Pitanje u vezi grejaca Brava td100

Autor Goche, 14 Travanj 2017, 22:57:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Goche

Evo mene opet. Imam jedno pitanje Dali grejaca na td100 motor stalno rade nezavisno od temeperatura motora ili treba da ne rade kad je motor dostigao odredjena temperatura?
Kod mene rade stalno nezavisno dal je temperatura motora 10 stepeni ili 90 stepeni uklucuju se stalno.Pitam zato sto prije mesec dana izgorele su 2 grejaca ja ih zamenim sva 4 i evo danas opet mi blinka lampici na instrument tabli za neispravan grejac sta znaci da opet je neki pregoreo...

Multijet

Koliko je meni poznato, grijači se uvijek uključuju,samo je vrijeme trajanja grijanja zavisno od temperature motora. Možda su kod tebe loša kvaliteta novih grijača ili ih uopće ne isključuje.
0989739290

Goche

iskljucuje se nakon 3 min od palenja motora ali tako rade svaki put nezavizno od temperatura motora... a grejace stavio sam NGK reklu su mi da su jedni od najkvalitetniji....

Multijet

Hmmmm, čini mi se da je to dugi interval grijanja. Neznam koliko bi trebali grijati,na mojem je to puno kraće ali moj motor je multijet , direktno ubrizgavanje a tvoj je sa pretkomorom.
Netko drugi će ti dati kvalitetniji odgovor.
LP.
0989739290

Multijet

Ups, vidim sad da je i tvoj motor direktno ubrizgavanje samo preko visokotlačne pumpe a ne kao jtd preko common raila.
Svejedno, mislim da je tri minute previše i da zato pregori.
0989739290

Goche

Nisam znao da je td100 motor sa direktno ubrizgavanje,mislio sam da je sa predkomorom...

topolino

Bez obzira koja je izvedba komore za izgaranje obje imaju grijace. Vjerojatno ti je vrisnuo relej grijaca, on ima bimetalnu sklopku u sebi i pali se svaki put kada das kontakt. Iznimke su noviji dizeli sa comon rail sustavom ubrzgavanja koji imaju upravljanje relejem preko centrale motora (pale se po potrebi).
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: