Bravo ili Marea 1.6 + Marea 2.0 20V dijelovi

Autor Echo, 11 Rujan 2017, 16:32:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Echo

Našao sam jedan Bravo 2001. 1.6 16V, doduše neregistriran za 1000 eura, 170 tkm. Našao sam Mareu 2000. 1.6 16V, registriranu do kraja 3. mjeseca 2018. za 1600, ide za 1500 eura od prvog vlasnika sa 147 000 km. I šećer na kraju našao sam Mareu 2000. 2.0 20V, neregana i odjavljena nedavno za smješnu lovu sa 170 tkm.

Iako želim Bravo, muka mi je jer je Marea 1.6 iste boje sa malo slabijom opremom kao i ova 2.0. S obzirom da se to sve da viÅ¡e manje na Å¡eraf jedno na drugo slagati lomim se da li uzeti Mareu 1.6 pa ju nagodinu poslije tehničkog presložiti ili uzeti Bravo pa njega preÅ¡erafiti. Imam namjeru takoÄ'er ugraÄ'ivati i plin na taj 2.0 20V pa bi mi Marea čak i viÅ¡e odgovarala jer ima viÅ¡e mjesta u bunkeru od Brava, dosta viÅ¡e.

I opet, bukvalno, jedna pored druge Mareje bi išlo jedno vadim, drugo stavljam, a Bravo ima sitnijih razlika ako se ne varam, nisam iskreno provjeravao temu od prije 3 mjeseca gdje sam se raspitivao što ide u Bravo 1.6 ili 1.8.

Znači imam na odabir taj Bravo, koji mi je blizu za pogledati, Mareu reganu i spremnu za vožnju koja mi je malo dalje i ovu drugu 2.0 koja mi je poprilično daleko ali je sposobna dopeljati, probne table i u garažu na čekanje.

Ako ima tko kakav savjet, nešto konkretno pametno za napisati neka piše, 2.0 20V turbo neće ići ni u kojem slučaju jer mi je to prevelika investicija, a ovo će biti auto za svakodnevnu upotrebu.

Još jedan detalj, iduće godine u proljeće bi radio kompletnu limariju pa bi do tada sredio komplet mašinu i sve što ide s ove 2.0 Maree i ubacio nakon lakiranja.

Tako sam to nekako posložio u glavi. Lomi me to što bi Bravo malo bolje išao, atraktivniji je, a opet Marea mi je nekako bolja jer imam 2 ista primjerka i čitao sam temu Franje Fritza i ostao inspiriran za sleeper look.

dinko1981

Pa vec je sve receno al mislim da ces ti ipak po svom bez obzira na savjet. Kupi onaj auto koji zelis (predpostavljam bravo) sa motorom koji zelis (predpostavljam 2.0) i okani se kemija i komplikacija sa prebacivanjem motora. Dali konkretniauto ima 16 ili 18 godina apsolutno je manje bitno jer ces svejedno morat ulagat u njega, slozis limariju, mehaniku i eventualno plin i legalan si 100% i na kraju vohis ono sta si zelio

Echo

Ako mi možeš preporučiti ili prodati dobar 2.0 20V bez turbine za 1300 eura iz 2001. godine, da je i neregistriran ajde molim te reci gdje je i idem po njega ako su čisti papiri. Jer inače imam kombinaciju za Bravo koji mi je maltane kod staraca pod kućom od dugogodišnjeg vlasnika za 1000 eura i 100% prolazi tehnički, uz izmjenu guma i Mareu za 300 eura od poznanika koja još može voziti bez problema samo je hića za lovu pa ide za toliko bez rege. A druga mi je solucija uzeti do kraja 3. mjeseca Mareu za 1500 eura u salonu s garancijom pola godine i opet tu istu za 300 za dijelove. Tako ostavi filozofiranje po strani. Ja ću slagati i ulagati kada i kako financijski mogu.

Pitanje se odnosilo čisto je li bolja opcija Bravo pa presložit iz Maree ili iz Maree u Mareu zbog spremnika za plin koji je podosta velik i uzeti će ionako mali bunker u Bravu i zato Å¡to nisam siguran da li paÅ¡e sve 100% na Å¡eraf iza Maree na Bravo jer je bilo komentara s jedne strane da prednji kraj ide cijeli na Å¡eraf, a s druge da ima sitnije razlike zbog meÄ'uosovinskog razmaka, a na kraju nisam ni pitao da li zadnji most paÅ¡e s diskovima ili treba od HGT-a posebno nabaviti.

dinko1981

Za 1000-1500 eura sigurno nećeÅ¡ kupit 17 g. star auto koji je toči i vozi, takvi su većinom za cios ili da se voze dok ima joÅ¡ rege. Druga stvar je i Å¡to ti želiÅ¡ ugraÄ'ivat i plin i Å¡to želiÅ¡ da je unutra 20 20v, ja ti ne želim pametovat jer mi je dosadno u životu nego ti želim ukazat da svoju želju nećeÅ¡ lagano ispunit i za nikakve novce.

http://www.index.hr/oglasi/fiat-bravo-2-0-20v-hgt-reg-godinu-dana/oid/534861

http://www.index.hr/oglasi/fiat-bravo-2-0-20v-113kw-155ks-redizajn-99-godina-limited-edition/oid/398455

Oba su redizajnirane verzije, cijena je po mom sudu osjetno podložna dogovoru, prvi ima i regu skoro godinu dana i zar nije sad za njega isplativije dat možda nekih 1800e nego 1300 za drugi bez rege kojem ćeš radit swap, i koji na kraju neće bit nikad 100% legalan i koji će te na kraju još više koštat.

M.P.

Možda griješim, al usudio bi se reć da je gore samo jedan auto.

TeÅ¡ko vjerojatno da su 2 VIS HGT-a u virovitici , srebni sa kožom i  Å¡iberom.

Isto tako, pamtim baÅ¡ takav jedan od prije godinu-dvije, preko 200tkm ( zaboravio točno koliko) , isto srebrni, ista godina, identična oprema ( koža i Å¡iber ) koji je trebalo lakirat :) . Vjerojatno je sve jedan te isti auto, al tko će ga znat. RazmiÅ¡ljam  naglas.

Inače, dinko dobar savjet, puno jednostavnije nego kemijat sa 2-3 auta koji će na kraju bit složenac.

Stilo M

To je jedno te isti auto
Baci oko na sliku
Oba imaju crvenu ruckicu od ladice


PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

dinko1981

I ja sam primjetio tu boju kvake na pretincu i posumnjao da je to jedan isti auto i ako je - opet dobro, postoji bar jedan, dovoljno da se izbjegne kemija i komplikacije

Stilo M

S tim da na ovim slikama po noci izgleda stvarno dobro
Stilove felge mu odlicno stoje
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Mike20

Citat: Echo  u 12 Rujan 2017, 12:18:20Tako ostavi filozofiranje po strani.

Čovjek ti je dobro predložio i ti njemu ovako.
Zatražio si mišljenje, pa evo ti moje filozofije
Prvo, ti ne znaš što hoćeš
Drugo, ostavi se kemije i kupi si normalan auto

dinko1981

Decko je ocito mlad al to nije opravdanje, moji savjeti su dobronamjerni a ne filozofiranje, jer i ja sam bio mlad i sad mi je zao sto me netko nije savjetovao al valjda svi moramo ucit na tezi nacin...

Echo

Konkretni primjerak je prodan odavno, oglas jedan iz 1. mjeseca, drugi iz 3. ove godine  :spam2: