Main Menu

Giulia

Autor Boxer, 02 Veljača 2016, 20:10:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

CrimsonNox


Novi rekord na Nürburgringu 7:32

2600

Kako MiTo i Giulietta sada imaju model Veloce tako ga ima i nova Giulia. To su najjače verzije prije Quadrifoglio. Za Europu 2.0 benzin od 280 KS ili 2.2 dizel od 210 KS. Serijski sa Veloce ide Q4.

Malo PR materijala:

[size=14pt]Alfa Romeo Giulia Veloce[/size]

"Veloce" je slavno ime koje priziva tradiciju brenda Alfa Romeo, ustanovljenu 1956. godine, modelom Giulietta, koje od tada označava jedinstvene, sportske i originalne verzije. Danas, imeVeloce proslavlja i model Giulia, radi zadovoljenja potreba kupaca koji žude za sadržajima ispunjenim ličnošću. Novi model će biti postepeno uvoÄ'en na sva tržiÅ¡ta regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike, sa cenama koje će se razlikovati od tržiÅ¡ta do tržiÅ¡ta.

Na sajmu u Parizu će biti prikazane dve nove varijante modela Giulia Veloce, obe sa 8-stepenim automatskim prenosom i pogonom na četiri točka: prvi model će biti u do sada neprikazanoj Blue Misano boji i opremljen novim 2.0-litarskim turbo benzinskim motorom sa 280 KS, dok je druga Giulia Veloce, sa privlačnom Silverstone sivom karoserijom opremljena novim 2.2-litarskim motorom sa 210 KS.

Upečatljiv stil i ekskluzivna oprema

Eksterijer novog modela Giulia izdvaja se i po prefinjenim stilskim svojstvima, poput specifičnih branika i sjajno-crnih vrata, kao i različitih sportskih sadržaja poput posebnog zadnjeg ekstraktora, sa dvostrukom izduvnom cevi i opcionih 19-inčnih alu-felni sa 5 zavrtanja. Isti sportski osećaj preovlaÄ'uje i u unutraÅ¡njosti, gde dominiraju nova crna kožna Sport sediÅ¡ta, uz sportski upravljač sa originalnom oblogom, aluminijumski umeci u instrument tabli, centralni tunel, paneli vrata i ksenonski farovi.

Ovaj upečatljiv stil u enterijeru i eksterijeru obuhvata bogatu standardnu opremu, uključujući dvo-zonsko upravljanje klimom, Alfa DNA sistem i 6,5-inčni info-zabavni sistem Connect, kao i nove, efikasne sisteme aktivne bezbednosti poput upozorenja na čeoni sudar (FCW) sa autonomnim kočenjem u hitnim situacijama (AEB) i prepoznavanjem pešaka, integrisan kočioni sistem (IBS), upozorenje na izlazak iz trake (LDW) i tempomat sa ograničenjem brzine.

Dve nove verzije motora

Giulia Veloce najavljuje debi novog 2-litarskog benzinskog motora - 4-cilindarskog agregata u potpunosti proizvedenog od aluminijuma - koji isporučuje 280 KS, pri 5.250 ob/min, kao i maksimalan obrtni momenat od 400 Nm pri 2.250 ob/min. Pored sistema elektro-hidraulične aktivacije ventila MultiAir, posebne funkcije ovog motora obuhvataju turbo-punjač "2-u-1" i direktno ubrizgavanje sa sistemom pritiska od 200 bara, koji u kombinaciji isporučuju posebno brz odziv na komande papučice gasa na svim brzinama, uz veoma ekonomičnu potrošnju goriva.

Giulia Veloce alternativno može biti opremljena novim 2,2-litarskim dizel motorom koji razvija maksimalnu snagu od 210KS pri 3500 ob/min, te maksimalni obrtni momenat od 470 Nm, pri 1750 ob/min. Posebna napomena: 2,2-litarski turbo-dizel motor na modelu Giulia je prvi dizel agregat u istoriji brenda Alfa Romeo koji je u potpunosti proizveden od aluminijuma. Sa četiri redno smeštena cilindra, ovaj motor se izdvaja najnovijom generacijom sistema ubrizgavanja sa tehnologijom MultiJet II, funkcijom Injection Rate Shaping (IRS) i radnim pritiskom od 2.000 bara. Turbo punjač sa varijabilnom geometrijom i električnim upravljanjem nudi vrhunske mehaničke karakteristike i minimizuje vreme odziva, istovremeno garantujući bolju efikasnost. Najsofisticiranije zadovoljstvo u vožnji i nivoi udobnosti osigurani su i upotrebom kontraosovine za balansiranje.

Oba nova modela Giulia Veloce isporučuju se sa 8-stepenim automatskim prenosom, a pogone ih motori proizvedeni u Italiji u pogonima u Termoliju (benzinci) i Pratola Seri (dizel motori), oblastima posvećenim motorima brenda Alfa Romeo, uz primenu vrhunskih procesa i metoda, koji ih svrstavaju meÄ'u najbolje u njihovim kategorijama, po pitanju performansi i efikasnosti.

Pogon na četiri točka sa tehnologijom Q4

Na svojoj svetskoj premijeri nova Giulia Veloce debituje inovativni sistem pogona na sve točkove sa tehnologijom Q4, koji je projektovan da upravlja vučom u realnom vremenu, te da garantuje izvrsne nivoe performansi, efikasnosti i bezbednosti.

Arhitektura sistema Q4 primenjenog na modelu Giulia Veloce uključuje aktivan prenosni mehanizam, kao i prednji diferencijal izveden tako da zadovolji posebne tehničke zahteve brenda Alfa Romeo, radi ekstremno brzog odgovora na visok obrtni momenat, kao i posebno kompaktnu i laku konstrukciju (težina uvećana za svega 60 kg). Prenosni mehanizam koristi naprednu tehnologiju kvačila koja omogućava ekstremno dinamičnu vožnju istovremeno garantujući nisku potroÅ¡nju goriva.  Brz odziv i preciznu distribuciju obrtnog momenta garantuje integrisani aktuator sledeće generacije, zavisno od režima vožnje koji je podeÅ¡en preko Alfa DNA.

Konkretno, sistem Q4 kontinuirano prati viÅ¡estruke parametre kako bi garantovao optimalnu distribuciju obrtnog momenta izmeÄ'u dve osovine, zavisno od načina na koji se automobil koristi, kao i od oslanjanja na putnu povrÅ¡inu. Ova tehnologija ima mogućnost da predvidi gubitak oslanjanja točkova, na osnovu informacija koje prikupljaju senzori bočnog i uzdužnog ubrzanja, te podataka sa upravljača i senzora zanoÅ¡enja automobila. U normalnim uslovima, Giulia Veloce sa sistemom Q4 system ponaÅ¡a se kao vozilo na zadnji pogon: 100% obrtnog momenta se distribuira na zadnju osovinu. Kada se dostigne limit oslanjanja točka, sistem prenosi do 60% obrtnog momenta na prednju osovinu u stvarnom vremenu, zahvaljujući odgovarajućem prenosnom mehanizmu. Radi postizanja maksimalno brzog odziva pri redistribuciji obrtnog momenta, sistem iskorišćava visoke vrednosti prekomernog mehaničkog proklizavanja (do 2,5%) izmeÄ'u dve osovine, Å¡to ovo vozilo čini najboljim u svom segmentu kada je reč o vuči i stabilnom održavanju pravca u krivinama.

Sistem Q4 na novom modelu Giulia Veloce stoga pruža sve prednosti pogona na sve točkove - kada je reč o stabilnosti, vuči i bezbednosti - istovremeno garantujući smanjenu potrošnju goriva, ekstra brz odziv i kompletno zadovoljstvo koje može da pruži automobil sa pogonom na zadnje točkove.




I prigodne fotografije Giulie Veloce u do sada neprikazanoj Misano Blue boji.








supreME

konacno neki sportiva sicevi :sretan1:

2600

Službeno Giulia Veloce 2.0 280 KS Q4 ide za 4.9 s do 100 km/h.

Reklama za Giuliu Veloce.


I sa sajma u Parizu:

2600

Kako je počeo sajam u Parizu tako i čelnici auto kompanija daju intervjue. Alfredo Altavilla šef FCA za EMEA-u je rekao da se Tipo i Giulia jako dobro prodaju i da su im jako pomogli kod flotne prodaje. Posebno je naglasio da je jako puno talijanskih srednje velikih poduzeća uvrstilo Giuliu kao opciju za svoje zaposlenike. Isto je rekao da je prodaja Giulie već sada sa 9. mjesecom nadmašila plan prodaje za cijelu ovu godinu u Italiji. Pretpostavljam da se dobrim dijelom radi o plaćenim narudžbama.

AntonioK

2.9 V6 Quadrifoglio: 79,000â,¬
2.2 Turbo Diesel 150KS: 35,500â,¬
2.2 Turbo Diesel 150KS Super: 38,000â,¬
2.2 Turbo Diesel 150KS Business Edition Launch: 37,300â,¬
2.2 Turbo Diesel 150KS automatik: 38,000â,¬
2.2 Turbo Diesel 150KS aut. Super: 40,500â,¬
2.2 Turbo Diesel 150KS aut. Business: 39,500â,¬
2.2 Turbo Diesel 180KS Super: 40,500â,¬
2.2 Turbo Diesel 180KS Sport Business: 42,500â,¬
2.2 Turbo Diesel 180KS aut. Super: 43,000â,¬
2.2 Turbo Diesel 180KS Business Sport Launch Edition: 44,500â,¬
http://cdn.cuoresportivo.hr/wp-content/uploads/2016/04/160429_Alfa-Romeo_Giulia_Listino.pdf

2600

Dobra prodaja Giulia u Italiji. Treba uzeti u obzir da su direktni konkurenti mahom karavani. Za prodaju budućeg Stelvia optimizam ulijeva rastuća prodaja SUV-ova i crossovera u Italiji.



Prošli mjesec prodano 7 Giulia u SAD-u. Moja pretpostavka je da se radi o automobilima za visokopozicionirane FCA radnike u SAD-u.

topolino

Ovo paljenje na daljinski me nasmijalo. Nece alfa da radi bez sofera, ili me vozi ili odkantaj :DD:
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

2600

Novosti u ponudi Giulie

Nova verzija koja će biti u ponudi tokom ožujka će proširiti ponudu dizela. Riječ je o Giuliji Super 2.2 180 KS AT8 Q4. Trenutno je ovo najpopularniji motor u ponudi i najpopularnija razina opreme. Ovo je za sve one koji žele sigurnost kakvu pruža Q4 pogon kakav ima Veloce, a žale manje sportski izgled nego li ga ima Veloce.

Treba imati na umu da ovaj motor nije istovjetan onome dosadašnjem od 180 KS. Ovaj je isti kao 210 KS verzija odnosno štedljiva 180 KS AE verzija. Razlika je u intercooleru i još nekim detaljima.



Druga novost u ponudi je za sve one koji žele sportski izgled. Novi paketi Veloce Interior i Exterior će biti u prodaji od ožujka. Dostupni na Giuliji Super, paketi omogućavaju personalizaciju interijera (sjedala koja su grijana, električna, racing izgleda sa perforiranom kožom i umetci od aluminija na tabli i vratima) i eksterijera (prednji i stražnji odbojnik kao u Veloce verziji).

http://blog.dnevnik.hr/fcagrupa/2017/03/1632070704/novosti-u-ponudi-giulie.html

2600

Američki test Giulie Ti:
http://www.motortrend.com/cars/alfa-romeo/giulia/2017/2017-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-first-test/

Na testovima dinamike kako oni to testiraju nije dobro. No tu ima jedna zanimljivost. ÄŒak ni QV tu nije bila dobra pa ih je dobila sve na stazi.

Dobre stvari su da je udobna(rekoše gotovo kao Mercedes) i hvale infotainment sustav da je njima to dosta bolje nego kod npr. Maseratia.

Najbrži u klasi do 60 mph. Jedino je novi A4 quattro na toj razini, ali mislim da to nije dobra usporedba. BMW 330i npr. 0.4 sekunde sporiji. 5.1 vs 5.5.

Ono što je bolje na Giuliji je potrošnja tokom testa, 28.2/37.9/31.8 naspram 24.7/33.9/28.1 kod BMW-a. Naravno kod njih više je bolje. To je 7.4 l/100km kombinirano za Alfu, 8.4 l/100km za BMW.

Alfa je lakša 37 kg i ima raspored mase 50:50 dok je kod BMW-a 51:49.

2600

Prvih 350 Giulia za Kinu prodane preko weba u samo 33 sekunde



Rasprodane u 33 sekunde. Prva pošiljka od 350 primjeraka Alfa Romeo Giulia Milano je bila u prodaji u Kini preko Tmalla. Danas je potpisan ugovor sa Alibabom i trebalo je jedva preko pola minute da se Giulie rasprodaju.



Ekskluzivan ugovor. Tmall, koja se smatra najvećom B2C prodajnom platformom, je izabrana kao jedini autorizirana Internet kanal za talijanski brand u Kini. Ovo partnerstvo slijedi oni iz prošle godine sa Maseratiom, gdje je 100 Maserati Levantea prodano u samo 18 sekundi.



Poznate su i cijene Giulia u Kini uključujući ovu posebnu verziju Milano. Sve verzije dolaze sa automatskim mjenjačom.

Giulia 2.0T 200KS 330.800 RMB 44.442 eura
Giulia Super 2.0T 200KS 362.800 RMB 48.741 eura
Giulia Super 2.0T 280KS 396.800 RMB 53.309 eura
Giulia Milano 2.0T 280KS 433.800 RMB 58.280 eura
Giulia Veloce 2.0T 280KS 467.800 RMB 62.848 eura
Giulia Quadrifoglio 1.028.000 RMB 138.109 eura



/0/]http://blog.dnevnik.hr/fcagrupa/2017/03/1632073365/prvih-350-giulia-za-kinu-prodane-preko-weba-u-samo-33-sekunde.html#gallery[1490122097]/0/

2600

Uskoro... Neke verzije dizela će dobiti više snage (SCR?), a Veloce više opreme. Neke Veloce.

2600

Za MY2018, a koja počima 24. lipnja ove godine, su neki dizeli pojačani. 150 KS verzija je pojačana na 160 KS, a 180 KS na 190 KS. Isto tako je 210 KS verzija dobila SCR. Lijevati će se AdBlue.

147


147