Savjet u vezi kupovine Fiat Coupe-a

Autor Ĺ ejki, 07 Listopad 2019, 17:38:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ĺ ejki

Dobar dan. Interesira me kupovina Fiat Coupe-a. Na forumu s vlasnicima istog, iskusnih Fiataša i poznavaoca automobila zanima me koliko mi je to pametna kupovina. Zanima me sljedeće;
1. One koji voze Coupe me interesira jesu li zadovoljni autom i koliko je skupo održavanje te servisiranje.
2. Isplati li se davati velike novce za auto star više od 20 godina.
3. Kad kupujem, na što moram paziti pri kupovini, od mehaničkog i administrativnog dijela?
4. Ima li itko na forumu da je zainteresiran za prodaju...svojeg Coupea?!

Nadrobio sam, znam. Ali ako ima ikog da me nagovori ili odgovori cijenio bih to  :formula:

NaÅ¡ao sam 2 u ok stanju... Kante me ne interesiraju... Jedan tip traži za 20v turbo 9000 eura (!) a drugi 4000 za skroz solidnu preraÄ'evinu.

Linkovi;

https://www.index.hr/oglasi/fiat-coupe-2-0-16v/oid/1851368 ovaj je jako lijep i preraÄ'en.

https://www.index.hr/oglasi/fiat-coupe-2-0-16v/oid/1616731 ne znam valja li ovaj išta ali navodno je kompletno obnovljen.

https://www.index.hr/oglasi/fiat-coupe-2-0-20v-turbo/oid/1129426 izgleda očuvano ali mislim da je vrijedio toliko... Prije 10 i više godina...

Pretpostavljam da mi uvoz izvana ne dolazi u obzir? Iz EU bi masno platio PPMV (205g co2 ispuÅ¡ta) a u Srbiji ih ima par... No ne znam koliko je to sigurno s papirima i koliki su troskovi homologacije (mozda bi je oprostili, cuo sam da je izuzetak moguc...) Carina... Reganje... Potvrda ProizvoÄ'ača...

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

2mario2

Zaboravi uvoz (prevelika davanja), izuzetak nije moguć (kolega s posla htio uvesti svoj Audi koji ima preko godinu dana u Njemačkoj, pa su rekli da se ipak davanja plačaju). Carina te bu krstila pošteno, rega nije strašna

NaÄ'i provjeren auto tu i ako si baÅ¡ zapeo za njega i da daÅ¡ malo viÅ¡e miran si, al znaj da nećeÅ¡ dobiti novce natrag koje si ga platio

Ĺ ejki

Ipak se plaća? Šteta. Uvozni auti, posebno iz Srbije su veoma jeftini.

Pa ni ne interesira me povratak uloženog! To je auto kojeg sam imao na posteru na zidu u sobi kao dijete. TeÅ¡ko ih je naći sad, ako si ga sad ne kupim neću nikad  :neznam:

Mike20

Osobno, Coupe mi je želja od kad postoji.
Ja bih radije uzeo solidan primjerak za slaganje, nego od nepoznatog složeno. Jer pita je je što je u stvari u motoru i ispod tih slojeva boje.
I na plotu je pisalo, tak da...

Što znači obnovljeno vozilo?
Gledaj da je lim dobar, mehanika je velikoserijska i da se složiti. Održavanje je jeftino jer je podvozje komplet Fiat Tipo/Alfa 145-146.
Turbaka dobrog naći je lutrija, jer ih nitko nije kupio za voziti nedjeljom na misu, uglavnom su slagani za ganjanje.
Ja bi običnog 20v radi zvuka

Mike20

Izuzetak uvoza ide za oldtimere i/ili manje serije auta. Ne znam dal' bi npr Lancia Kappa Coupe išla pod iznimku uvoza

Mike20

Ovaj žuti je upropašten skroz, te Ferrari haube, napola farban prtljažnik, bljak.
Crveni-slagan je, farban je, 9000 neće dobiti, za 6000bi mogao otići, možda 7000 ak se naÄ'e fanatik

Ivek Zapresic

Dobro veliš Mike, teško je dobroga najti, tu kod mene ima dečko jednoga turbaka kojega je slagal od nule, e ali nije na prodaju niti kad bude, uglavno auto leti.
Tak sam i ja HGT-a tražil dobroga dok ga nisam nasel, i sad ga nikad nebum prodal sigurno.

Poslano sa mog F8331 koristeći Tapatalk


Mike20

Vrijedili budu dobri primjerci, u čim orginalnijem stanju, kad napune 30 godina, a tko ima takvoga, teÅ¡ko  da ga bude prodavao

Miha.

Tko ima novce za 20vt 7-8tâ,¬ nije puno, vani vrijede viÅ¡e...Uvoz nije moguć, prije par godina sam kontaktirao carinu..Iskreno za obične (ove bez turba)nebi dao viÅ¡e od 2.5tâ,¬

Ivek Zapresic

Ma daj kak se nebi dalo uvesti, pa sve se da uvesti. Ali sve, najbolje nazvat carinu i pitat, tražit speditera, davanja su neka stvarno smiješna. Samo kaj vani isto košta auto ako je dobar.

Poslano sa mog F8331 koristeći Tapatalk


Memphis

Ne možeš uvest jer nije EURO3 osim ak nemraš štelu ili nak povratnička shema.

Ivek Zapresic

Dečki radim u firmi di vozimo aute iz komplete Europe u Hr, i onda se neda uvesti. Ok neda se, a samo treba špeditera nazvat i pitati. Ja velim sve se da, a davanja su stvarno mala.

Poslano sa mog F8331 koristeći Tapatalk


Memphis

Ok. Ja sam pokušao uvest takvog Turbo Plusa prije par godina i nisam mogao. Ako ti imaš nekoga tam da ti to odradi ili znaš neku drugu rupu u zakonu ok. Ali za nas obične smrtnike to je "nemoguće".

Ja sam sa frendom do prije par godina uvozio auta on još uvijek to radi. Jednom je slučajno na online licitaciji kupio BMW-a iz 99 i nije ga mogao uvest osim za dijelove. Dok nije povukao veze.

ÄŒak je bio negdje online popis fiatovih modela koji su se mogli uvest. Sumnjam da se po pitanju toga kaj promijenilo.

Ivek Zapresic

Nemam ja nikoga, nego vidim kaj se sve vozi i uvaža, ekipa uvaža golfe3, 2,fiat tipe, alfe 155,fiat une, i kaj ja znam kaj ne, i vidim da se to malo malo vozi. Neki dan dečko iz Jaske kupil 2 komada fiat barčeti i to ih kupil u Portugalu, znači sve se da uvesti.

Poslano sa mog F8331 koristeći Tapatalk


Memphis

Pa drugo je uvozit za dijelove a drugo za registraciju ...