Fiat stilo 1.9 jtd problem sa temperaturom motora

Autor babinjo, 13 Studeni 2016, 09:45:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

draĹžen


bos

Kad ste već načeli tu temu s termostatom od renaulta 4,  da li vam se brže zagrije motor nego s originalom? I da li bi se to moglo promjeniti na Bravo 1.6 jtd?  Meni se čini da je moj na Bravu počeo zezat. Jučer ujutro nakon vožnje od nekih 8 km uzbrdo motor se ugrijao, kazaljka na pola, auto odstajao pola sata i onda sam krenuo prema gradu, sve nizbrdo i naravno počela kazaljka padat, nije se digla dok nisam opet počeo uzbrdo.

babinjo

Meni se ugrije za par minuta vožnje i sa ovim novim kazaljka je non stop na sredini bez obzira bila vožnja uzbrdo ili nizbrdo isad baÅ¡ dobro grije u kabini,a sa starim mi je bila ista priča ko i tebi. Å ta se tiče ugradnje na brava mislim da sam čitao negdje da su stavljali od r 4 al nisam siguran valjda neko na forumu  bude znao :82:

Multijet

Poanta svega je da termostat fizički stane u crijevo od termostata do hladnjaka, nije važno od kojeg je auta termostat i na koji auto se montira
0989739290

bos

Sad sam gledao malo po katalogu i većina termostata otvara na 83 ili na 89, mislim da bi i ovaj na 89 trebao biti ok, SluÅ¡am miÅ¡ljenja? 

I možda glupo pitanje ali zar neće se stvarati preveliki pritisak unutar samog crijeva dok termostat ne otvori?

Multijet

Eeeeeee.....vodena pumpa uvijek tjera vodu (antifriz) kroz blok motora i unutarnji grijač, termostat otvara po potrebi krug preko hladnjaka
0989739290

bos

Evo sad kada sam iÅ¡ao doma s posla zaustavim se nakon 3 kilometra i  otvorim haubu, uhvatim crijevo koje je spojeno s termostata prema hladnjaku i crijevo toplo, kao i dio gdje ulazi u hladanjak.  Sad bar znam da je termostat otvoren jer u protivnom taj dio bi trebao biti hladan dok motor ne postigne radnu temperaturu.

Ispravite me ako grijeÅ¡im. 


the-rider

gornja je uvijek toplija, toplina se prenosi, na donjoj isprobavas toplo/hladno, tj rad termostata
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

bos

Sad si me zbunio, ali gornja izlazi iz termostata,  a ne može se baÅ¡ toplina prenesti na dužinu od 30 centi u par kilometara, ili se varam.  Ako je termostat ostao otvoren kakva bi onda trebala biti donja, topla ili hladna?

the-rider

ako je otvoren onda su obe cijevi manje vise iste temperature, kad je ispravan onda donja bude hladna a gornja vruca dok ne otvori
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

bos

Ja nekako mislim da je suprotno ali provjerit ću još prije kupnje i kako si napisao.

SEB

zamjeni termostat i bok...zamjenski znaju biti dosta loši i ne rade dobro od prvog dana ili brzo počnu radit krivo (ne postižeš radnu temp u vožnji)
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

bos

Evo kada sam tu već pisao da potvrdim par stvari. Ipak je termostat, danas sam ga promjenio, kupio kao zamjenski a nakraju mi doÅ¡ao OEM dio  :)
Stari je cijel i bio je zatvoren kada sam ga skinuo ali se gumica koja dihta skroz otvrdnula i voda je prolazila mimo nje te stoga je i stalno cirkulirala hladna voda kroz sistem. Uz vanjsku temp od 8 stupnjeva motor je radom na mjestu doaÅ¡o na radnu temp. kroz 20 minuta. Prije se ni nakon 20 min vožnje nije zagrijao.   

babinjo


bos

Nije tajna pa napišem, 450kn. Možda izgleda puno, ali s obzirom na druge cijene meni je ispalo super.