Fiat Argenta - klima

Autor mc_fish, 05 Siječanj 2009, 16:00:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mc_fish

ajmo ovaj put vidjet dal netko zna vise nego na prosla 2 pitanja:)

dakle pase li klima sa krome na argentu? te kak stoje stvari sa ostatkom?isparivac mi je nekak najveca briga?!

ajde nek netko s kromom (ili nekim drugim autom tipa lancia delta) opise, slika ili pokaze na neki drugi nacin kako je ta klima sredena.

unaprijed hvala

Mladjo

klima ti je u svakoj cromi zasebna znači ne ovisi o motoru niti ti je povezana na remenicu.. te takoÄ'er može raditi bez da je auto upaljen.. pa sad pitaj sta te dalje zanima
UTENTE CROMISTA

mc_fish

uf stari moj deri dalje specifikacije dimenzije slike sve me zanima...cuo sam da ima i meh i elektricnih...stovise mene zanima elektricnajer je ta jedna remenica trebala ostati za supera...

Mladjo

neznam ti dimenzije točne ali ima je fakat je velika.. znači moja ti ful automatska ko recimo ona za po doma sad budem ti posliko sutra pa cu ti stavit tu
UTENTE CROMISTA

Jura

Citat: Mladjo  u 05 Siječanj 2009, 17:09:07
klima ti je u svakoj cromi zasebna znači ne ovisi o motoru niti ti je povezana na remenicu.. te takoÄ'er može raditi bez da je auto upaljen.. pa sad pitaj sta te dalje zanima
Malo sam neupučen .....U SVAKOJ Cromi klima je zasebna znači ne ovisi o motoru niti ti je povezana na remenicu????

mikeg20

Klima kompresor JE zasebni element, nije ko naprimjer pumpa vode u bloku, dakle ima svoj nosač i povezana je remenicom na motor.
Dok motor radi, a klima je isključena, remenica kompresora se vrti, ali sama osovina kompresora ne. Zato je u remenici elektromagnet, koji spoji osovinu kompresora i remenicu kad uključiš klimu.
Klima ima uvijek neki upravljački sklop koji je vezan na ECU motora-kod malo novijih modela-i preko sklopa je vezan na ventilatore hladnjaka da se ukljućuju po potrebi radi hlaÄ'enja nazovimo "hladnjaka" klime.
Dakle, da na svoj motor ubaciÅ¡ komplet klima ureÄ'aj, a ne želiÅ¡ silnu ekektroniku, prilikom paljenja klime, treba relej koji će paliti kompresor čiji el.magnet vuče dosta struje-zato relej i joÅ¡ jedan relej koji će uključiti ventilator na hladnjaku. To je najjednostavniji princip za spajanje elektronike. Motorić lera-ako je ispravan-će kod uključivanja malo korigirati okretaje, da motor ne krepa-i to je to.
Ak bi uključio klimu, a ventilatro hladnjaka se nebi uključio, klima bi ti skroz malo hladila. Taj "hladnjak" klime ti je isto ko i one reÅ¡etke iza na frižideru-griju se i ako nemaju dobro hlaÄ'enje, smanjuje se učinkovitost frižidera.
Eto ak ti je sad kaj jasnije