Jeep Cheeroke

Autor ElRa, 24 Siječanj 2016, 09:04:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ElRa

Mislim da Cheeroke zasluzuje temu

Kopiram link sa ytb, jedan od posljednjih testova Cheerokea, https://www.youtube.com/watch?v=6W_snN9c67I

Testiran je novi 2.2 Multijet motor. Ovaj novinar ima neke cudne kriterije u testovima, ali mu skidam kapu za detalje, pa onda svako moze na osnovu videa da donese svoj zakljucak. Cheerokea je pohvalio, motor takodje. Npr u Renegadeu je bio stari 2.0 Multijet kojem je najvise zamjerao bucnost. Negdje sam citao da je jedan od razloga izdrzljivosti 1.9 JTD motora i to da imaju masivnu konstrukciju, sto uzrokuje vecu buku. A 2.0 Multijet je izveden iz 1.9 JTD motora.
U kompletnom enterijeru Cheerokea se vidi da su se posvetili detaljima, kako dizajn tako i funkcionalnost. Jos da poboljsalju rezoluciju zadnje parking kamere  :)

Boxer

dizajnerski mi nikako ne sjeda, grozan je :zloco izdržljvost jtd-a nije samo masivna konstrukcija, praktički ti je to gotovo isti blok kao i na alfinim ts motorima i fiatovim 1.8 16v motorima. bit priče je u kvaliteti dijelova jer je manje više sve kovano u motoru
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

ElRa

Da, kovani elementi su nosioci izdrzljivosti. Ali zbog toga je motor nekome bucniji. Meni ne bi smetalo  :)
Izgleda da im je uzor kod dizajna bio aligator  :devil:

Boxer

ja imam u puntu jtd-a prve generacije, hladan budi susjede ali današnji jtd motori su drugi svijet
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

fychozagorec

Citat: Boxer  u 24 Siječanj 2016, 12:41:41
ja imam u puntu jtd-a prve generacije, hladan budi susjede ali današnji jtd motori su drugi svijet
Istina, glasan je i to mu je najveca mana
Ford Escort 1,3 '89
Fiat Uno 1,4-1,0 '91
Alfa Romeo 145 1,6 box '96
Fiat Punto 1,9 JTD '01 -->
http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=33446.0

2600

Što se tiče vibracija. Što je motor masivniji teže se prenose. FCA vozilima su često nosači najveći problem. Tako da je krivo reći ovaj je masivan, star, pa je bučan.

Inače ovaj 2.2 JTD je evolucija 4-cilindarskih Pratola dizela. Prvo bijÅ¡e 1.9 TD pa zatim JTD pa prva generacija Multijeta, zatim sa 1.6 i 2.0 doÅ¡la 2. generacija Multijeta (samo Å¡to to nisu svugdje reklamirali), da bi 2.2 JTD bio najnoviji izdanak takoÄ'er službeno MultiJet II no ovdje na 2000 bara (1600 kod svih ostalih 4-cilindraÅ¡a sa tom oznakom). Naravno na tom bloku su bili i razni benzinci, prije svega Alfini TS 16v, FIAT-ovi 1.4 12v kao i 1.8 16v, te na koncu 1.75 TBi. Isto tako su bili i redni 5-cilindraÅ¡i i to i benzinci i dizeli.


Što se samoga testa tiče. Pa recenzent je u pravilu jako subjektivan, jako voli VAG pa su mu oni uvijek primjer svega, luksuzni, premium, itd.
Sa tim u svjetlu je u biti pun hvale za ovaj Jeep čim je uopće u testu sa njim spomenuo i VW Touareg.
Naravno on ni ne pomiÅ¡lja ovaj Cherokee, a Å¡to radi većina medija, usporeÄ'ivati sa BMW-om, Audiem i sličnima.

ElRa

Nasljednik bi morao da udje u klinč sa Q5, X3, GLC, XC60 i Evoque. Ovom Cheerokeu samo fali dizajn. Ipak ovakav dosta polarizira trziste.

topolino

Pa sta nebi bila radilica od jtd ljek za alfin ts motor?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

2600

Citat: ElRa  u 25 Siječanj 2016, 07:45:08
Nasljednik bi morao da udje u klinč sa Q5, X3, GLC, XC60 i Evoque. Ovom Cheerokeu samo fali dizajn. Ipak ovakav dosta polarizira trziste.

Evoque je klasa manje.  ;)

Ne znam kojim točno putem Jeep ide. Znam samo da intenzivno razmnišljaju, a vjerojatno i rade na njemu, na sljedećoj generacija Cherokeea koji bi bio RWD na bazi Giorgio platforme. Ovaj FWD sa V6 nema toliko smisla jer dobiješ 10-15 cm u dužinu bez ikakvog smisla za nas Europljane gdje atmosferski V6 više ne igra ulogu. Pogledaj npr. relativno novi Land Rover Discovery Sport.

Što se recenzenta tiče. On negdje kaže da je 186 visok, a negdje 190. Ja sam 186 i koliko on ima mjesta u autu, ili ga nema, bih rekao da je on 190.

A ovaj Englez je lijepo ispljucao Cherokeea:

2600

Citat: ElRa  u 24 Siječanj 2016, 09:04:40Negdje sam citao da je jedan od razloga izdrzljivosti 1.9 JTD motora i to da imaju masivnu konstrukciju, sto uzrokuje vecu buku. A 2.0 Multijet je izveden iz 1.9 JTD motora.

Prvo da krenem od stražnje parking kamere. Više je problem u ekranu. Ove godine, ne znam jel ide odmah i ovdje ugranja, dolazi nova generacija 8.4" UConnecta. Donosi veću rezoluciju, brzinu, a i podršku za Apple CarPlay i Android Auto. Drugim riječima, ako imate navigaciju na mobilnom telefonu samo ga spojite sa UConnectom i sve radi. Samo ne brkajte to sam ovim našim UConnectom u FIAT modelima koji je drugačiji.


Što se dizela tiče, a to sam već spomenuo. Razina buke je manja prije svega radi novih injektora. Baš sam našao jedan tekst koji objašnjava sve do detalja.

The shape of the combustion chamber and the reduced compression ratio enable low NOx emissions and high performance, while the new solenoid injectors atomize the fuel very finely providing marked advantages in terms of quiet operation and fuel efficiency.

A sve ima na linku:
http://www.greencarcongress.com/2015/08/20150812-jeep.html