Fiat Bravo 1.6 16V Slab ler gas

Autor Nessso6, 24 Kolovoz 2016, 20:17:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Nessso6

Pozdrav! Sad već skoro dva mjeseca sam vlasnik dotičnog Brava! Auto ide ali na niskim obrtajima se malo čudno ponaÅ¡a. Bio sam kod majstora ali mi nisu mogli pomoći jer dijagnostika nije mogla očitati stanje. Dakle kad upalim obrtaji idu na 1200, nakon cca pola minute nakon Å¡to se ugasi tzv. automatski čok, obrtaji se spuÅ¡taju na 800. E sad, to se čini normalno, meÄ'utim auto na 800 obrtaja radi dosta neuvjerljivo trese se i imam dojam kao da će se svaki čas ugasit. A dogaÄ'a se tu i tamo da mi krepa prilikom kretanja ako ga ne stisnem malo jače. Ako odmah nakon paljenja upalim i svjetla onda počne padat ispod 800 obrtaja i valjda bi krepao da ga malo ne turiram dok ne doÄ'e sebi. Kasnije u vožnji nema problema, dakle iznad nekih 1200 obrtaja radi sasvim ok. Jel netko imao sličnih problema? MiÅ¡ljenja su razna, od problema s elektronikom do sportskog auspuha koji ga navodno malo guÅ¡i?
P.S. ako je bivši vlasnik prisutan na forumu nek se javi da vidimo dal da se riješavam auta ili ne :)
Auto sam kupio u Virovitici a prije nekih 2-3 mjeseca kupljen je negdje u Zagorju. 

topolino

Radi toga se rjesiti auta :D: ti se to dogada samo kod prvog paljenja ili kod svakog.? Ako je kod prvog tj. duzeg stajanja onda ti pustaju injektori (treba ih dati cistiti), ako je stalno onda motoric lera te zeza. Sada je pitanje koju usisnu imas plastika ili metalna? Moguce ako bas stalno tako radi onda bi mogao biti i nagoreni ventil.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Nessso6

Ne mislim ga se rješiti ali volio bih da znam šta je pa da se to sredi. Nije samo kod prvog paljenja već uvijek. A za usisnu granu me puno pitaš, nisam baš neki stručnjak inače.

Antonijo

TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Nessso6

Bravo je 2001 godina. A ovo ću vidjet kad dignem haubu sljedeći put. Čini mi se da je plastična.

topolino

Pasticna malo komplicira popravak ako je do motorica minimuma jer je upresan i mjenja se cjeli TB sa zaklopkom, motoricem i TPS te nije jeftino.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Nessso6

Ipak je bilo do struje. Radio nije bio dobro spojen. Nakon malo lemljenja stvar je rješena. Kasnije ubačen novi akumulator od 75 Ah i Bravo pali kao veliki na ovim minusima. :)