Viper SRT

Autor sinek, 05 Travanj 2012, 15:16:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

sinek

Viper SRT, (2013g.)  lakÅ¡i za negdje oko 50  kilograma od prethodnika, ručni mjenjač sa Å¡est stupnjeva, suradnja sa Ferrari i Maserati odjelom





Miha.


sinek

Pogledaj te zanosne obline


puntoTDI

Linija krova, golemi usisnik/ispušnik kod vrata naprijed i prepoznatljiv rep je i dalje tu i zato im kapa dolje! Na kilometar vidiš da je Viper! :) Meni nema Alfe tu. Odlično!

Miha.

E to su skoro različiti auti, dimenzije su totalno različite a za dizajn se nemože reči da je alfa, prije bi bilo da je alfa viper nego obrnuto. Pogledaj stari viper pa ti bude jasno da je ovo samo evolucija tog starog..

sinek



Tako nešto muljaju sa ovim

sinek

Sve je to još u planu, hoće nešto iskemijati

Miha.

#8
Taj krov sliči alfinom, al kad bolje pogledaÅ¡ viper ga je imao joÅ¡ 90-ih..Sve u svemu neorginalni interijer i zadnji dio več viÄ'eni..

sinek

Iskreno rečeno nisam još vidio prethodnika, bilo je nekih napisa da bi ovog novog nešto htjeli 'potalijaniti' spariti sa alfom, sad svaki portal gdje gledaš svaki ima svoju verziju. Ovaj 2013 je navodno službeno, ali još nešto imaju u planu.

fabosk

stražnja svijetla ko kod maseratia granturismo
the italian lifestyle

denis147

nema šta tražit pored corvette

robert-bj

nema Å¡ta tražiti pored fiata...  :formula:
Tko se brzo vozi ne boji se starosti...

zvrk

Dodge Viper je iako relativno mlad, izgradio imidž koji krasi rasni sportski automobil koji ima i duÅ¡u. Novi Viper je vjerovatno najveći novitet Å¡to se tiče američkih proizvoÄ'ača na sajmu u New Yorku i evo ga Viper SRT modelska 2013. godina. Bilo je i strahova da se Viper viÅ¡e neće proizvoditi nakon zaustavljanja priozvodnje 2010. godine. Ispod haube je V10 i pokreće zadnje točkove. Zapremina mu je 8,4 litra i oslobaÄ'a 640 konja i 813Nm snage i momenta. Atmosferski je. ne znamo otkud im ideja da zamajac prave od aluminija, vjerovatno ima neki razlog, klipovi su kovani, a usisna grana je od kompozitnih materijala. Mjenjač je Å¡estbrzinski Tremec TR6060 i ručni je....



...Sama konstrukcija automobila navodno ima 50 posto bolju otpornost na uvijanje po uzdužnoj osi, a neki elementi ogibljenja su od magnezijuma. Inače masa je smanjivana gdje je god to moguće bilo, pa je konstrukcija lakša za 45 kilograma. Koeficijent otpora zraka je 0,364, što na prvi pogled i nije impresivan rezultat. No kod sportskih automobila nije bitno smanjiti koeficijent otpora zraka koliko god je to moguće. Bitno je ostvariti potrebu aeropotisnu silu, a ako želimo nju, onda ne možemo imati nizak koeficijent otpora strujanju zraka.



Kočnice imaju ABS i to četvorokanalni. U SAD-u se ovo napominje jer imaju joÅ¡ automobila sa dva ili trikanalnim ABS-om, pogotovo onih njihovih kamioneta. Kočnice pravi Brembo. 



U Chrysleru kažu da su izmijenili unutrašnjost, upotrijebili kvalitetnije materijale, što je inače bila zamjerka prethodnoj verziji. Tako da je to sada ispravljeno. Znate šta, nedavno smo provozali Fabiu RS sa 180 konja, DSG-om, .... i što se tiče materijala, bilo nam je potpuno svejedno jesu li oplate na vratima od najfinije kože ili od plastike sa čaša jogurta. Unutra je i 8,4 inčni dispjel kojim se kontroliše infotaiment sistem (osjetljiv na dodir) a usput je i izlazna jedinica za audio, info i navigaciju.



SjediÅ¡ta su od kompozita na bazi staklenih vlakana (kao i konstrukcija Airbus A380 aviona), a drugačije su postavljene vezne tačke za pojas. 

Kod verzije GTS će postojati i aktivno ogibljenje sa dva režima rada (Bilstein Damptronic Select amortizacija).

Vanjski izgled ... imate fotografije i video. Video traje 7 minuta, pa uživajte!

2013 SRT Viper V10

Exclusive: 2013 SRT Viper -- Hear the V-10 Engine

2013 SRT Viper GTS

2013 SRT Viper First Live Exhaust Note
______________
automotosvijet.com

Boxer

neam više ni dodge-a ni chryslera, Viper je podbrand i auto se sad zove SRT Viper
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...