Bravo/Brava - Ugradnja maglenki

Autor fiat_fan, 10 Prosinac 2013, 01:54:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

fiat_fan

Je li se tko kad upuštao u ugradnju maglenki u Brava/u koji ih inače nemaju? Dakle, ono što me zanima jest - što je sve potrebno za to (releji, prekidači i sl.), kakve prepravke na elektroinstalacijama treba napraviti, te postoje li uopće nosači maglenki koji se mogu ugraditi na branik bez otvora za iste? Pretpostavljam da tako nešto postoji s obzirom da na braniku s unutarnje strane postoje oznake gdje se mogu napraviti otvori.

Ako ima netko da se bavio ovakvim ekshibicijama molim da mi objasni koje su tu sve procedure i koliko vremena i love je potrebno utroÅ¡iti (pod pretpostavkom da su svi dijelovi polovni). JoÅ¡ bolje - može i kakva fotografija limenog ljubimca na kojem je to raÄ'eno, čisto da vidim kako to izgleda.

robert-bj

instalaciju možda imaš provedenu...(ako imaš koji slobodan jack dolje kod branika s 3 pina ako se ne varam) onda bi samo trebao promijeniti prekidače u kabini da imaš još prekidač za prednje maglenke...
ako bušiš na braniku, nabavi adaptere za maglenke što su originalni i po njima si fino obradiš...frend je prvo napravio rupe pa je prevelike rupe napravio i vidlo se kasnije...
Tko se brzo vozi ne boji se starosti...

kiky776

instalacija bi trebala bit povučena, i rupe za donje nosače za maglenke na braniku, po okvirima izbušiš, montiraš + unutra stavis prekidač original i to je to
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

fiat_fan

Postoje jackovi dolje ispod farova, tj. kod branika.

Znači, sve što treba za to su maglenke, adapteri za iste i prekidač za unutra. Koliko mogu stajati ti dijelovi polovni?

kiky776

prekidači oko 50-100 kn, maglenke 100-200 kn
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

fiat_fan

Da malo oživim topic. Sad me konkretno zanima ima li tko sve potrebno za ugradnju maglenki na branik bez otvora za iste (ili zna gdje se to može naći)? Može i polovno samo da je sve ispravno.

Može na PM.

MSking


Green Punto

imam par pitanje u vezi prednjih maglenki...skuzio sam da nerade  :tres:
znaci ovako nasao sam Ä'ek od maglenki, ocistio i naÅ¡pricao, naÅ¡ao Ä'ek za maglenke tj struja do njih, ta dva deka nisu bila spojena, jedan je bio u braniku, a ovaj drugi kod fara... spoio probao i nije radilo...

konzola ima prekidac, ali lampica ne svijetli, pogledao osigurace, svi su ispravni, mada mi je to kod osiguraca cudno jer su svagdje skoro pogurani od 10A....pogledao sam releje, ali se u to bas ne kuzim, neznam ni koliko ih mora biti ni nista... eo par slika pa pogledajte, ako netko zna u cem je problem molio bih da kaze :)



konzola

free image uploading


zadnja strana


how to do a screen shot


releji


image hosting sites


osiguraci


imgupload


Ä'ek od maglenke(crna i smeda zica)


screen capture software

predpostavljam da je ovo Ä'ek za maglenke(struja(crna i smeda zica))


pic host
Cuore Sportivo   :wiii:

draĹžen.os


Green Punto

Hvala :)
Ima dosta stvari, al kod mene niti se na prekidaču pali lapmpica,niti čujem relej, a ovaj crni relej sto je netko ubacivao nemam pojma od čega je ...
Cuore Sportivo   :wiii:

draĹžen.os

Treba krenuti nekim redom. Prvo naÄ'i osigurač od maglenki(trebalo bi ti biti označeno na poklopcu ikona kao na prekidaču) drugo provjeriti dali ima napona na prekidaču (čini mi se da na tom prekidaču nema nikakve žice) ako ima napona onda bi se trebao čuti relej kako uključuje(relej navodno sa desne strane kod suvozača) .Ako se čuje relej onda treba provjeriti napon na maglenkama (dali je ispravna žarulja). E sada ne znam dali se maglenke pale preko bodija ili direkt. :82:

brava 312

Ja sam sebi naknadno ugraÄ'ivao maglenke i potrebno je prednje maglenke s noÅ¡ačem-kučiÅ¡tem, ja nisam skidao branik več sam vakoc polako rezao jer s unutarnje strane branika imaju crte i samo se trea toga držati.
Prekidač koji ima i za prednje maglenke i ja sam moao staviti relej na suvozačevom mjestu i sve šljaka.
E da joÅ¡ je potrean kabel koji se nalazi u braniku koji spaja Ä'ek u blatobranu i onda ide do jedne maglenke i zatim dalje do druge maglenke.

jaskooo

Pozdrav svima, namjeravam da ugradim maglenke na svoj Fiat Bravo.
Ovdje sam procitao odgovor od strane clana "brava 312 " gdje kaze da je rezao branik bez predhodnog skidanja istog pa me zanima na koji nacin se to moze uraditi, a da sve bude OK ? Hvala 

forsage

toplo preporučam kupnju polovnog rabljenog branika sa original ugraÄ'enim lampama...nije skupo...da se nać za 300-500 kn i sistem je skoro pa plug & play...uz neÅ¡to sreće čak se da naći i u istoj boji karoserije.Skinuti se onda proda za 150-200 kn i na kraju je računica jasna....buÅ¡it, obraÄ'ivat rupe, riskirat, kupovat maglenke sve posebno-za tih 200-300kn razlike se jednostavno ne isplati a original je naravno uvijek bolji.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

jaskooo

znam da je kupovina branika sa vec ugradjenim maglenkama najbolje i najjednostavnije rjesenje ali maglenke sam dobio tako da na njima nisam imao troška. U BiH bi me kupovina branika sa maglenkama u dobrom stanju i njegovo farbanje i ostali poslovi kostali oko 200 KM ( oko 780 Kuna ), a mozda i preko tog iznosa tako da mi se to bas i ne isplati.