Fiat i Chrysler u Mirafioriju će radi novi maleni crossover

Autor zzip, 26 Listopad 2011, 00:22:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zzip

Fiat se ozbiljno primio posla.



Nakon što je objavio kako radi na razvoju novog benzinskog motora s 300 KS, talijanski brand sada je obznanio kako kreće u modernizaciju dijela tvornice u Mirafioriju. Taj posao započet će sljedeće godine, a nakon obnove ondje će se proizvoditi novi crossover koji će se prodavati pod Fiatovim i Chryslerovim značkama.

Navodno bi svojim dimenzijama i performansama trebao konkurirati Nissanu Juke. Novi proizvodni lanac neće Fiatu i Chrysleru omogućiti samo proizvodnju novog crossovera, već će se na toj proizvodnoj traci moći proizvoditi svi novi modeli Fiata i Chryslera. Iako Fiat nije otkrio o kakvom je točno automobilu riječ, Chryslerovi planovi kažu kako bi se isti trebao smjestiti odmah ispod modela Compass i Patriot.
automotoportal.hr

devaST


zvrk

Samo da se osvrnem na ovu vijest.

Naime...baš čitam još jednu staru vijest..koja je povezana sa ovom...gdje govore da će Fiat izbaciti još 2010 g. model iz "C X-Over" klase...što je zapravo 5-vratni crossover sa pogonom na 2 ili 4 kotača.

Koliko vidim, od toga ništa. Taj model je trebao biti na platformi Brava....pozicioniran nešto više od Sedicia, i trebao se boriti rame uz rame sa Nissanom Qashqaiom i Ford Kugom.
TakoÄ'er, trebao je biti dugačak 4,5m i koÅ¡tati od 140,000 do 180,000 kn.

Očito da su odustali od toga, valjda im je bilo dosta da Dodge Journey pretvore u Fiata Freemonta.

TakoÄ'er, istovremeno se planirao i model izmeÄ'u Pande i GP-a....neÅ¡to jeftiniji i pristupačniji model B- klase. Ali i od toga niÅ¡ta.
Čak su mislili napraviti i Fiat Bravo SW koji je identičan novoj Cromi...pa mi baš i nije jasno...ali dobro.
Taj Bravo je trebao imati isto 200ks kao i sadaÅ¡nja Croma...s jednom razlikom....bili bi benzinski konji  ;D