Grande punto 1.3 mjt cukanje

Autor friga, 30 Rujan 2016, 15:47:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

friga

Pozdrav,

Grande mi je počeo cukati u vožnji i to samo u oštrijem zavoju ili u vožnji na kružnom toku. Do sada po ravnom nikada. Ima 110.000km, 2006. godište. Servisi se redovno rade. Na ravnom nikakvih problema. Ima li netko ideju do čega bi ovo moglo biti?

LP


Sent from my iPhone using Tapatalk

topolino

Vjerojatno egr ili voda u gorivu. Ti svjetli koja lampica?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

friga

Niti jedna lampica ne svijetli. Preko ELM-a se ne iščitava niti jedna greška. Filter nafte je relativno novi. Vidjet ću jel ima vode u njemu, a onda skidam egr. Misliš da je opruga otišla? Ima smisla da je centrifugalna sila miče. Hvala!

friga

Očišćen MAF/MAP, egr, u filteru nafte nema vode, filter zraka čist. I dalje isto trza. Sve vrijednosti normalne na dijagnostici. Možda potenciometar gasa?

friga

Eto duhovi konačno riješeni. Nakon provjere svega i svačega i drastičnog pogoršanja cukanja po zavojima problem je konačno riješen. Kontakt sprejom očišćen i par puta iskopčan/ukopčan konektor na rezervaru.

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

DiscoVolante

Da pitam ovdje...
Prijatelj je u nekoj ludoj kombinaciji nabavio Grande Punta 1.3 JTD sa 75 konja, i ima par problema s autom.

Na autu su izražene vibracije izmeÄ'u 1500 i 2200 okr/min, u svakoj brzini, osjećaj je kao da čitav auto podrhtava. I kunplug hvata skroz pri dnu, može li to biti povezano, pogotovo jer slabija verzija nema dvomaseni zamaÅ¡njak?

I auto ima čudnu turbo rupu, čini mi se više izražena nego na mom Puntu od 90 konja, tek na 2200 okr/min počinje ubrzavanje.

Ovih dana će ga mehaničar pregledati ali svejedno bih volio čuti drugo mišljenje.

Dr.Grande

Tak je i kod mene turbo rupa. Zar nije to do toga sto je na 90konja varijabilna turbina, a na 75 fiksna?

Lima_ri

Cini mi se da i verzija sa 90ks ima "fiksnu" turbinu.  Turbina mu prekasno zavrti, normalno je da pocne vuc na 1750 okr/min.
"it doesn't matter what you're driving. what matters is how you drive it"

Multijet

90 ima varijabilnu, drugačiju elektroniku,ubrizgavanje,klipove itd. Malo bolje poteže,ali i ta varijanta ima dosta izraženu turbo rupu. Ipak su to 1,3 motori. Amer kaže " No replacement for displacement". Moj 1,9 isto dok ne počne turbo drukati kak se spada ko da je obični dizel iako je 1,9 od 120 ks
0989739290

DiscoVolante

A ovo podrhtavanje, trešnja i vibracije? Je li netko imao s tim iskustava?

Dr.Grande

Kod mene nema tih podrhtavanja i vibracija u tom rasponu okretaja. Jedino dok je vani dosta hladno zna u startu drhtat na volanu u leru, al čim se zagrije sve ok.

topolino

Zanimljivo da 1.3 75ks u citrusu biper (isti kao i fiorino) nema turbo rupu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: