Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tipo 1.7d


NikolaST

mene zanima ako mi netko može reći gdje se nalazi indikator temperature na Marei?
assumption is the mother of all fuckups

tutto

Na termostatu.
Plavi konektor je senzor temp. (aut. čok recimo), a stopica obložena crnom gumom je indikator temp. motora (pokazivač temp. na inst. tabli)

andreiGT

pitanje za vlasnika brava ... koliko vam u prometnoj piše da smjete max voziti 4 ili 5 osoba ?? meni piše 4 a ima pojasa za 5

zok

A jel imaš plinsku instalaciju u autu?
ÄŒuo sam da ti na atestu skidaju jednog putnika,ako ti težina auta preÄ'e odreÄ'enu kilažu

Meni za mojega piše 5 mjesta 1.9 td

brava 312


andreiGT

Citat: zok  u 20 Veljača 2010, 22:15:28
A jel imaš plinsku instalaciju u autu?
ÄŒuo sam da ti na atestu skidaju jednog putnika,ako ti težina auta preÄ'e odreÄ'enu kilažu

Meni za mojega piše 5 mjesta 1.9 td

da imam,to je onda zbog toga....

andreiGT


Robertino


hrco samobor

pozdrav ekipo

evo da i ja dam neki savjet, kaj se tiće maree svi znamo da su to udobni obiteljski auti i da nisu baÅ¡ namjenjeni za mlade i agresivne vozače iz razloga toga Å¡to se po zavojima ljuljaju ko brodovi, pa sam ja malo se poigrao s ovjesom i zamjenio opruge alfinima, paÅ¡u od 146-ice 1.6 boxera. auto je tvrÄ'i i stabilniji, jer opruge od alfe su 23 mm a od maree 19 mm, i krače za 2 cm. zadnje su deblje i krače za 1 cm. tako da se osobina vožnje uvelike promjenila.
oni koji me znaju, znaju da sam imao problema s klapnom gasa i da sam u par navrata mislio da je složeno, al sam se zaje... sve dok nisam nabavio drugu i zmontirao. auto sada radi ko urica.

pitanje?- dal neko zna kako riješiti problem s visečim sponama? svakih 3-4 mj. ih moram mjenjati. nisam više pametan, sad sam sao od bmw 3 skratit i po tokarit pa bum videl.

zvrk

drago mi je da si rijeÅ¡io problem sa klapnom napokon  :good: ali ovo za spone stvarno nemam pojma...

dali ti se udobnost pogorÅ¡ala jako ili je podnoÅ¡ljivo, s obzirom na druge, tvrÄ'e opruge...?

tipo 1.7d

problem sa sponama riješiš tako da nabaviš balans štangu od tipa/tempre(ili sličnih modela) koja se spaja na vilice a ne na amortizere

hrco samobor

čak mi se čini da je udobniji nego prije nema lupkanja i kad naletim na neravninu mekše lupi nego prije. PUUUUUNO JE BOLJE!!!!!!!!!!!!!!

andreiGT

Imam problem s propadanjem kočnica ,prije par dana je iscurilo ulje iz cilindra u desnom dobošu jer su bile rastavljene pakne ,a ja sam stisao kočnicu i oni klipovi su izašli. I ja to sad kad sam nabavio neke djelove u dobošu sve sam vratio kako treba i ozračio kočnice i sve je bilo ok prvih 10 min vožnje i onda je počela propadati sve više i sad koči tek pri kraju i to samo desno prednje kolo. kad par puta napumpam kočnicu i stisnem onda je skoro normalno. Šta da provjerim?

tipo 1.7d

vjerovatno ti je opet postilo na zadnjem desnom, inače su kočnice spojene u X, prednji lijevi i zadnji desni i obrnuto