Fiat Sportiva Latina 2005 by Centro Ricerche Fiat

Autor zvrk, 26 Rujan 2011, 17:53:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvrk

Ovaj koncept je bio predstavljen na Barcelona motor showu u svibnju 2005 g. te je dobio nagradu "STA Prize" u petom po redu natječaju  ‘Innovative Concepts for Future Vehicles’. Natječaj je organiziran sa strane Barcelona sajma i STA (Sociedad de Técnicos de Automociòn), Å panjolskog automoto tehničkog udruženja. Nagrada je dodijeljena CRF za najbolji automoto tehnoloÅ¡ki sadržaj.

 

The Sportiva Latina je zainteresirala mnoge novinare, najviše zbog inovativnog koncepta koji prezentira Fiatovu viziju budućnosti i komunikacije novih tehnoloških rješenja. Prototip je iskorišten za prezentaciju nekoliko zanimljivih inovacija kao što su:

   

• Šasija od više materijala, razvijena za sportske automobile, tzv. ‘split frame’ arhitektura, koja povećava udobnost vožnje i putnika.

     

• ‘Occhiocentro’ (centar oka), automatski sistem koji regulira volan, vozačko sjedalo i pedale na način da će pronaći najbolji način i poziciju da bi se vozaču osigurala optimalna vidljivost, vozljivost i ergonomija (razvio Dr. Riccardo Seccardini).

   

• "Steer-by-wire", upravljački sistem koji se aktivira električnim impulsima umjesto tradicionalno mehanički, koji u kombinaciji sa aktivnim ovjesom osigurava osobni odabir dinamčkih svojstava automobila, te time poboljšava sigurnost i vozački užitak.

           

Više o svemu možete pročitati ovdje