Atest felgi Bravo

Autor sanja, 27 Srpanj 2016, 12:27:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

sanja

Ispricavam se unaprijed ako sam fulala podforum ali vezano je za Bravo..
Bila sam jutros na tehnickom za atest felgi, iako se vec par godina vozam na tim felgama, sad da bude sve legalno. I tako ja kazem liku da mi je tvornicki 175/65-14, upisala sam 195/50-15 a zelim atestirati 205/40-17 koje sad vozim. Jucer sam im ostavila dimenzije gume i provjerio je jutros sa V.Goricom i kazu da ta dimenzija ne ide na moj auto, ja kazem da upravo zato zelim i raditi atest, nigdje ne struze i opseg stare i nove dimenzije ne prelazi ni 1% tako da ni sat ne laze. Dobila sam odgovor da mogu slobodno baciti 300kn na atest ali da 99% necu proci. Tko tu koga j kad znam x Brava s tom upisanom dimenzijom? Da riskiram taj atest "koji sigurno necu proci" ili sta?

thomekh

Tak su i meni rekli da nem prosel a prosel sam...jedino su dosli ovi iz vg da mi izmjere dal mi kmh sat ne laze i to je to bilo

Mike20

Ako su ti tako rekli, onda tako i je

sanja

Pa sto se tocno radi na atestu?
Ne struzu mi kotaci nigdje ni u kojem polozaju

draĹžen.os

Mi smo radili atest za 16 na Puntu. i sve je prošlo bez problema. Da činjenica je da sve ovisi o ovima iz V.Gorice. Jer sve slike i papiri idu na odobrenje u CVH u V.Goricu i onda neki službenik procijeni dali to može ili ne.
Ukratko procedura je sljedeća:
Auto natjeraju na rampu(visine dvadesetak cm.) sa zadnjim točkom.(to prestavlja kao da je auto opterećen maximalno) Onda uzme crijevo debljine ,mislim 12 mm. i proÄ'e oko prednjeg kotača sa njim. Kotač je prvo smotan u jednu stranu pa u drugu. Crijevo ne smije nigdje zapinjati. E onda se auto slika iz svih kutova, auto mora biti viÅ¡e manje serijski. Onda ide na kanal isprobati kočnice i sve se slika od dolje. Na felgama mora biti vidljiva oznaka dimenzije i nosivosti felge a ako se nevidi moraÅ¡ imati potvrdu proizvoÄ'ača tako isto i sa gumama. I kada sve to proÄ'eÅ¡ onda se papiri Å¡alju u V. Goricu na razmatranje. Normalno promjer kotača(gume) mora biti u dopuÅ¡tenoj granici u odnosu na serijiski kotač.

Mi smo atest radili u stanici za tehnički pregled u Josipovcu(ovlaštena stanica od strane CVH)

Boxer

Lokalne stanice samo primaju prijedloge, CVH u VG odlučuje o ostalom, ako nije neka bijesna dimenzija odobravaju, ja sam na AR 145 upisao 205/45-16 bez problema, 17 nisam mogao a kako su to srodni auti mislim da nećeš ni ti moći, dapače čak sam siguran.
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

josssip

morala bi moci to atestirati..205 40 17 atestirano na accenta koji je inace na 175 70 13"bez problema

Poslano sa mog Titans2_DG700 koristeći Tapatalk

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

thomekh

Svi vi koji ste sigurni da se nemoze atestirat dajte mi recite kak sam onda ja to uspjel atestirat?? :)

Ako ti felga/guma nigdje ne struze/zapinje i ne viri van gabarita auta nemas se kaj bojat..

thomekh




Evo i potvrde..pokazi im to i pitaj dal je sad moguce..

topolino

Ljudi na hyundaima atestiraju bez problema prerade sa n/a na turbo jos i plin sa turbom na n/a motoru i da nece proroci atest felge
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

kiky776

Ako felge ne vire van blatobrana i izmeÄ'u gume i blatobrana ima barem 10mm mjesta moraÅ¡ proć atest :ok1:
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7