Hyper Ferrari F70 dolazi u Ženevu

Autor spraja, 27 Veljača 2013, 23:23:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

spraja

Sada je i službeno potvrÄ'eno: u Ženevu u ožujku dolazi najjači 'hyper' Ferrari â€" F70.



Ferrari je službeno potvrdio da će sljedećeg mjeseca u Ženevi predstaviti novog nasljednika legendarnog Enzo modela. Najnovija perjanica Ferrarija interne oznake F150, osim ekstremnog dizajna nuditi će i ekstremne performanse.

Ovaj 'hyper' automobil oslanjati će se na tehnoloÅ¡ka rjeÅ¡enja posuÄ'ena iz Formule 1 te bi navodno trebao jednako agresivno i brzo prolaziti kroz zavoje dok će uz to stvarati i jednake potisne sile kao i pravi F1 bolid. Å asija Ferrarija F70 izraÄ'ena je u potpunosti od T800 i T1000 karbonskih vlakana s podlogom od kevlara za dodatnu zaÅ¡titu.



Nova perjanica talijanskog brenda pod poklopcem će imati unaprijeÄ'eni 6.3-litreni V12 N/A motor koji pogoni F12 Berlinettu a dostavljati će ogromnih 800 KS. Istome će u radu potpomagati HY-KERS električni hibridni sustav snage 150 KS koji osim Å¡to dodatno poboljÅ¡ava performanse automobila takoÄ'er i smanjuje emisije CO2 za čak 40 posto. Snagu će na pogonske kotače prenositi putem prijenosa sa dvije spojke.

Sa ukupnom snagom od 950 KS ubrzanje od 0-100 km/h postizati će za oko 3 sekunde te može nastaviti ubrzavati do maksimalnih 370 km/h. Ovaj superautomobil trebao bi na vazi pokazivati tek 1.280 kg a u Ferrariju očekuju da će krug na famoznom Nurburgringu savladati za manje od 7 minuta.

Å to se dimenzija tiče, biti će iste visine kao i 458 Italia te će imati i isti meÄ'uosovinski razmak. Ono Å¡to se zna jest da će oblik stražnjeg prozora biti sličan onome na P4/5 modelu te da će imati fiksno sjedalo, podesive papučice, stražnje krilo i ''mobilni difuzor''.

To je za sada to. Kako će Ferrari F70 točno izgledati moći ćemo se uvjeriti vrlo brzo na nadolazećem ženevskom auto salonu a do tada uživajte u PhotoShop skicama nadolazeće beštije, pogotovo fenomenalnog američkog dizajnera Josiah LaColla. Prvi primjerci svojim će sretnim vlasnicima pred ulazni prag stići već u prosincu. Postoji li bolji poklon za Božić?


dnevnik.hr/automotiv

zzip

uuuuuuuuuuuuuuuu.............  :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker:


Gemist Nino

Meni je brutalan,jedino malo volan mi nije nešto !

Janko#18



Go Hard or Go Home :) :abarth: