Croma - neobičan zvuk prilikom vožnje

Autor Marac1.9, 03 Siječanj 2016, 01:43:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Marac1.9

Dakle, radi se o Cromi iz 2009. Auto savrÅ¡en u svakom pogledu osim jedne stvari. Naime, prilikom vožnje iz predjela zadnje osovine, kotača, gepeka ( ne mogu skužit) čuje se zvuk koji je najsličniji cvrkutu, odnosno blagom Å¡kripanju metala. Zvuk se pojavljuje kada se autom ide po neravnoj cesti. Dovoljne su i najmanje neravnine. U servisu kazu da su napravili testnu voznju i da nisu culi. To je moguce jer zvuka ponekad nema prvih par kilometara. Uglavnom, je li to ikome poznato? Sto bi to moglo biti? Tip u servisu kaze da je to normalno za Crome? Malo mi tesko u to povjerovati jer nigdje nisam nista o tome cuo. Zvuk je tih, ali iritira jer je konstantan. Kao da imam nekog kanarinca zaguranog kod rezervne gume i koji ne zeli zacepit  :82:

zetsthebunny

Pozz...
Probaj otici negdje drugdje da ti pregledaju auto, Opeli s tim ovjesom imaju dosta problema sa straznjim balans osovinama tocnije sa selenima iste...
+385977970759 Zlatko

Dr.Grande

Meni se taj kanarinac cuo zbog nedovoljno fiksirane zadnje klupe, znaci nije dobro sjedala u leziste s desne strane i sve isti simptomi kao i tebi. Probaj s tim prvo mozda pomogne.

dsitaric

I ja čujem isti zvuk iz istog smjera, ali ako se vozim na oktretajima ispod 2000. Kada preÄ'em 2000 okretaja zvuk nestane. BaÅ¡ me interesira kaj je to. Bum i ja probal bolje fiksirati stražnju klupu. :82:
Boobye

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Marac1.9

Samo da vidim jesam li shvatio, kada govorite o stražnjoj klupi, mislite li na naslon stražnje klupe ili sjedište?

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Dr.Grande


Marac1.9

Evo da javim da je problem bio u zadnjoj klupi. Ali nije trebalo ništa učvršćivati. Samo sam pošpricao malo wd-a u onaj mehanizam kojim se naslon klupe učvršćuje i to je bilo to...
tnx na sugestiji.