CVILJENE U ZADNJEM LIJEVOM KOTAÄŒU

Autor Tomy, 05 Siječanj 2017, 10:15:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tomy

Pozdrav!

Može li mi tko pomoći. Ponekad, u zadnje vrijeme sve češće, prilikom vožnje malom brzinom <40 km/h, skretanja u lijevo, prelazak preko ležećih, rupa ...  zacvili mi neÅ¡to u zadnjem lijevom kotaču, poput lagano stisnute kočnice u kraćim intervalima. Kada povećam brzinu i stisnem kočnicu cviljenje prestaje.
Bio sam kod majstora, rekao sam mu da provjeri leÄ'aj, amortizer, koč. čeljusti, selene i Å¡ta mu padne na pamet. On mi je zamijenio ležaj i utvrdio da je ostalo dobro.
Naravno, nije bilo dobro i dalje cvili. Za koč. čeljusti mi je rekao da su u redu, ali to treba preispitati.

Znači kraći periodički zvuk poput cviljenja lagano stisnutih kočnica, pri manjoj brzini <40 km/h.
Ima tko kakvu ideju Å¡to bi moglo biti?

Hvala!

gandi

Kočiona čeljust se ne otvara do kraja ili imaš zub na disku, pa na njemu cvili pločica.
Ovo drugo jednostavno isprobaÅ¡ tako da skineÅ¡ pločice i rubove proÄ'eÅ¡ sa brusnim papirom. Ako ti cviljenje nakon toga nestane onda je to.
--->>>    click here      <<<---

draĹžen

Jesi mijenjao zadnje diskove ili pločice? Ja jesam i to mi se dogodilo. Reparirao klijesta i stavio nove gumice i sve u redu.

Tomy

Jesam, prije malo više godinu i pol, ali nije bilo problema. Problem mi se počeo javljati ove godine u ljeto.

primjetio sam da i ponekad stanem s autom, ručna nije potegnuta samo u brzini, i kad zibam auto čuje se cviljenje u tom lijevom zadnjem kotaču.

Hvala na odgovoru!

Tomy

Može li biti ipak amortizer, da je korodirao unutra i da sad cvili? Znači meni kad auto stoji i zibam ga na mjestu on cvili ponekad.

Promijenio bih oba zadnja amortizera s oprugama u kompletu i provjeru kočionih čeljusti.

Ima li tkoza preporučiti koji servis da ima majstore koji znaju i trude se identificirati problem i kompletnu uslugu servisa:geometriju kotača, kvalitetna računalna dijagnostika, čišćenje inektora, podešavanje rada motora?

Hvala!