Preminuo Sergio Scaglietti - legendarni Ferrarijev dizajner

Autor spraja, 30 Studeni 2011, 20:27:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

spraja

Preminuo Sergio Scaglietti - legendarni Ferrarijev dizajner

Kasno u nedjelju, Ferrari je potvrdio da je legendarni dizajner sportskih automobila, osoba iz čijih su ruku
prioizaÅ¡li neki od legendarnih Ferrarijevih automobila, Sergio Scaglietti preminuo  20. studenog u Modeni u 91. godini.



Sergio Scaglietti, sin stolara, bio je smatran kao Michelangelo talijanske autoindustrije-kipar čiji je medij bio metal. Bio je poznat kao Ferrarijev "maestro za aluminij". Sa čekičem u ruci, oblikovao je dijelove metala preko vreća pijeska. Kažu da mnogi od Ferrarijevih klasnika i danas imaju "kvržice" kao dokaz toga.

Iako je to za neke bilo nesavršenstvo, upravo to je to znalo podignuti vrijednost automobila, rekao je David Gooding, predsjednik Gooding&Company, aukcijske kuće za kolekcionarske automobile.

Veza izmeÄ'u g. Scagliettia i Ferrarija počela je u Maranellu, gdje je njegov rad zapeo za oko Enzu Ferrariju, joÅ¡ u počecima Scuderie. Scaglietti je ubrzo postao glavni dizajner i od tada je "krivac" za dizajn nekih od najvrijednih kolekcionarskih Ferrarijevih automobila u svijetu;
250 GTO, 250 GT California i 250 Testa Rosa.

Ostati će zapamćen kao dizajner koji je svoja remek-djela radio samo pomoću svojih ruku i očiju, bez dodatnih nacrta i skica.

Počivao u miru.

NikolaST

JoÅ¡ jedan genije nažalost je partia, neka mu je sritan vijaÄ'
assumption is the mother of all fuckups


puntiac

uzyebo sam se ko zmija u ventilatoru 


runer

za godiĹÄ,,nji odmor http://kordic.freshcreator.com/

iwex