi naprave.

Nekome bi moglo biti zanimljivo spremiti taj BT receiver i njegov punjač ispod plastike gdje je upaljač, da se ni ne vidi.  I spojiti ga na AUX, pa dobiti skoro-pa-blue-and-me. Ili ubaciti i prekidač/splitter pa imati i analogni audio ulaz i bluetooth ;)

gt3

Dac, mozes malo objasniti sto tocno radi ovaj bt receiver? nije mi bas jasno...