Fiat ponovo uvršten u indeks održivosti Dow Jones

Autor zvrk, 17 Rujan 2012, 21:15:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvrk

Kako piše Tanjug, kompanija Fiat (Fiat S.p.A) uvrštena je četvrtu godinu zaredom u prestižni europski i svjetski indeks održivosti Dow Jones.



Riječ je o Dow Jones indeksu održivosti (DJSI), s dobijenim rezultatom 91/100 u usporedbi sa prosjekom od 74/100 za kompanije iz automobilskog sektora koje ocjenjuje specijalizirana grupacija za održivo upravljanje sredstvima SAM, izvjestio je Fiat.

Članstvo u prestižnom svjetskom i europskom indeksu održivosti Dow Jonesa rezervirano je za kompanije koje su ocjenjenjene kao najbolje u klasi u pogledu njihovog poslovanja, kao i ostvarenih rezultata na polju zaštite životne sredine i socijalnih performansi.

Ostale kompanije iz automobilskog sektora uvrštene u Dow Jonesov indeks "Svijet" za 2012-13. su "BMW" i "Volkswagen", a u indeks "Europa" samo "Fiat" i "BMW".

"Kultura odgovornosti je sastavni dio biznis modela grupacije Fiat, zato Å¡to vjerujemo da je prava vrijednost multinacionalne organizacije kao Å¡to je naÅ¡a takoÄ'er odreÄ'ena njenim nivoom ekoloÅ¡ke svijesti, poÅ¡tovanjem ljudi, fer i transparentnim ponaÅ¡anjem u komercijalnim odnosima i pozitivnim doprinosom lokalnim zajednicama", izjavio je generalni direktor Fiata Sergio Marchionne.

Grupacija je ostvarila maksimalan rezultat u gotovo svakom dijelu analize koji je vezan za područja životne sredine (klimatske promjene i strategija smanjenja zagaÄ'enja, ekoloÅ¡ke politike i menadžment, upravljanje prirodnim resursima) i u socijalnoj dimenziji u područjima razvoja ljudskih resursa i upravljanja, brizi za zdravlje i sigurnost, angažmanu vlasnika akcija, kao i druÅ¡tveno odgovornom poslovanju i filantropiji.

Maksimalna ocjena je, takoÄ'er, dana za brand menadžment, inovativne procese i upravljanje lancem opskrbe.

Ovi rezultati pokazuju kako je integracija Fiata i Chryslera omogućila još veću fokusiranost na održivost, spajanjem dobrih strana svakog partnera i dijeljenjem rješenja koja su se dobro pokazala u praksi, ističe se u obavijesti.

___________
Izvor: Tanjug.rs / B92.net