Stilo 1.4 16V Kućište filtera zraka

Autor vedri28, 15 Kolovoz 2016, 14:22:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

vedri28

Poštovani svi.

Nisam naiÅ¡ao na forumu da je netko pisao o ovom problemu, a navodno je prilično učestao kod ovih motora i kod 1.2 16V. Ukoliko je već pisano ispričavam se. TakoÄ'er, molim admine da preusmjere pitanje ako bi trebalo biti na drugom mjestu.
Dakle, radi se o kutiji zračnog filtera koja je u mojem autu ispucala na mjestima gdje se nalaze šarafi kojima je vezana uz sam motor, te na donjim šarafima koji drže poklopac manje kutije u kojoj se nalazi filter zraka. Autu sam drugi vlasnik, pretpostavljam da se jedne prilike pregrijao što je oštetilo plastiku, makar navodno je sama izvedba kutije podložna oštećenju od topline motora i smrvi se prije ili poslije čak i bez pregrijavanja. Trenutno kutiju u mojem autu koliko-toliko drže na mjestu cijevi za zrak i ono malo plastike koja se nije smrvila tamo gdje se kutija vezana uz motor, no ono što me brine su šarafi poklopca kutije u kojoj se nalazi filter zraka. Tamo se plastika toliko oštetila da je na zadnjem servisu primjenjeno rješenje sa mesinganim šarafima za drvo - doslovno je pritegnuto u meso plastike jer se nije moglo drukčije. Kad ga sad skinem nema više, moram mijenjati kućište. Redovni servis je blizu pa mi je problem relativno gorući, treba mi novo kućište filtera.
Stvar je nemoguća za naći, zvao sam po otpadima Å¡to kod nas, Å¡to u Sloveniji i Bosni, jednostavno je nema. Na jednom otpadu rekli su mi da, ako dio i doÄ'e, ode u roku par sati. A rijetko doÄ'e. JoÅ¡ je sad i feragosto pa mi i Italija trenutno otpada.
Ukoliko itko ima kakvih iskustava s ovim, zanima me:
1. Da li paše dio iz drugih modela s istim motorom (Bravo 1.4, Grande 1.4 8 ili 16v, Panda 100HP)? Motor u mojem autu je 95 KS/70 kW, a na ovim drugima snaga je uglavnom manja ili veća pa nisam ziher a imam mogućnost za jednu s Grande 1.4 8v;
2. Da li paše dio s motora 1.2 16V? Znam da su na njemu cijevi nešto drukčije okrenute ali da li bi se dalo eventualno pripasati? Pitam jer sam za ovaj motor našao ganc novi dio za cca 340 kn, ne znam da li smijem reklamirati pa neću;
3. Da li postoji neko budget rješenje bez kutije? Gljiva ili slično? Bez ikakvih sportskih pretenzija, isključivo radi potrebe odnosno budućeg izbjegavanja ovog problema.
Naravno, ukoliko itko ima spomenuti dio da mu ne treba ili se nekome taman omacio, nek me uzme u obzir za mačiće. Hvala svima na pomoći.
Punto 188.2 1.2 16V
Stilo 1.4 16V
Bravo 1.9 JTD 120

elak

ja skinio kompletno kuciste i stavio gljivu i evo vec 3 godine tako i sve ok.

cvike19

napravis si sam od poliestera kutiju kakvu god zelis

ili jednostavno stavis gljivu

topolino

To je standardna boljka fiata iz tog razdoblja sa kucistem filtera na motoru. Ni 1.2 8v nije imun iako manje je izlozen nego 16v verzija. Poliester ili gljiva kao sto je receno, druge nema.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

cicili

Isti problem mucim vise god imas u mojoj temi i s kojih modela pase sto sam ja istrazivao. Nemoguce je nac dio a nov je preskup cini mi se preko 1000 kn. Po meni najbolje neku zatvorenu verziju gljive ili novi. :)

Poslano sa mog HUAWEI P6-U06 koristeći Tapatalk


vedri28

Ekipa, hvala svima. U biti nadao sam se da će netko reći "Paše ti sa Abartha esse esse" pa i se potrudio naći i stavio taj :-) Idem u neku kemiju, objavit ću što iskemijam.
Punto 188.2 1.2 16V
Stilo 1.4 16V
Bravo 1.9 JTD 120

lgrbesic

Pozdrav, da li si uspio složiti nešto s kutijom? Možeš poslati slike?
I da li netko može staviti sliku custom napravljene kutije od pleksiglasa?
TakoÄ'er da li je netko probao s gljivom, jel ima problema kod tehničkog pregleda s gljivom?

vedri28

Za sada još ništa ali, igra slučaja, namjeravam nešto baš drugi tjedan. Pa se javim.
Punto 188.2 1.2 16V
Stilo 1.4 16V
Bravo 1.9 JTD 120