Grande Punto ručna kočnica

Autor KVZ, 03 Siječanj 2016, 13:06:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

KVZ

Uvod
Na jednoj strani mi zbog loše sajle ne funkcionira kako treba ručna kočnica. Za problem znam više mjeseci, a nisam ga riješio iz nekoliko razloga, glavni je valjda moj nemar. Prije godinu dana sam na servisu zatražio da mi to riješe, ali su mi samo konstatirali ono što znam i sam, da je jedna sajla za zamjenu, ali ju iz nekog razloga nisu zamijenili.
Prije dva dana je vani malo bolje zahladilo, ručnu kočnicu po navici uvijek stežem i u garaži. Primijetio sam dok sam spustio ručnu da je ručica ručne kočnice "klimava", bez federacije. Nakon izvjesnog vremena se to normaliziralo i vratila se normalna funkcija s federacijom, opruga je svaki put vratila sajlu. Sada, dan dva, prakticiram da auto ostavim u brzini da mi se ne bi dogodilo iznenaÄ'enje i naÄ'em auto sa zaleÄ'enom sajlom bez mogućnosti povrata. Obzirom da si to nisam rijeÅ¡io dok je bilo lijepo vrijeme, možda budem morao u garažu, pod auto sada dok je vani snijeg; kao Å¡to sam napisao, sam sam si kriv.

Pitanja
Kakav je pristup do sajli ručne kočnice, gdje i kako su spojene na ručku od ručne kočnice, ima li netko kakav crtež ili fotografiju?
Da li su oba dvije sajle jednake (lijeva i desna ručna kočnica) ili nisu jednake?
Treba li imati kakav poseban alat (klasičnog i od puno koriÅ¡tenja izraubanog alata imam na sve strane, za to nije problem  :))  ili znanje "caka" ili se mogu osloniti na poznavanje mehanike automobila, brojnih generacija prije Grande Punta i slično? Nije da nisam popravljao kočnice na desetke puta, na puno vrsta vozila, ali na Grande Puntu nisam pa bolje da pitam.
Koliko sada koštaju sajle ili sajla (ako je jedna zajednička) ručne kočnice za Grande Punto, ako je nekome poznato?

Nadam se vašim dobrim savjetima.

lp

KVZ

Nema savjetnika, a ni savjeta za ovaj problem  :neznam::82:
Skužio sam u meÄ'uvremenu da me sada zezaju oba dvije sajle, da mi se čak smrzavaju, dakle bužiri su definitivno zbog nekog razloga propali, sajle se svako malo namoče i smrznu se...

Nemam baš previše vremena da idem sam istraživati, a i vremenske su prilike nesklone za rad u hladnoj garaži. Ne da mi se više voziti bez ručne, izgubio sam strpljenje i auto sam na kraju danas dao u servis i za sad mi ga nisu popravili, nisam presretan, ali što je tu je. Eto toliko za sada o tome.

Stilo M

Sajle treba uvijek prije montaze naspricat necim masnim
Wd,ulje itd.
Barem ja tako napravim i ok su
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Boxer

samo skinuti i podmazati sajle i bit će ok, ja uvijek pustim unutra malo ulja za mjenjače, gusto je i po ljeti
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

KVZ

 :facepalm: Kolege hvala, super vam je savjet, joÅ¡ samo da dopiÅ¡ete proceduru kako se skidaju na Grande Puntu i sve pet.   

Boxer

E tih problema nisam imao pa neznam :)
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

KVZ

Citat: Boxer  u 10 Siječanj 2016, 15:16:45
E tih problema nisam imao pa neznam :)
E moj MeÄ'imurec  :D, ja znam da ti to ne znaÅ¡, jer ne znam niti ja  ;D, a zakenjali su ga  :nod:, da oprostiÅ¡ na izrazu i oni u ovlaÅ¡tenom servisu; da dalje ne zagaÄ'ujemo temu.

Obzirom da smo si ne tak' "zemljopisno" daleki možda se ukaže prilika za koju usputnu kavu (pivu, gemiÅ¡t bilo kaj samo ne niÅ¡t) i trač partiju (pa makar o Fiatima)  :beer:

KVZ

Rješeno na način da je auto bio 2 dana u servisu. (Moj stav - dugo i predugo, nije da nisam mogao bez njega, jer imam i drugi auto, ali ovo je bilo ludo i nezaboravno)

Kod prvog preuzimanja iz servisa, kod prvog probnog potezanja ručne kočnice - nešto je ispod ručice puklo i dalje se klatila bez otpora. Vratio sam ga natrag u servis.

Kod drugog preuzimanja ručica je išla, dala se potegnuti desetak zuba (realno bi bilo 4-5). Odustao sam od vračanja u servis.
Uzeo sam "štek lampu", rastavio plastike i sam podesio (trebalo je napraviti 35 poluokreta s ključem, brojao sam), bila je to samo tek jedna velika katastrofa od usluge.

Pouka
- nisam htio ponovo učiti zanat na vlastitom autu i na vlastitoj koži, nisam imao previše vremena, nemam zbog visokih podzemnih voda radni kanal / grabu, a nemam ni mehaničarsku dizalicu, garažu ne grijem, nije mi se valjalo po ledenom podu - odlučio sam dati u ovlašteni servis i platiti, a na kraju sam trpio "neočekivano i nepotrebno šikaniranje".
Da sve bude joÅ¡ malo gore svim silama su mi nastojali prodati priču da ni oni sami nemaju pojma kako se to bude rastavilo, koliko vremena im treba itd. itd. i pitala me poslije toga supruga: I ONI SERVISIRAJU I  NAÅ  DRUGI, NOVI AUTO?, da draga, oni su naÅ¡ ovlaÅ¡teni servis.

Ne ponovilo Vam se, ili ne budite lijeni po ljeti kao Å¡to sam bio ja...

lp

fychozagorec

Kam si ga vozil?
Jel naš bajni servis u Varaždinu?
Ford Escort 1,3 '89
Fiat Uno 1,4-1,0 '91
Alfa Romeo 145 1,6 box '96
Fiat Punto 1,9 JTD '01 -->
http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=33446.0

Dr.Grande

Vjerojatno Prikratki, a u koji si servis prvo vozio?

KVZ

Da ne bi bio EPP, kolege imate PP   :)