Punto 55 - Ventilacija

Autor eLaCiD, 30 Srpanj 2015, 12:34:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

eLaCiD

J'ebote ti si ga baÅ¡ zabrijal   :) smanji il pivu il vegetaciju.
Punto 55-icu baÅ¡ i nisam imao prilike vidjeti sa klimom al Mk2 60-ka imaÅ¡ ih podosta, a taj je i dost teži od 55-ice i kak onda to ide sa upaljenom klimom.. ono ko pod ručnom al sputiÅ¡ za jedan zub  :trus
098  38 77 11
elacid@net.hr

franjo-fritz

MoraÅ¡ ti smanjiti te ljute trave i lose pive jer si postavio takvu temu od koje stvarno boli glava... 55mk1ako nisi vidio sa klimom onda si malo auti vidio... Velika je razlika u 5 ks... Bar nekima koji rade i znaju imalo o autima.   Mk1 i mk2 i nemaju neku razliku u tezini al eto informativno razlika je u tih 5ks koji puno znače.... Pa tako i ta teorija da mk1 55 sa upaljenom klimom samo smetalo na cesti...
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

eLaCiD

ZnaÅ¡ kaj Fritz.. ak je i od tebe previÅ¡e je .. Prvo ak je ovo tema od koje boli glava onda ne znam kaj bi bila za tebe lakÅ¡a tema.. ljudi su ovdje svaÅ¡ta kemijali i zato "uradi sam"  i postoji. Koga ne interesira nek preskoči i sve ok.
A ovo s klimom nisam ja započeo jer me klima niti ne interesira ali  kaj se tiče toga, kad smo već oÅ¡li u OT, kolko ima tih 55-ica sa klimom možemo ovdje napraviti anketu pa ako ih bude par posto puno sam rekao.  S druge strane ovakve izjave da je auto od 55 KS sa upaljenom klimom koja guta 5 KS samo smetalo na cesti ak je to od tebe ozbiljno onda te u buduće ne treba shvaćati najozbiljnije.
I NHF   :)
098  38 77 11
elacid@net.hr

the-rider

neku toplinsku izolaciju jedino sloziti tamo oko usisa ventilacije, tipa stiropor ili ona kao staklena vuna
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

BluePunto

Evo da cisto ja kazem svoje iskustvo  :ok:

Vozim Punta 1.2 60 mk1 sa klimom skoro 3 i pol godine i napravio sam oko 50tkm, prosao sam sa njim skoro cijelu RH, i po ljeti i po zimi, e sad kaj se tice ventilacije/klime po ljeti, imam klimu ali bila je svega 2-3 puta upaljena cisto da vidim jel radi, a posto jos nemam klince onda ju nemam potrebe ni palit, a i iskreno ne volim klimu. Kolko guta goriva ili konja u to necu ulazit jel nisam isprobavao.
Nisam neki ljubitelj autoceste tak da kad god mogu vozim po staroj cesti, a kad i moram na autoput ventilacija sasvim zadovoljavajuce puše u bilo kojim uvijetima.

Pazi kakva se meni glupost desila baÅ¡ ove godine negdje 5-6mj... Vozio sam se iz Rijeke za Zagreba po autoputu, i upalim ventilaciju a ona puÅ¡e ko da je grijanje upaljeno a na najhladnije... i sad gledam... i nekuzim u cemu je problem.. i nista malo sam se skuhao do doma, onda sam isao malo bacit oko kaj se moglo desi, jel znam da inace meni na autoputu jako dobro ventilacija puÅ¡e, nije ko klima, al dosta da se ne kuhaÅ¡ u autu starom 17godina. I ja budala  :tres: sam jednom prilikom povukao onu ko polugicu ispod kotačića za Å¡telanje zraka kaj ide ljevo-desno, a to je za cirkuliranje vanjskog odnosno unutarnjeg zraka, i stavio sam na cirkuliranje zraka u autu... i eto povuka sam je opet na vanjski zrak, i opet puse sasvim normalno, pa eto da nije tak neka banalna stvar u pitanju..  :ok:


eLaCiD

Citat: BluePunto  u 03 Kolovoz 2015, 16:51:04
ednom prilikom povukao onu ko polugicu ispod kotačića za Å¡telanje zraka kaj ide ljevo-desno, a to je za cirkuliranje vanjskog odnosno unutarnjeg zraka, i stavio sam na cirkuliranje zraka u autu... i eto povuka sam je opet na vanjski zrak, i opet puse sasvim normalno, pa eto da nije tak neka banalna stvar u pitanju..  :ok:

VidiÅ¡, ovo bi moglo nekam dovesti.. mada je kod mene ta polugica na onoj strani kaj vuče zrak izvana pitanje je unutarnjeg mehanizma i klapne jel to funkcionira il je ta  polugica unutra sam " u zraku".
Više ljudi.. više ideja :)
098  38 77 11
elacid@net.hr