Nasljednik Ferrarija 599 -> F620 GT

Autor zvrk, 20 Veljača 2012, 16:12:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

zvrk

Zamjena za Fiorano koju Talijani spremaju već neko vrijeme skoro je dovršena. Nova jurilica iz Maranella svjetlo dana trebala bi ugledati 08. ožujka u Ženevi, a kada se ondje pojavi ona će nositi oznaku F620 GT…



O novom Ferrariju do sada smo saznali onoliko koliko su nam to njegove špijunke dopuštale. Preko njih smo otkrili da će novi automobil dizajnerske smjernice pokupiti s Ferrarija FF. Uz to špijunski video otkrio nam je kako u njemu zvuči 6.3-litarski V12 motor koji je F620 GT posudio od modela FF.

Ferrari 599 Erlkönig

Taj su agregat Ferrarijevi stručnjaci ojačali za dodatnih 90 KS i on će novom F620 GT donositi 710 KS koji će se kao i kod Ferrarija 458 Italia preko sedam stupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom prenositi na stražnje kotače preko elektronski blokiranog stražnjeg diferencijala.



Luca di Montezemolo, glavni čovjek Ferrarija otkrio je kako brand iz Maranella u švicarsku doprema novi automobil pokretan novim v12 motorom. Taj novi dvanaest-cilindarski motor Ferrarijevom bi novitetu trebao osigurati brutalnu snagu popraćenu nevjerojatnim performansama. Iako Ferrari još uvijek šuti koji će to automobil biti svima je jasno kako je riječ o zamjeni za Fiorano…



Å pijunski video i fotografije nažalost prikazivali su potpuno maskiran prototip, pa osim o liniji automobila nismo mogli suditi o njegovoj vizualnoj strani. ÄŒini se kako nam se proÅ¡log vikenda posrećilo jer je do nas dospjela fotografija njegova stražnjeg kraja s kojeg je nakratko uklonjena kamuflaža. Usporedimo li tu fotografiju s onima koje smo vidjeli ranije  jasno je kako se radi o istom automobilu na Å¡to upućuju pozicija stražnjih svjetala i ispuÅ¡nih topova.



Jedno je sigurno, automobil sa slike još je daleko od dovršenog, a koliko truda treba da se on zgotovi u 15 dana koliko je preostalo do Ženeve znaju samo Ferrarijevi “šljakeri” koji ga do tada moraju dovršiti. Kada F620 bude gotov on će ispod mnoštva aluminija i karbona skrivati V12 motor s više od 700 konja.

___________
automotoportal.hr

Gemist Nino

Onda bumo to ugledali u Ženevi!!jupiiii

Nemesis


Gemist Nino


zzip


Gemist Nino


zvrk


Gemist Nino


zvrk


Gemist Nino


Miha.

Evo pile :mjuza: Ferrari F12berlinetta (2013)

Ferrari će zamijeniti model 599 za jedan novi - F12berlinetta! Kao i kod modela 599, u pitanju je atmosferski motor od 12 cilindara, identičan onome iz Ferrarija FF (6262 cm³, V na 65 stupnjeva). Maksimalnu snagu od 740 KS razvija pri 8500 okretaja u minuti, a najveći okretni moment iznosi 690 Nm. c/p autoklub

M.P.

ovako zamaskiran od naprid fiat coupe :D

zvrk

Ferrari na netu predstavio F12 Berlinettu, premijera u Ženevi



Ferrari je napokon i službeno predstavio novi model â€" F12 Berlinettu. Iz 6.2-litrenog V12 motora izvučeno je 740 KS. Automobil dugačak 461,8 cm težak je 1525 kg, do stotke ubrzava za 3,1 sekundu, a maksimalna mu je brzina veća od 340 km/h.



Novi Ferrarijev model, kojeg su Talijani pokazali na online predstavljanju uoči skorašnje premijere u Ženevi, karakteriziraju novi V12 motor, inovativni dizajn (Ferrari Styling Centre i Pininfarina), ekstremna aerodinamika i zadivljujuće performanse.



Novi je Ferrari F12 Berlinetta, predstavljen u novoj Rosso Berlinetta boji, najjači serijski cestovni automobil iz Maranella. No, osim pregršt snage iz V12 motora nudi se i nova evolucija Ferrarijevoj pogonskog sklopa, kako bi sva ta snaga bila što bolje iskorištena.



Osovinski razmak je skraćen, a motor, kokpit i sjedala su spušteni, a konstrukcija stražnjeg ovjesa i mjenjača dopustili su skraćivanje karoserije, pa je krajnji rezultat kompaktan automobil s niskim težištem i aerodinamičkom efikasnošću koja postavlja nove standarde.



Šasiju i karoseriju konstruirao je Scaglietti, koristeći čak 12 različitih materijala, od kojih se neki prvi put koriste u automobilskoj industriji. Rezultat je strukturalna čvrstoća za 20 posto bolja od prethodnika s V12 motorom, masa je za 70 kilograma manja, a raspored mase je i dalje idealan (54 posto straga). Omjer mase i snage je 2,1 kg/KS.



Novi V12 motor je obujma 6262 ccm, s kutom od 65 stupnjeva meÄ'u cilindrima. Snaga mu je 740 KS, odnosno 118 KS po litri obujma. Najveći okretni moment je 690 Nm, a 80 posto dostižno je već na 2500 okretaja. Crveno polje počinje na 8700 okretaja. Uz motor je spojen F1 mjenjač s dvije spojke, s prijenosnim omjerima posebno pripremljenima za ovaj auto.



U službenim press materijalima spominje se i smanjenje potrošnje goriva. Pa, ako nekog zanima, prosječna potrošnja je smanjena za 30 posto i iznosi 15,1 litara na 100 km. Emisija CO2 je 350 g/km.
Spomenuli smo vrhunsku aerodinamiku. Brojnim simulacijama i testiranjima u zračnom tunelu došlo se do povećanja downforcea od 76 posto (123 kg pri 200 km/h), a koeficijent aerodinamike je 0.299.



F12 Berlinetta do 100 km/h ubrzava za 3,1 sekundu, a do 200 km/h treba 8,5 sekundi. No, osim ubrzavanja bitnija je vožnja po zavojima, a tu je za usporedbu mjerodavan rezultat s Ferrarijeve testne staze u Fioranu.
F12 Berlinetta je krug je prošao za 1,23 sekunde, brže od bilo kojeg drugog cestovnog Ferrarija.

Ukoliko želite otputovati u svijet maÅ¡te i zamisliti si da kupujete jedan, slobodno kliknite  ovdje  i uÄ'ite u svijet online konfiguratora i odaberite jedan F12 po svojoj želji.


_______________
automoto-portal.hr

Gemist Nino

UUUU,jedva čekam to vidjet uživo!!!!

ALFA145QV

Citat: Gemist Nino  u 01 Ožujak 2012, 21:41:13
UUUU,jedva čekam to vidjet uživo!!!!

i ja     i jaa     i jaaa   :dance: :dance: :dance:
Alfa 145QV...Fiat Seicento Sporting ... Fiat Tipo  1,4 16V